Skocz do zawartości

jedzenie studenckie - przepisy


Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jest to dobry temat na rozmowy o zdrowiu.

Powiem tylko, że zrobiono nam pranie mózgu i nowsze badania mówią zupełnie co innego na temat tłuszczy nasyconych, nienasyconych, kalorii, cholesterolu itd.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nawet sobie nie zdajecie sprawy jak wiele rzeczy jest wyrabiana na tłuszczach zwierzęcych.

McDonald do 1990r piekł frytki na smalcu. Potem oficjalnie zmienił na olej, ale krążą plotki, że przed zamrożeniem frytki są podsmażane na smalcu.

Z doświadczenia wiem, że na smażone na smalcu ziemniaki są zdecydowanie najsmaczniejsze.

 

Przez długi czas pączki też się piekło na smalcu. Do dziś wiele domowych pączków jest wypiekanych na smalcu, który podobno jest do tego najlepszy.

Tak samo jak wszelkie rogaliki i inne tego typu wypieki. Nawet dziś można znaleźć w necie przepisy zakładające użycie smalcu do wypieków.

Pier.dolenie. Tak się składa, że pracuję w fabryce frytek, które są dostarczane do restauracji McDonald's i o żadnych smalcach nie ma mowy, są smażone na oleju

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie wiem czy to już było (jeśli tak, to sorry), ale przypomniał mi się przepis na jajecznicę studencką. Otóż, student musi stanąć przy lodówce, otworzyć drzwi, podrapać się po jajkach, zamknąć i ot, cały przepis :) Danie swego czasu mocno rozpowszechnione :P 

 

 

 

 

Prawdziwy student nigdy nie przyznaje się, że jest głodny! ;]

 

 

Opublikowano

Takich rzeczy jak przebieg procesu, specyfikacje itd, to raczej nie, bo tajemnica sluzbowa ;p Ale frytki kwakdonaldowe to nasz specjalny produkt, dlatego tez standardy produkcji sa specjalne. Więcej testów laboratoryjnych, duzo wieksze wymagania do koncowego produktu, dodatkowa osoba w laboratorium tylko na ten produkt, a nawet takie rzeczy jak inny sposob dostawy kartonow (lepiej zabezpieczone, zeby nie bylo zagnieceń) to fakt. Są to najlepsze jakosciowo frytki produkowane w naszym pieknym kraju, tak wiec mozna wsuwać bez oporow :)

A ja osobiscie pracuje na linii placków ziemniaczanych, wiem ze w Polsce w jakich marketach też są, ale wiekszosc to eksport.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...