Skocz do zawartości

Pomoc w RPG

M2cl3k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czworke mialem sobie tez kiedys tam odswiezyc w wolnym czasie. Mam cyfre na ps store i pudełko na ds'a.

Tutaj podobno oprocz grafy gry sie znaczaco roznia. Wersja na playstation ma te dodatkowe epizody, remake na ds'a niby trudniejszy.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Pomoże mi ktoś z walka w BG 1 ? Mam pytanie na jakiej zasadzie ma się odbywać bo znów dziedzictwo Diablo sie odzywa i klikam jak głupi a to nic nie daje. Ogólnie proszę o wyjaśnienie jak wydawać komendy członkom drużyny (używac ataków , leczyć itd) tutorial nic mi nie wyjaśnił jest chaotyczny bo si załatwiło sprawę i nic nie wyniosłem. Jestem w gospodzie pod pomocna dłonią.

Opublikowano

Używaj aktywnej pauzy - na PC to spacja. Po spauzowaniu klikaj na członków drużyny i wydawaj im komendy z paska. Gdy wszystkim wydasz odpauzuj grę i będą robić co im kazałeś. Jezu Chryste jestem już chyba bardzo stary.

Opublikowano (edytowane)

Dodatkowo weź pod uwagę czas wykonywania akcji zaklęć itd). Może być tak, że za późno jakąś akcję wydasz i po ptakach, bo przeciwnik zdąży nałożyć na siebie kilka zaklęć ochronnych. Czyli przed walką ochrona (zaklęcia, mikstury) na początku przeciwdziałanie, albo błyskawiczny atak. Oczywiści cały czas aktywna pauza i obserwowanie pola walki. 

Edytowane przez Andreal
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Baldur Panowie jak tych bandytow z obozu zalatwic probowalem nawet na latwym ale ivh jest z 20 to dla Vai? Pytanie nieaktualne wykonałem polubownie a ich szefa zgarnę później.   

Edytka: Niech ktoś podpowie czy podróż na wschód od Beregostu i poniżej tereny w tym samym kierunku nie będą za trudne w starociach z mobkami na 3 poziomie doświadczenia ?  Na własna rękę poszukam giza ale dobra rada miłe widziana jak wypada przyrost poziomu trudności w BG.

Edytowane przez Xord
  • 2 lata później...
Opublikowano

Gram sobie w Titan Questa, którego kiedyś dali w humblebundle na Ps4 i jestem chyba zachwycony. Czuć ze to stara gra, ale chyba właśnie takiego bezmózgiego klona Diablo szukałem. Grając, czuje się jakbym był z 15 lat młodszy: jest czyszczenie mapy z potworków, poboczne questy typu „zabij i wróć”, są itemy legendarne, a przy tym mapy są naprawdę spore i nie ma żadnych wskaźników czy strzałek - przez to  jest dość trudno i nieraz błądziłem:)

Jak ktoś znudzony jest sandboxami, ma ochotę pograć w klasycznego hack’n’slasha, to polecam. A i podobno można grać w coopie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No jest durne sterowanie.  Nie wiem jak na switchu ale tu włączony jest autoatak do najbliższego stworka. Możesz gałkę wychylić w kierunku innego stwora i cel będzie na niego. Jest dość „drewniano”, ale oldschoolowo.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pytanie z serii co wybrać:

Pillars of Eternity vs Divinity 2. 

Platforma: Switch 

Chciałbym się przekonać w końcu do jakiegoś RPG w starym stylu. Zagrywałem się kiedyś za dzieciaka w Diablo 2 i Neverwinter Nights i bardzo miło wspominam.

Opublikowano

W PoE nie grałem, więc porównania nie mam, ale każdy mój znajomy stawia Divinity wyżej niż PoE.

Od siebie powiem, że Divinity 2 to mój pierwszy w życiu izometryczny RPG, więc to zdecydowanie gra dla każdego, a nie tylko dla fanów gatunku. Na pewno się nie zawiedziesz.

• Plusik 1
Opublikowano

Właśnie skończyłem Divinity 2. Pękło ponad 120 godzin polecam z całego serca! Zagrałbym z chęcią drugi raz, ale kupka wstydu rośnie, a czasu mało. W PoE miałem 40h i przestałem grać. 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Pomocy mam jakiś dziwny problem z texturami w ff7 na ePSXe wersja ta najnowasza chyba 2.0.5  więc kiedy włączam grę wszystko ekran dźwięk jest git. Tylko że wszystkie miejsca na mapie to zdjęcia z odpowiednimi barierami i ja mam tak że te zdjęcia są jakoś nie tak wklejone albo te bariery. plis helpVEhoX7k.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich, mam olbrzymi problem z wbiciem ostatniego pucharka w grze Disgaea 1complete ps4. Chodzi dokładnie o wykonanie ataku za 10 milionów obrażeń. Mam najlepszy miecz na 100 lvl, oraz 3x robo suit również na 100 lvl. Używam Majina i kończą mi się pomysły. Rzucanie bravehart również nie pomaga. Jeśli ktoś to ogarnął proszę o pomoc.

• 3 miesiące temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam. Niedawno ukończyłam drugi Grand Staff w Lost Odyssey i zabrałam się za ostateczne bronie. Najlepiej zawsze grało mi się Kaim'em, Seth, Sarah, Cooke i Jansenem, dlatego mam zamiar zdobyć dwa najlepsze miecze dla Kaim'a i Seth.. pierwszy: wiadomo, to Age of the King, który daje aż 420atk., drugi zaś w kolejności są White Ignis oraz Durandal z 277atk - problem w tym, że mogę mieć tylko jeden z tych mieczy. Postanowiłam więc dać Seth age of the king a Kaim'owi Durandal.. no i tutaj jest problem: na wielu forach/ stronach czytałem, że można dać ten Toltenowski miecz Kaim'owi i Seth, a ja za cholerę nie mogę go nikomu przypiąć. W ekwipunku Kaim'a i Seth nie mogę wybrać żadnego złotego miecza.. czy rzeczywiście można dać ten wspaniały oręż komu się tylko chce, czy to zwykła ściema? z góry dziękuję za odpowiedź 

Opublikowano
W dniu 28.10.2021 o 18:33, Herbaciarka napisał:

Witam. Niedawno ukończyłam drugi Grand Staff w Lost Odyssey i zabrałam się za ostateczne bronie. Najlepiej zawsze grało mi się Kaim'em, Seth, Sarah, Cooke i Jansenem, dlatego mam zamiar zdobyć dwa najlepsze miecze dla Kaim'a i Seth.. pierwszy: wiadomo, to Age of the King, który daje aż 420atk., drugi zaś w kolejności są White Ignis oraz Durandal z 277atk - problem w tym, że mogę mieć tylko jeden z tych mieczy. Postanowiłam więc dać Seth age of the king a Kaim'owi Durandal.. no i tutaj jest problem: na wielu forach/ stronach czytałem, że można dać ten Toltenowski miecz Kaim'owi i Seth, a ja za cholerę nie mogę go nikomu przypiąć. W ekwipunku Kaim'a i Seth nie mogę wybrać żadnego złotego miecza.. czy rzeczywiście można dać ten wspaniały oręż komu się tylko chce, czy to zwykła ściema? z góry dziękuję za odpowiedź 

Musisz sie odpowiedniego skilla nauczyc zeby to wyequip'owac, bodajże skill sie nazywa "be able to equip royal accesory" czy coś w ten deseń. 

• 8 miesięcy temu...