Skocz do zawartości

Pomoc w RPG

M2cl3k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale ja już mam 91 poziom :(

Na którym polecałbyś się za niego zabrać? Do tej pory nawet duża różnica poziomów (na moją niekorzyść) nie przeszkadzała mi pokonywać kolejnych bossów. A przy tym ostatnim mam wrażenie, że nie potrafię w tę grę grać :(

Jaki poziom być polecał? Mocno powyżej 100?

Opublikowano

Czy ktoś mógłby pomóc z ostatnim bossem w Tales of Vesperia?

Chodzi mi o jego trzecią formę.

Okropnie mnie tłucze, a gdy życie spada mu do ok. 100k leczy się na 1000k!

Zanim sprowadzę go do 400k kończą mi się żele i koniec zabawy :(

Help?

Wychodzi na to, że zebrałaś wszystkie Fell Arms(7 specjalnych broni) co powoduje aktywacje tej silnej formy. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie będę zaśmiecał wam działu nowym tematem to tu zadam:

Szukam fajnych RPG na psvita . W grę wchodzą gry z psone, psp i ps vita.  Wszystko co da sie uruchomic na vicie :) Posiadam już tactical ogre, final fantasy tactics oraz VII, Persona 3 i 4 golden, Disengae 1, Monster hunter Freedom unite i soul sacrifice . To po opiniach w necie zakupiłem. Wiem że juz mam gry na wiele wiele godzin :) Chciałbym jednak jeszcze ze 2 -3 gry zakupić absolutny must have tytułów. Jadę na wiele tygodni w miejsce bez neta i poza pracą oraz książkami chcę zaopatrzyć się w kilka gier. Jak jedna mi nie podejdzie to inna będzie:) Na razie gram w persone 3 i po prostu super gra :)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Co należy zrobićw FF6 po pokonaniu Vargasa i powrocie do Narsche czy jak tam jestem w tej jaskini przy pokoju z Mooglami ale nie wiem co dalej? Świetny tytuł jestem pod wrażeniem jak na SNES udało im się zmieścić tak dużą grę. 

Już wiem :/ Moogle mnie zdezorientowały myślałem że cos z nimi a tu wystarczy wejść od tyłu do budynku.

Edytowane przez Xord
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej mam pytanie odnosnie Ni no Kuni, zamowilem gre w progaming.pl i dostalem wersje NTSC czy gry na ps3 nie maja blokad i czy normalnie pogram w ta gre czy mam zlozyc reklamacje? Orientuje sie ktos czy sa jakies roznice miedzy ta wersja a europejska.

Opublikowano

Nie ma blokad i różnic.

To dobrze bo już się bałem że przy pierwszej konsoli po paro letniej przerwie jakąś wtopę zaliczę:) Czy dobrze rozumiem że jeżeli konsolka nie ma blokad to można swobodnie np. sciągać gry dajmy na to z Japońskiego ps store czy mamy przypisany sklepik pod Europę?

Opublikowano (edytowane)

Masz przypisany sklepik pod konto, ale mozesz zalozyc drugie konto na konsoli np USA i kupowac zdrapki (bo polska karta nie dziala). Wtedy mozesz korzystac z dobrodziejstw wszystkiego co kupisz na alternatywnym koncie grajac swoim glownym kontem.

Edytowane przez Velius
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

hej a ja mam taki nietypowy problem, chciałbym wiedzieć w jakich numerach PSX Extreme były opisy do poniższych gier:

Wild Arms

Xenogears

Breath of Fire 3

Breath of Fire 4

Vagrant Story

Suikoden

Suikoden 2

i jeszcze jakby ktoś wiedział na pewno to :

Residen Evil

Resident Evil 2

Resident Evil 3: Nemesis

Tylko proszę mnie nie odsyłać do strony sklepu PE z archiwaliami, dane tam podane są niekompletne i błędne więc nie mogę się nimi sugerować, pytam bo kupuję powoli te wszystkie gry na moją PS3-kę i chciałbym je ukończyć :)

Bardzo proszę pisać na PW jeśli można tutaj rzadko zaglądam a o PW dostanę powiadomienie.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Nigdy nie grałem, a cierpię na głód dobrych jrpg; które Ateliery i Talesy są wg was najlepsze? Mam tu tutaj na myśli przede wszystkim gameplay. 

Opublikowano

Według mnie to leci tak, Tales of Xillia 2, Tales of Graces f, Tales of Vesperia, Tales of Symphonia, Tales of Xillia, Tales of Symphonia Dawn the New World, tytuły które się pojawiły na poprzednią generację, bo chyba starsze nie wchodzą w grę.

• Plusik 1
Opublikowano

W kwestii Talesów podpinam się pod opinię kolegi wyżej, natomiast jeśli chodzi o Ateliery to najlepiej zacząć od trylogii Dusk (czyli Ayesha > Escha&Logy > w marcu Shallie) i czekać na wydanie na PS3 wszystkich Atelierów Plus z Arland sagi - no chyba, że masz PS Vitę, wtedy spokojnie zaczynasz od Rorona Plus i lecisz chronologicznie.

Opublikowano (edytowane)

Co się tyczy serii Atelier to zgadzam się z Qjon. Ja zacząłem styczność z serią od Atelier Esha&Logy i spędziłem z gierką mnóstwo świetnych chwil. Następna w kolejce jest Ayesha. I potem czekać do marca na Shallie.

Seria bardzo sympatyczna, z lekkim sielankowym klimatem,bardzo ładnym chara designem, sympatycznymi postaciami, fajną muzyką i wciągającą zabawą w alchemię. Mimo,że zabawa w przyrządzanie różnych rzeczy zajmuje znaczną część gry to sama walka nie została potraktowana po macoszemu i też sprawa dużo frajdy.

Jak ktoś chce pyknąć w coś nowego,lekkiego i przyjemnego to imo seria Atelier pasuje jak ulał.

Edytowane przez Paliodor
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...