illusion 0 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 Witam. Jestem właśnie w trakcie wyboru TV i mam mały dylemat. Otóż będąc w Sony Center pewien Pan bardzo odradzał mi zakup telewizora LCD obsługującego 50 Hz i stwierdził, że do gier się nie nadaje. Podobnie twierdził inny sprzedawca i podobnie sprawa wygląda na hdtvforum. Teorię znam, ale jak to wygląda w praktyce. Różnica jest zauważalna czy obraz wygląda podobnie. Generalnie chodzi mi o płynność generowanego obrazu. Dopiero po niedzieli jadę na testy, aby organoleptycznie stwierdzić jak się sprawa ma. Chciałbym, aby wypowiedziały się osoby, które bawiły się/próbowały/itd jak sprawa ta wygląda w rzeczywistości. Z tego co zauważyłem to osoby grające na starszych telewizorach są zadowolone z obrazu... Ale jak się ma w grach (ewentualnie telewizja HD) 50 Hz do 100 bądź więcej Hz. Różne plotki już słyszałem na temat LCD i stąd wynika moje pytanie - prawda to czy fałsz. Pozdrawiam. Cytuj
Shago 3 604 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 Miedzy 50 a 100 roznica jest kolosalna. Miedzy 100 a 200 niemal zadna . Przynajmniej z tego co ja widze... A osobiscie: drazni mnie 100hz jak cholera, i gdybym kupil TV, to prawdopodobnie bym to wylaczyl, bo przez to obraz jest dla mnie taki... sztuczny ??. Zupelnie jakbym ogladal animacje komputerowa Cytuj
Julita 17 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 Nie kupuj niczego co ma 50 HZ, tylko 100, 120 i 200. tylko ta grupa powinna cie zainteresować, raz że obraz jest o wiele płynniejszy a dwa to to że takie TV z czasem stają się więcej niż tylko TV mając 200 HZ podłączysz już komputer i będziesz miał monitor z prawdziwego zdarzenia. Zawsze taką opcje odświeżania można zmniejszyć ale i zwiększyć, to już tylko zależy od firmy o ile procent albo w jakim stopniu. O ile pulpit i foldery mogą z początku nie wyglądać rewelacyjnie to multimedia jak filmy zwłaszcza gry super wyglądają na TV z odświeżaniem większym niż 50 HZ Cytuj
illusion 0 Opublikowano 12 grudnia 2009 Autor Opublikowano 12 grudnia 2009 No i cóż. Dwie opinie i jednak nie rozwiały one moich wątpliwości. Jedną osobę drażni 100 Hz, a drugą nie. Czekam na kolejne opinie, bo dopiero w poniedziałek sam sprawdzę różnicę. Pozdrawiam. Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 Miedzy 50 a 100 roznica jest kolosalna. Miedzy 100 a 200 niemal zadna . Przynajmniej z tego co ja widze... A osobiscie: drazni mnie 100hz jak cholera, i gdybym kupil TV, to prawdopodobnie bym to wylaczyl, bo przez to obraz jest dla mnie taki... sztuczny ??. Zupelnie jakbym ogladal animacje komputerowa Skoro Cię 100Hz drażni to po kiego grzyba kupować TV100Hz ? Cytuj
Mustang 1 774 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 (edytowane) No i cóż. Dwie opinie i jednak nie rozwiały one moich wątpliwości. Jedną osobę drażni 100 Hz, a drugą nie. Czekam na kolejne opinie, bo dopiero w poniedziałek sam sprawdzę różnicę. Pozdrawiam. Musisz sam zobaczyć jak wygląda dana funkcja na konkretnym TV. Sam nie mam tego w swoim TV i nie odczuwam braku (choć gram duzo w FPS'y czy wyścigi), a to co widziałem w sklepie niezbyt mnie przekonuje. Z drugiej strony, nie można wykluczyć, ze ta funkcja w lepszych modelach i na dość dyskretnym poziomie coś daje. W każdym razie twierdzenie, że TV bez funkcji 100Hz, 200Hz itd. nie nadaje się do grania jest bzdurą. Miedzy 50 a 100 roznica jest kolosalna. Miedzy 100 a 200 niemal zadna . Przynajmniej z tego co ja widze... A osobiscie: drazni mnie 100hz jak cholera, i gdybym kupil TV, to prawdopodobnie bym to wylaczyl, bo przez to obraz jest dla mnie taki... sztuczny ??. Zupelnie jakbym ogladal animacje komputerowa Skoro Cię 100Hz drażni to po kiego grzyba kupować TV100Hz ? 100Hz nie jest główną cechą TV tylko funkcją poprawy obrazu, obecną w standardzie w wielu nowych TV. Edytowane 12 grudnia 2009 przez Wampis Cytuj
Shago 3 604 Opublikowano 12 grudnia 2009 Opublikowano 12 grudnia 2009 (edytowane) Miedzy 50 a 100 roznica jest kolosalna. Miedzy 100 a 200 niemal zadna . Przynajmniej z tego co ja widze... A osobiscie: drazni mnie 100hz jak cholera, i gdybym kupil TV, to prawdopodobnie bym to wylaczyl, bo przez to obraz jest dla mnie taki... sztuczny ??. Zupelnie jakbym ogladal animacje komputerowa Skoro Cię 100Hz drażni to po kiego grzyba kupować TV100Hz ? Bo wszystkie nowe TV maja to w standardzie . A nowe w jakosci obrazu sa jednak lepsze od tych z przed kilku lat. Sprawdz osobiscie: jak CI sie spodoba to ok. Mnie 100hz wku.rwia Edytowane 12 grudnia 2009 przez Shagohad Cytuj
santorynxd 0 Opublikowano 1 stycznia 2010 Opublikowano 1 stycznia 2010 Sony 40Z5500 POLECAM 200hz za 5 tyś DO PS3 IDEALNY ale najwieksza roznice widac podczas meczy na Canal + Sport TRYB SPORT + 200hz i obraz jest lustro Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi