Matt-JF 0 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 (edytowane) Turniej zapowiada sie fajnie i fajnie ze ogarniete osoby znajace nawet DE to robia ;p Powiem kilku ziomkom ktorzy nawet juggla juz robia zeby wystartowali ale czy widzowie beda mogli wchodzic za darmo? PS .MATT-JF (ZOA ;p) I Comming after Ya XD Czyli jednak chcesz odzyskac tytul wiedzialem ;P Edytowane 12 grudnia 2009 przez Matt-JF Cytuj
Pain19 0 Opublikowano 13 grudnia 2009 Autor Opublikowano 13 grudnia 2009 temat pieniędzt to dopiero napiszemy w poniedziałek w9ieczorem ponieważ mamy spotkanie z kierownikiem tego ośrodka i musimy się znim dogadać co i jak i ile nas to wyniesie itd. więc spokojnie Cytuj
Pain19 0 Opublikowano 13 grudnia 2009 Autor Opublikowano 13 grudnia 2009 i obiecujemy dobrą organizację samego turnieju :potter: !!! Cytuj
c2h5oh 1 Opublikowano 13 grudnia 2009 Opublikowano 13 grudnia 2009 Wstapnie jestem chetny ale jak to juz ktos powiedzial to dosc odlegly termin wiec mozliwe ze cos sie zmieni. Poki co - wpisujcie mnie 1 Cytuj
DAWKA_LESZNO 2 Opublikowano 14 grudnia 2009 Opublikowano 14 grudnia 2009 Jutro idziemy z Obim gadać i w nocy pewnie jakieś informacje podamy... Ale ja mam jedno pytanie do kogoś, kto coś wie na ten temat, a mianowicie chodzi mi o kwestie prawne w organizowaniu takiego turnieju... Jak to wygląda? Bo szukałem po sieci i nic nie mogę na ten temat znaleźć... Proszę o odpowiedź, bo nie chcę, żeby później coś niemiłego wynikło... 1 Cytuj
Dante84 5 Opublikowano 14 grudnia 2009 Opublikowano 14 grudnia 2009 Jutro idziemy z Obim gadać i w nocy pewnie jakieś informacje podamy... Ale ja mam jedno pytanie do kogoś, kto coś wie na ten temat, a mianowicie chodzi mi o kwestie prawne w organizowaniu takiego turnieju... Jak to wygląda? Bo szukałem po sieci i nic nie mogę na ten temat znaleźć... Proszę o odpowiedź, bo nie chcę, żeby później coś niemiłego wynikło... nie rozumiem jakie kwestie prawne? Idziecie do właściciela lokalu i wnajmujecie sale czy co tam innego. Nie wiem jak to wygląda u was z zapłatą za salę, u nas było to ok. 800zł. Nie wiem jak z umową czy będziecie coś spisywać czy poprostu dostajecie kwit i jesteście zapisani w planie imprez. ( Z umowami trzeba uważać, po ART of Tekken była porysowana podłoga i dziury w ścianie, na szczęście jakoś sie rozeszło). Natomiast turniej.. macie regulamin i podstawowe w nim założenia, dodajecie tylko wzmiankę że jako organizatorzy macie prawo dokonywania zmien w regulaminie. 1 Cytuj
Pain19 0 Opublikowano 14 grudnia 2009 Autor Opublikowano 14 grudnia 2009 zachęcam do udziału !!! trenować wszyscy !!! będzie ciekawiej !!! Cytuj
Di 839 Opublikowano 14 grudnia 2009 Opublikowano 14 grudnia 2009 (edytowane) Załatwcie tam dostęp do Internetu (najlepiej po kablu), to będziemy mieli drugi w Polsce streamowany turniej, ale pierwszy z obrazem prosto z TV, obrazem na publiczność (z kamerami), wywiadami i aktualizowanymi przez Internet wynikami... przed chwilą sprawdziliśmy z Tokisem streaming ode mnie z domu i jedyną przeszkodą jest upload :smile: (ja mam 32kB) Do tego potrzebny będzie jeszcze telewizor CRT. Edytowane 14 grudnia 2009 przez Di Cytuj
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 14 grudnia 2009 Opublikowano 14 grudnia 2009 A stream z obrazem na twarze grających też będzie;]? Cytuj
tokis 0 Opublikowano 14 grudnia 2009 Opublikowano 14 grudnia 2009 Dopiszta mnie też, ziomy! :smile: Muszę zobaczyć jak wypadnie ten stream... I Pandę na podium! :tongue: Turniej będzie jednodniowy? A jeśli nie, to czy będą jakieś perspektywy na nocleg na miejscu - ktoś łaskawy przekima/schronisko ew. ? Cytuj
Di 839 Opublikowano 14 grudnia 2009 Opublikowano 14 grudnia 2009 (edytowane) A stream z obrazem na twarze grających też będzie;]? Się zobaczy... :wink: Turniej będzie jednodniowy? A jeśli nie, to czy będą jakieś perspektywy na nocleg na miejscu - ktoś łaskawy przekima/schronisko ew. ? Podpisuję się pod tym. Edytowane 14 grudnia 2009 przez Di Cytuj
DAWKA_LESZNO 2 Opublikowano 14 grudnia 2009 Opublikowano 14 grudnia 2009 Staramy się, żeby turniej był jednodniowy. Nie wiem dokładnie jeszcze o której zaczniemy, ale chyba nie będziecie mieli nic przeciwko jeśli zaczniemy już o 12 co?? Tylko wcześniej musielibyście przyjechać żeby rozpisać wszystko itd. Chyba, że będzie to możliwe to ustalenia na forum. Poza tym mam pytanie... Jeśli chodzi o monitory, to jakie minimalnie one powinny być (jeśli chodzi o wielkość oczywiście)? Aha no i pytanie do Di... Co musiałbym załatwić w związku z tą emisją tzn. z tym streamem?? Jakie łącze minimalnie musiałoby być ITP? Cytuj
Di 839 Opublikowano 14 grudnia 2009 Opublikowano 14 grudnia 2009 Sądzę, że kilkaset kB wystarczy. Jeśli chodzi o okablowanie, to mam wszystko, co potrzeba (włącznie z 10-metrową skrętką i rozgałęziaczem sygnału z konsoli). Jedyne czego będę potrzebował - poza dostępem do Internetu - to: stół (blisko stanowiska z telewizorem CRT), krzesła i jedno gniazdko :smile: Co się tyczy robienia rozpisek przed turniejem, to... to po prostu nie wypali. Trzeba będzie robić na miejscu. Monitory - według mnie 21 cali powinno wystarczyć. Kwestia tylko modelu. Czy ktoś z Poznania wybierający się na turniej chciałby mnie przenocować przed i/lub po turnieju? :wink: A stream z obrazem na twarze grających też będzie;]? Się zobaczy... :wink: Sprawdziłem. Mój laptop chyba tego nie pociągnie, ale można będzie przełączać widok na graczy na chwilę po każdej walce. 1 Cytuj
DAWKA_LESZNO 2 Opublikowano 14 grudnia 2009 Opublikowano 14 grudnia 2009 Weź mi napisz co mam się pytać w związku z tym internetem dokładnie, bo jakby to powiedzieć.... nie znam się na tym 1 Cytuj
Juni0r 0 Opublikowano 14 grudnia 2009 Opublikowano 14 grudnia 2009 Zapytaj ile kb (kilobitów) mają wysyłu czyli tzw. uploadu. Cytuj
VeluriaN 1 Opublikowano 14 grudnia 2009 Opublikowano 14 grudnia 2009 Jak organizator chce by to był równie wielki turniej jak art of tekken to będe Zapraszam całe TLT z Velurem na czele :potter: I całe TLT jak dobrze pójdzie to się zjawi:D -Velurian aka TurboDynoVel -Dante84nf -Tokis -Junior Capitan -Gajda -Sayu(startuje w turnieju??) Tych się jeszcze nie pytałem ale się dowiem: -TechnoGomez?? -Cactuar Ass?? -Wojciech?? Resztę też postaram się sciągnąć A co do tego stania na czele to tak jak Dante mi tak ja teraz oddałem liderowanie ekipą Juniorowi...za mało czasu mam...a o chłopaków trzeba dbać 1 Cytuj
Fastlegs 0 Opublikowano 15 grudnia 2009 Opublikowano 15 grudnia 2009 Can the organsier of the tournament or someone send me the details in english for this tournament please, I may aswell try and come. Thanks Cytuj
Di 839 Opublikowano 15 grudnia 2009 Opublikowano 15 grudnia 2009 Zapytaj ile kb (kilobitów) mają wysyłu czyli tzw. uploadu. + czy w ogóle będzie taka możliwość :wink: Cytuj
Tenshi:) 0 Opublikowano 15 grudnia 2009 Opublikowano 15 grudnia 2009 Jutro idziemy z Obim gadać i w nocy pewnie jakieś informacje podamy... Ale ja mam jedno pytanie do kogoś, kto coś wie na ten temat, a mianowicie chodzi mi o kwestie prawne w organizowaniu takiego turnieju... Jak to wygląda? Bo szukałem po sieci i nic nie mogę na ten temat znaleźć... Proszę o odpowiedź, bo nie chcę, żeby później coś niemiłego wynikło... Pewnie jakieś tam kwestie prawne są... jakieś podatki trzeba by było płacić (jak za wszystko w Polsce)... ale nikt się tym za bardzo nie przejmuje, bo i nikt za to nigdy nie gonił. Sprowadza się to do tego, że jeśli urzędasy wywęszą, że za bardzo się komuś powodzi, po prostu znajdą na turnieje jakiś paragraf. Na razie jednak nic takiego nie miało miejsca. Cytuj
Juni0r 0 Opublikowano 15 grudnia 2009 Opublikowano 15 grudnia 2009 (pipi)cie biurokracje xD jak się spróbują doczepić to się do Konona odezwiemy i już po sprawie xD Cytuj
Pain19 0 Opublikowano 15 grudnia 2009 Autor Opublikowano 15 grudnia 2009 Jak organizator chce by to był równie wielki turniej jak art of tekken to będe Zapraszam całe TLT z Velurem na czele :potter: I całe TLT jak dobrze pójdzie to się zjawi:D -Velurian aka TurboDynoVel -Dante84nf -Tokis -Junior Capitan -Gajda -Sayu(startuje w turnieju??) Tych się jeszcze nie pytałem ale się dowiem: -TechnoGomez?? -Cactuar Ass?? -Wojciech?? Resztę też postaram się sciągnąć A co do tego stania na czele to tak jak Dante mi tak ja teraz oddałem liderowanie ekipą Juniorowi...za mało czasu mam...a o chłopaków trzeba dbać mimo wszystko bardzo się cieszę ,że będziecie :DD pozdrawiam !! trenujcie !!! Cytuj
Vipe 0 Opublikowano 16 grudnia 2009 Opublikowano 16 grudnia 2009 skoro mamy żabi skok to dopisz: vipe cinas Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi