C1REX 16 Opublikowano 28 lutego 2010 Opublikowano 28 lutego 2010 Nie jest to dobry temat na rozmowy o zdrowiu. Powiem tylko, że zrobiono nam pranie mózgu i nowsze badania mówią zupełnie co innego na temat tłuszczy nasyconych, nienasyconych, kalorii, cholesterolu itd. Cytuj
TeBe 142 Opublikowano 11 marca 2010 Opublikowano 11 marca 2010 Nawet sobie nie zdajecie sprawy jak wiele rzeczy jest wyrabiana na tłuszczach zwierzęcych. McDonald do 1990r piekł frytki na smalcu. Potem oficjalnie zmienił na olej, ale krążą plotki, że przed zamrożeniem frytki są podsmażane na smalcu. Z doświadczenia wiem, że na smażone na smalcu ziemniaki są zdecydowanie najsmaczniejsze. Przez długi czas pączki też się piekło na smalcu. Do dziś wiele domowych pączków jest wypiekanych na smalcu, który podobno jest do tego najlepszy. Tak samo jak wszelkie rogaliki i inne tego typu wypieki. Nawet dziś można znaleźć w necie przepisy zakładające użycie smalcu do wypieków. Pier.dolenie. Tak się składa, że pracuję w fabryce frytek, które są dostarczane do restauracji McDonald's i o żadnych smalcach nie ma mowy, są smażone na oleju Cytuj
TeBe 142 Opublikowano 13 marca 2010 Opublikowano 13 marca 2010 Nie ma sprawy, jedz spokojnie ;p Cytuj
Okie from Muskogee 2 853 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Nie wiem czy to już było (jeśli tak, to sorry), ale przypomniał mi się przepis na jajecznicę studencką. Otóż, student musi stanąć przy lodówce, otworzyć drzwi, podrapać się po jajkach, zamknąć i ot, cały przepis Danie swego czasu mocno rozpowszechnione Prawdziwy student nigdy nie przyznaje się, że jest głodny! ;] Cytuj
Tori 12 Opublikowano 19 kwietnia 2010 Opublikowano 19 kwietnia 2010 Tebe, jakieś niusy, które możesz nam przekazać nt. Waszej linii produkcyjnej? Cytuj
TeBe 142 Opublikowano 21 kwietnia 2010 Opublikowano 21 kwietnia 2010 Takich rzeczy jak przebieg procesu, specyfikacje itd, to raczej nie, bo tajemnica sluzbowa ;p Ale frytki kwakdonaldowe to nasz specjalny produkt, dlatego tez standardy produkcji sa specjalne. Więcej testów laboratoryjnych, duzo wieksze wymagania do koncowego produktu, dodatkowa osoba w laboratorium tylko na ten produkt, a nawet takie rzeczy jak inny sposob dostawy kartonow (lepiej zabezpieczone, zeby nie bylo zagnieceń) to fakt. Są to najlepsze jakosciowo frytki produkowane w naszym pieknym kraju, tak wiec mozna wsuwać bez oporow A ja osobiscie pracuje na linii placków ziemniaczanych, wiem ze w Polsce w jakich marketach też są, ale wiekszosc to eksport. Cytuj
Kazuo 134 Opublikowano 24 kwietnia 2010 Opublikowano 24 kwietnia 2010 Dzisiaj jadłem ryż na mleku, z dodatkiem syropu malinowego. Tanie, bardzo dobre i można się najeść jak świnia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.