Sebastian PL 1 Opublikowano 25 sierpnia 2008 Opublikowano 25 sierpnia 2008 w Lost Odyssey teraz jestem przy pogrzebie , wiecie gdzie te pochodnie sie zapala po tym jak uratowalem te kwiatki i dzis prawie plytye polamalem ze zlosci, odpalam tym malym pochodnie kolesiowi przy pogrzebie i dalej nic krece sie na wszystkie strony i dalej nic , tak pokrecilem 10 min i mysle zawieszka konsoli , nastepnie laduje jeszcze raz gre , dochodze do tego miejsca i dalej to samo , normalnie myslalem,ze ta plyte polamie albo jeszce dzis wystawie na allegro zeby sie nie wkurzyc wrrr co tam trzeba zrobic ? jedna pochodnie odaplam a dalej nic.... zawiecha .... czy to wina plyty czy cos trzeba zrobic bo sma nie wiem ... ;( najlepiej nich ktos zarzuci linkiem na opis pl bo ja w necie nie moglem znalesc, z gory dzieki za rady . Cytuj
mateusz4444 1 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Mam poważny problem w grze xenogears. Męczę się już z tym kilka godzin i kręcę się w kółko. Mianowicie, jest to praktycznie początek gry. Kiedy mam iść na pustynie. Jak już wejdę to nie wyję, Kręcę się po tej pustyni od 4 godzin z Doktorkiem i końca nie widać. Rozglądam się na wszystkie strony ale to nic nie daje. Wszędzie tylko piasek. Niekoniecznnie musicie dawać odowiedz dokładną, może być tylko podpowiedź. Proszę o pomoc. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 http://neojsite.cal.pl/?x,101 Cytuj
mateusz4444 1 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 No to mamy problem bo ja girów nie widze nigdzie. Pacze wszędzie ale nie ma. Cytuj
FaithlessGod 4 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 (Zly)Seba, dziwna sprawa. Są cztery postaci, z którymi wykonujesz ceremonię. Nie trzeba wykonywać żadnych dziwnych ruchów. Po prostu musisz zgrać odpowiednio swoje ruchy pochodnią razem z ruchami postaci. Jak np. podnosi pochodnię, to i Ty podnosisz i lewym analogiem sterujesz tak, aż postać zmieni położenie pochodni. Tak powtarzasz cztery razy. Kolo Ci podziękuje i polezie. Podejdzie następny i znowu to samo: cztery, precyzyjne machnięcia pochodnią. Pamiętaj, że musisz dokładnie przycelować. Jeżeli wykonałeś te cztery ruchy prawidłowo, koleś odchodzi i nie podchodzi następna osoba, to niestety nie wiem, jak Ci pomóc... Cytuj
jerry 0 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Opublikowano 27 sierpnia 2008 w Lost Odyssey teraz jestem przy pogrzebie , wiecie gdzie te pochodnie sie zapala po tym jak uratowalem te kwiatki i dzis prawie plytye polamalem ze zlosci, odpalam tym malym pochodnie kolesiowi przy pogrzebie i dalej nic krece sie na wszystkie strony i dalej nic , tak pokrecilem 10 min i mysle zawieszka konsoli , nastepnie laduje jeszcze raz gre , dochodze do tego miejsca i dalej to samo , normalnie myslalem,ze ta plyte polamie albo jeszce dzis wystawie na allegro zeby sie nie wkurzyc wrrr co tam trzeba zrobic ? jedna pochodnie odaplam a dalej nic.... zawiecha .... czy to wina plyty czy cos trzeba zrobic bo sma nie wiem ... ;( najlepiej nich ktos zarzuci linkiem na opis pl bo ja w necie nie moglem znalesc, z gory dzieki za rady . Jest to bardzo prosta sprawa. Na początku ceremonii masz tutorial jak prawidłowo podpalać pochodnie. Jeśli już skumasz o co chodzi, to pojawi się ramka czy chcesz powtórzyć czy chcesz przejść już do ceremonii. Musisz w sumie podpalić 4 pochodnie. Nic trudnego. Y to góra, A to dół, B to prawo a X to lewo. Jeśli ktoś przechyla pochodnie w lewą stronę to wciskasz X i "celujesz" prawą gałką. Serio trochę cierpliwości i ogarniesz, a warto, bo potem się rozkręca impreza Cytuj
diesvindu 0 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Heh, ty mnie nie zrozumiałeś troszkę . Myślisz, że nie wiem o co w Finalach chodzi? Zdziwię Cię - wiem. Po prostu się pytam, czy dużo jeszcze będzie takich nieciekawych sytuacji? Szczególnie, że gra mi się strasznie chaotyczna wydaje (bardzo źle mi się biega po lokacjach) i te slumsy paskudnie mi się nie podobają. Hyh. Mi osobiście właśnie najbardziej przypadł do gustu klimat Midgar. Jest po prostu świetny. Gra dla mnie nieco straciła magii kiedy to wychodzimy z Midgar, ale i tak BARDZO przyjemnie się w to gra Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 29 sierpnia 2008 Opublikowano 29 sierpnia 2008 [Final Fantasy VII] Proponuję zanim poda się problem, pisać w tagach o jaką grę chodzi. Jak się wyrobi taki zwyczaj, to potem będzie można uniknąć spojlerów i pomagać w grach, które się skończyło. Skończyłem wydarzenia w Midgar, potem złapałem Chocobosa, następnie przez pustynie, przez jaskinię, potem do miasta z wielkim Kondorem i... co dalej? Nie wiem gdzie iść... Cytuj
artur_z 3 Opublikowano 29 sierpnia 2008 Opublikowano 29 sierpnia 2008 [Final Fantasy VII] Proponuję zanim poda się problem, pisać w tagach o jaką grę chodzi. Jak się wyrobi taki zwyczaj, to potem będzie można uniknąć spojlerów i pomagać w grach, które się skończyło. Skończyłem wydarzenia w Midgar, potem złapałem Chocobosa, następnie przez pustynie, przez jaskinię, potem do miasta z wielkim Kondorem i... co dalej? Nie wiem gdzie iść... Do Junon, jest w tym mieście wielkie działo, ale nie pamiętam czy je na mapie widać... Miasto o ile dobrze pamiętam leży gdzieś niedaleko oceanu. Cytuj
Turas 0 Opublikowano 29 sierpnia 2008 Opublikowano 29 sierpnia 2008 O ile dobrze pamiętam musisz obronić fort przed oddziałami Shinry, taka mini-gierka. Jeśli chcesz popchnąć fabułę do przodu wróć się do jaskini i poszukaj innego wyjścia, które zaprowadzi Cię do Junon. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 29 sierpnia 2008 Opublikowano 29 sierpnia 2008 [Final Fantasy VII] Dotarłem tam - pytają się o Sephirotha oraz jest taka wielka winda - ale strażnik mnie nie wpuszcza. Co zrobić? Cytuj
artur_z 3 Opublikowano 29 sierpnia 2008 Opublikowano 29 sierpnia 2008 [Final Fantasy VII] Dotarłem tam - pytają się o Sephirotha oraz jest taka wielka winda - ale strażnik mnie nie wpuszcza. Co zrobić? A to jest samo miasto Junon, czy już baza wojskowa ? Jak miasto to trzeba iść na plażę, będzie pare eventów, potem znowu na plaże i powinieneś się znaleźć w bazie. Cytuj
Ader 383 Opublikowano 30 sierpnia 2008 Opublikowano 30 sierpnia 2008 (edytowane) Lost Odyssey : W GREAT ANCIENT RUINS pojawiają się kradnące stworki "Trooky".Ukradły mi już Trooky Talisman i teraz nie wiem,jak odzyskać przedmioty które mi ukradły.Juz coś podobnego było w Ice Canyon,ale tam potworki były na wyciągnięcie ręki i tam się z nimi walczyło. Już znalazłem Edytowane 30 sierpnia 2008 przez Ader Cytuj
Musiol 188 Opublikowano 30 sierpnia 2008 Opublikowano 30 sierpnia 2008 [Final Fantasy VII] Dotarłem tam - pytają się o Sephirotha oraz jest taka wielka winda - ale strażnik mnie nie wpuszcza. Co zrobić? A to jest samo miasto Junon, czy już baza wojskowa ? Jak miasto to trzeba iść na plażę, będzie pare eventów, potem znowu na plaże i powinieneś się znaleźć w bazie. Jeśli plaża, to czeka Cię potem ciekawa "mini-gierka" - usta-usta, pamiętam ,że trochę nerwów mi to dostarczyło Cytuj
Alex van Cube 462 Opublikowano 4 października 2008 Opublikowano 4 października 2008 (edytowane) [Final Fantasy VII] Muszę iść z Buegehegemegecostamcostam do forgotten city. Gdzie to jest? EDIT: Dobra, już wiem gdzie to jest. Tam gdzie są prowadzone wykopaliska, na północy- to dla tych, którzy będą mieli podobny probem. Edytowane 4 października 2008 przez Alex van Cube Cytuj
Kaper 666 17 Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 Potrzebuje pomocy w Enchanted Arms. Nie wiem co mam zrobić w walce z Emperor of fire ( czy jakoś tak), proszę o jak najszybsze posty. Cytuj
verde94 0 Opublikowano 13 października 2008 Opublikowano 13 października 2008 Final Fantasy : Crisis Core nie mogę go przejść..... te przydupasy zawsze mnie zabiją w angielskim faq pisze żeby użyc jakiejś aoe materia....... pomóżcie mi pokonać tego genesisa z góry dzięki edit by Serge : napisz to w odpowiednim temacie -_-' przeniosłem za Ciebie - i CHOWAJ SPOJLERY ! Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 13 października 2008 Opublikowano 13 października 2008 ekstra a o jaką gre chodzi? (nie chce czytać spoilera). Cytuj
Sowaa 27 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 Witam Czy ktoś orientuje się czy niejaki Ashley Riot ukończył spolszczenie do Vagrant Story? Z tego co widzę jego strona przestała być aktualizowana od lutego bieżącego roku, ale słyszałem że spolszczenie było ukończone i można je skądś ściągnąć, niestety szukałem w wielu miejscach i nie jestem w stanie znaleźć nic więcej prócz wczesnej wersji spolszczenia. Bardzo prosiłbym o pomoc w tej sprawie. Cytuj
Coffin 0 Opublikowano 10 listopada 2008 Opublikowano 10 listopada 2008 Mój problem jest raczej technicznej natury. Chodzi o czwarty dysk lost odyssey który zwyczajnie nie chodzi. Wiem że mój przypadek nie jest odosobniony. Gre kupiłem na allegro, nową i zafoliowaną. Ma może ktoś jakieś sugestie co robić z tym dalej? Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 (edytowane) Czy jesli gralo sie w final fantasy bez rozwijania sphere grid da sie powrocic i ladowac umiejetnosci bez cofania sie leveli? Coffin nie ten dział Edytowane 25 listopada 2008 przez Hide999 Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 29 listopada 2008 Opublikowano 29 listopada 2008 Coffin masz prawo zareklamować grę . Hide, nie bardzo kumam ocb w twoim pytaniu:P. Napisz jaśniej. Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 29 listopada 2008 Opublikowano 29 listopada 2008 nie rozwijalem sphere grind nie dodawalem zadnych nowych umiejetnosci i po jakims czasie gdy chce to zrobic czyli poruszac sie po siatce sferycznej spadają levele postaci Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 29 listopada 2008 Opublikowano 29 listopada 2008 Aaa już wiem chyba o co Ci chodzi. To nie są levele postaci. To są właśnie levele których zadaniem jest tylko i wyłącznie umożliwienie graczowi poruszania się po Gridzie. Ruszasz się o jednego node'a (pole) i tracisz jeden level. Jak Ci się skończą to walczysz i nabijasz nowe i od nowa. Te levele nie mają żadnego wpływu na siłę postaci. 1 s.lvl kosztuje: - przesunięcie się o jedno całkowicie nowe, nieodwiedzone wcześniej przez daną postać pole, - przesunięcie się o 4 pola w już zaliczonej części Gridu (np. chcesz się wrócić, aby pójść inną drogą czy coś). Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 30 listopada 2008 Opublikowano 30 listopada 2008 tak o to mi chodzilo wielkie dzieki:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi