Skocz do zawartości

Dead Space 2

Featured Replies

Opublikowano

Tyle tylko że lokalizacja tylko napisów to wydatek około 5-10 tysięcy zł. Czyli dla takiej firmy jak EA Polska to śmieszne pieniądze, nie wiem czym się kierują. Ale u nas w kraju nic mnie już nie dziwi i chyba nie zdziwi. Pies ich lizał.

Premiera i tak przesunięta o tydzień, czyli 4 luty.

• Odpowiedzi 187
  • Wyświetleń 32,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie wiem taki nawyk mi został. Dawniej jak gry miały wyjść w Polsce to rok, półtorej po wydaniu wersji premierowej na świecie i tak już mam Ale i tak jeszcze dużo dużo czasu to Dead Space (niestety).

• Okładka ogień. Gdyby takie artystyczne tła były na okładkach PE i taki minimalizm w kwestii tekstu... można pomarzyć może w 2020 dogonimy światową elitę.

• Gość bigdaddy
    Gość bigdaddy

Leaked Dead Space 2 - Trailer http://www.youtube.com/watch?v=BoHyu_NJjm8&feature=player_embedded

Opublikowano

To przesuniecie nie dotyczy Polski. Ma sie ona tylko zwyklego wydania na PS3. U nas EA wydaje limitowana i kolekcjonerska wersje na konsole Sony, wiec to przesuniecie nijak ma sie do Polski. Nie wprowadzaj zametu.

Opublikowano

Ktoś wie ile gra ma chapterów? Google nie chce mi powiedzieć ;/

Edytowane przez Fuji

Opublikowano

To więcej niż w jedynce, bo tam było 12. Tylko ciekawe, czy są tak samo długie.

Opublikowano

Czytałem trochę na innych forach i dowiedziałem sie, że strasznie mocny poziom trudności na normalu, a co tu mówić o hardcorze ;o Żeby zrobić upgrade wszystkich broni to będzie nam pisane przejście gry 3 razy. A amunicją też nie jest wesoło jak ktoś rzadko używa kinetyki. Przeciwnicy są bardzo trudni i jest ich dużo i często.

Opublikowano

Gram na normalu i nie jest trudno. Używam praktycznie tylko Plasma Cuttera. Amunicji jest dużo, przynajmniej do tej broni. Dodatkowo wypada z większości pokonanych przeciwników. Lokacje dają rade, dużo ciekawsze niż w części pierwszej.

Opublikowano

Hard Core w tej grze jest wyzwaniem dla prawdziwego HardCore'a ;// Faktycznie są tylko trzy save'y. Nie można również mieć ekwipunku z pierwszego przejścia (na wszystkich innych tak, ale nie na hardcore). Ciekawi mnie, czy przejście na najwyższym poziomie odblokowuje osiągnięcia za przejście na niższym poziomie. We wtorek gierka może będzie :D

Opublikowano

Aha bo trochę mi się te nowe nazwy mieszają czyli:

-easy

-normal

-???

-hardcore

Tak? A nie ma przypadkiem 5 poziomów?

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Zgadza się jest 5. Ostatni, czyli HC odblokowuje się jak przejdziemy na którymś z poniżej czyli:

casual, normal, survivalist, zealut i hard core

Opublikowano

Tak

DVD1 > 1-7 Chapters

DVD2 > 7-15 Chapters

Opublikowano

Klimat lepszy, ciekawe lokacje, więcej grozy. Sam początek gry już niesamowicie daję rade. Grywalność trzyma poziom jedynki, obowiązują te same schematy, inwentarz i upgrade broni/RIGa wygląda identycznie.

Opublikowano

Pierwsza "duża" gra w tym roku i pierwsze moje rozczarowanie. Dostaliśmy to samo co dwa lata temu, z tym że teraz JEST jeszcze mniej strachu i klimatu <_<

Butcher w recenzji przesadził, bo ta gra nie jest wcale taka jak to opisał. Nie dziwię się że EA nie chciało tego zlokalizować.

Opublikowano

Z kolei ja jestem zadowolony. Zwiedzam aktualnie 5-ty chapter i - póki co - większych zastrzeżeń nie mam. Chciałem klimatycznej strzelanki z aspiracjami do straszenia i to właśnie dostałem :)

Opublikowano

Moim zdaniem dostaliśmy to samo co w jedynce, tyle, że polane trochę innym sosem. Jedynka może wydawać się lepsza, ale chyba tylko dlatego, że wtedy byliśmy zafascynowani nową marką i realiami. Jak dla mnie DS=DS2.