Killabien 553 Opublikowano 19 października 2012 Opublikowano 19 października 2012 Takie pytanie. Czy jest opcja aby gra kupiona w polsce była całkowicie po angielsku, czy polski jest z góry narzucony i nie da się nic zrobić? Bodajże w infamous tak było. Cytuj
oTOMo 19 Opublikowano 19 października 2012 Opublikowano 19 października 2012 Niestety nie ma takiej opcji (przynajmniej ja nie znalazłem): jak masz ustawiony xmb po angiesku to interfejs gry będzie po rosyjsku, a jak masz xmb po polsku, to interfejs po polsku. W ogóle to skończyłem niedawno. Mam trochę mieszane uczucia. Z jednej strony fajnie nawet się grało, ale z drugiej nie stanowiła żadnego wyzwania, jest strasznym samograjem (no, jedynie walki uliczne na początku sprawiały kłopot) i niestety kulała fabuła bo jak to możliwe, że np. na pogrzeb przychodzą wszyscy przywódcy Sun On Yee i nie biorą ze sobą ochroniarzy? wtf? i jakby dziurawe scenki przerywnikowe, np. dobiegam do markera w dokach, włącza się scenka, jak bandyci krzyczą "oh no! to Wei Shen, uciekamy" po czym jestem spawnowany w pędzącej motorówce i gonię za bandytami, heh. Najbardziej satysfakcjonująca z całej gry okazała się walka wręcz. Jest bardzo płynna, jest spory garnitur ciosów i różnych animacji - chyba najsolidniejszy element tej produkcji. Cytuj
Bobcat 0 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 Gra jest bardzo fajna i mysle, ze dla kazdego fana gangsterskich sandoboxow to fajna gratka przed GTA V. Podobala mi sie roznorodnosc misji, ktora byla zdecydowanie wieksza, niz GTA IV. Niby fabula i gra jest powazna, ale sa tez smieszne scenki/misje a'la wrzucenie żula awanturnika do śmietnika albo bagażnika. Szkoda, ze w grze nie bylo wiecej postacji Pyzatego, ktora byla dla mnie najlepsza. I oczywiscie mamuska Winstona. W Sleeping Dogs II mogliby pociagnac watek Pyzatego. Gre mam juz zaliczona na 100%, ale brakuje mi w trofeach jednej rzeczy - Lucky Shooter. Mam juz na liczniku 38h i ani razu nie zabilem nikogo w ten sposob i nie wiem jak to uczynic? Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 strzelaj na ślepo czyli bez celowania. znajdź dobrą osłonę, sporo wrogów i do dzieła. osobiście nabijałem to w misji gdzie triada robi nam wjazd na restaurację pod koniec fabuły w pewnym momencie wbiegasz do środka i chronisz się za murkiem / podstawą okna. na zewnątrz jest sporo wrogów, kilku przyjeżdża autami. obok leży zapasowy shotgun, który idealnie się do tego nadaje ze względu na siłę i pole rażenia. Cytuj
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 9 listopada 2012 Opublikowano 9 listopada 2012 Kiedyś byłem wielkim fanem serii GTA. Na każdą część czekałem niecierpliwie. Vice City uważam za jedną z najlepszych gier w historii tej branży. Ta mechanika gier ala GTA (potem nazywana "sandboxami") bardzo mi się podobała i świetnie mi się w takie gry grało. Ale po jakimś czasie się tym przejadłem i zaczęły mnie takie gry nudzić. GTA IV wynudziło mnie potwornie, epizody były już o wiele lepsze, ale i tak to nie było to samo, co kiedyś. Jak usłyszałem o Sleeping Dogs, to pomyśłałem sobie - o nie! Kolejna kopia GTA i nudziarstwo, oparte na tych samych schematach. Ludzie na forach się podniecali tą grą, ale z powodów opisanych wyżej, ta podnieta mi się w żadnym stopniu nie udzieliła. SP wpadło w moje ręce trochę przypadkowo, ale cieszę się, że mogłem obcować z tym tytułem. O mechanice tej gry wiele pisać nie muszę. Jest to sandbox, w azjatyckich klimatach - konkretnie w Hong Kongu. Głównym bohaterem jest Wei Shen, tajniak, rozpracowujący od środka jeden z najgroźniejszych gangów, działających na terenie Hong Kongu. Mamy główną linię fabularną i multum zadań dodatkowych. Jak odpaliłem grę pierwszy raz i pograłem godzinę, pomyślałem - o nie... Znowu to samo. Po co to kupowałem? Ale jak się rozwinęła fabuła, doszły nowe atrakcje, to tak się wciągnąłem w klimat tej gry, że zapomniałem wnet o otaczającej rzeczywistości Fabuła bardzo wciąga i jest absorbująca. Wei to mega pozytywny gość - nie da się go nie lubić Reszta ekipy też jest ciekawa i powoduje uśmiech na twarzy. Szczególnie matka Winstona miażdży. Nie pierdzieli się kobieta z wrogami, o nie Niektóre przychlasty z triad(y) też są mega wykręceni. Fabuła nie jest tylko dodatkiem i idealnie spełnia swoje zadanie. Misje są bardzo różnorodne i to jest wielka zaleta tej gry. Nie ma praktycznie żadnej na zasadzie kopiuj/wklej. Fakt, trzeba się napierdzielać i ostro strzelać, ale jest to zawsze jeden z elementów misji (i to nie każdej). Fajne jest też to, że dzięki fabule poznajemy ten Hong Kong od każdej strony - lokacje są bardzo różnorodne i można zachwywać się architekturą tego miasta Oprócz tego mamy "przysługi" - misje od róznych ludzi, którym należy pomóc. Te są krótkie i intensywne, również pomysłowe Kolejną fajną sprawą jest działanie dla policji. Kontaktujemy się z Panią Teng i wykonujemy dla niej zlecenia, czyli np. rozwiązywanie sprawy wycinania organów, czy zniknięcie prostytutki. Przypomina to trochę śledztwa z LA Noire, choć wiadomo, że tutaj jest to dużo bardziej uproszczone. Innym fajnym dodatkiem jest rozbijanie siatki dilerów narkotykowych. Najpierw rozbijamy taką bandę, potem hakujemy kamerę w pobliżu miejsca spotkań i potem w swoim lokum obserwujemy miejsce, by w czasie transakcji narkotykowej przyskrzynić typów Dochodzę do kolejnego ŚWIETNEGO (!) rozwiązania. Mianowicie zbieractwa. Nienawidzicie zbieractwa? Ja też. Ale tutaj jest to dla mnie najlepsze rozwiązanie w tego typu grach. Zawsze mnie rozwalała głupota deweloperów: ukrywają jakieś pierdoły, których bez mapy lub solucji z sieci samemu nikt tego nie znajdzie. Po co to? Męczące, nudne, durne. A tutaj mamy świetny patent. Do zbierania mamy skrzynki z kasą, hakowanie kamer i szukanie tzw. kapliczek zdrowia. Nie dość, że ładnie je widać, to dzięki randkowaniu pokazują się na mapie. I jest ich wystarczająca ilość (nie za dużo, nie za mało), a rozmieszczone są tak, że można poznać to piękne miasto z każdej strony. Zbieranina w tej grze to czysta przyjemność Jak na azjatyckie klimaty przystało, mamy tutaj dużo walki wręcz. System podobny trochę do tego z Batmana, dużo łamań, bloków, kontr. Oczywiście możemy użyć noży, tasaków, a nawet... napierniczać typów rybą Świetne są finishery: możemy kolesi wrzucić do pieca, maszynki do mielenia mięsa, nabić na hak itd. Atrakcji jest dużo Arsenał broni jest też bogaty i jest czym postrzelać, ale gra przede wszystkim skupia się na walce wręcz. Miasto na tle innych sandboxów wielkością nie powala, ale dla mnie to dobrze. Nie cierpię wielkich, pustych molochów, w których nie ma co robić. Hong Kong w tej grze jest piękny i różnorodny. Zachwycił mnie swoimi budynkami i lokacjami. Głosy podłożone przez znanych aktorów i aktorki - na liście płac mamy m.in. Emmę Stone, Lucy Liu, Kelly Hu, Robina Shou itd. Rzadko o tym wspominam, ale (jeśli można to tak nazwać) Wei Shen ma bardzo przyjemny głos i świetnie się gościa słucha. W każdym aucie mnóstwo radyjek do wyboru. Muzyka różna - od ostrego grania w Roadrunner Records, Sagittarius z m. in. Queen i Duran Duran, po muzykę klasyczną, czy chińskie brzdąkanie. Każdy znajdzie coś dla siebie. W czasie grania nie doświadczyłem ani razu żadnego buga. Wszystko doczytywało się szybko i bez problemów. Przeszkadzała mi zbyt mała różnorodność aut i muzyka mogłaby być jednak lepsza, bo te radyjka szału nie robiły. Reasumując - wyszła bardzo dobra gra, która doskonale rozwinęła patenty z GTA i w którą z całą pewnością warto zagrać, do czego Każdego namawiam. Ta gra nie sili się na bycie mega hitem - jest po prostu bardzo dobrą grą Ani chwili się nie nudziłem. Z czystym sumieniem daję 8/10. 2 Cytuj
diolek 43 Opublikowano 9 grudnia 2012 Opublikowano 9 grudnia 2012 czy wersja ze sklepiku psn , ma napisy pl? bo aktualnie za 71 zl wiec sie zastanawiam. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 9 grudnia 2012 Opublikowano 9 grudnia 2012 Nie ma. Ogólnie wszystkie gry wydane przez Ubi i Cenege w PL nie mają lokalizacji mimo takowych w wersji pudełkowej. Dlaczego to chyba nie muszę pisać Cytuj
diolek 43 Opublikowano 9 grudnia 2012 Opublikowano 9 grudnia 2012 tak przypuszczalem,ale wolalem sie upewnic. dzieki Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 9 grudnia 2012 Opublikowano 9 grudnia 2012 (edytowane) Balon - no akurat z tą Cenegą to się mylisz, bo np. Deus Ex i Batman są po polsku. Nie wiem jak z innymi ich grami. Edytowane 9 grudnia 2012 przez SzczurekPB Cytuj
Artuus 1 Opublikowano 9 grudnia 2012 Opublikowano 9 grudnia 2012 (edytowane) Nie ma. Ogólnie wszystkie gry wydane przez Ubi i Cenege w PL nie mają lokalizacji mimo takowych w wersji pudełkowej. Dlaczego to chyba nie muszę pisać hmmmm....na jednym z forów koleś (nawet kilku - 3 się doliczyłem) pisze że kupił gre, przy uruchomieniu zapytało o aktualizacje ponoć 900 mb i po niej ma w SD napisy PL mógłby to ktoś potwierdzić - czy to fake czy prawda? Edytowane 9 grudnia 2012 przez Artuus Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 9 grudnia 2012 Opublikowano 9 grudnia 2012 (edytowane) Balon - no akurat z tą Cenegą to się mylisz, bo np. Deus Ex i Batman są po polsku. Nie wiem jak z innymi ich grami. hm może chodzi o ostatnio wydane, a może tylko UBI, sam już nie wiem. Na 100 % Fary Cry 3 i Assasin 3 nie mają PL z PSS. 900 mega to trochę dużo jak na spolszczenie kinowe, no ja czytałem, że nie ma PL w cyfrowym SD. edit: teraz czytam, że niby są napisy PL Edytowane 9 grudnia 2012 przez balon1984 Cytuj
diolek 43 Opublikowano 9 grudnia 2012 Opublikowano 9 grudnia 2012 kurcze to juz sam niewiem,a boje sie ryzykowac:/ Cytuj
Artuus 1 Opublikowano 9 grudnia 2012 Opublikowano 9 grudnia 2012 ja zaryzykowałem ale dopiero jutro ściągne bo dziś coś strasznie wolno idzie Cytuj
diolek 43 Opublikowano 10 grudnia 2012 Opublikowano 10 grudnia 2012 to daj znac ,jak juz sprawdzisz. Cytuj
Artuus 1 Opublikowano 10 grudnia 2012 Opublikowano 10 grudnia 2012 OK sie ściąga jak wróce z roboty to napisze co i jak Cytuj
Emtebe 2 524 Opublikowano 10 grudnia 2012 Opublikowano 10 grudnia 2012 (edytowane) Potwierdzam. Gra z PSN ma polskie napisy. Po uruchomieniu gry ściąga się jeszcze patch 1.01, który ma 969MB (!), następnie gra się uruchamia i jest z polskimi napisami. Aczkolwiek nie wiem czy polskie napisy są już od razu w grze, czy dopiero jak się ściągnie ten patch. Edytowane 10 grudnia 2012 przez Emtebe Cytuj
Artuus 1 Opublikowano 10 grudnia 2012 Opublikowano 10 grudnia 2012 potwierdzam jest patch i są napisy PL Cytuj
Emtebe 2 524 Opublikowano 23 grudnia 2012 Opublikowano 23 grudnia 2012 Kurde. Powtarzam misję za misją by nabić pasek Triady, ale śmiem wątpić czy on w ogóle się jeszcze napełnia. Masakra jakaś. Za 10 lat nie wbije platyny. Odechciewa się. Cytuj
estel 806 Opublikowano 23 grudnia 2012 Opublikowano 23 grudnia 2012 Pasek triady napełnia się tylko wtedy, gdy polepszasz swój wynik, więc jeżeli miałeś wcześniej 3 trójkąty w misji to nic Ci nie da powtarzanie jej. Dodatkowo załóż ciuchy zwiększające expa. Mi się udało to i Ty dasz radę. Cytuj
decoyed 707 Opublikowano 23 grudnia 2012 Opublikowano 23 grudnia 2012 Gra mnie wciagnela do tego stopnia, ze wszystkie inne zniknely az do nabicia platyny w SD. Narazie mam 65% gry za soba i 20h na liczniku. Nie nudzilem sie nawet przez minute. Cieszy ilosc misji pobocznych, walka rozwiazana jest rewelacyjnie - super, ze bron palna zostala zepchnieta na dalszy plan. Fabularnie gra wciagnela mnie rownie mocno co gameplay'em. Nie moge sie doczekac zakonczenia historii - ale do zrobienia jest tyle zadan i (pipi), ze jeszcze dluugo nie zobacze napisow koncowych. Mam nadzieje, ze gra zarobi/zarobila na siebie na tyle, ze wyjdzie kolejna czesc. Cytuj
Emtebe 2 524 Opublikowano 23 grudnia 2012 Opublikowano 23 grudnia 2012 (edytowane) A wkurzyłem się. Zainwestowałem 8,50 zł w pakiet pięciu DLC, wśród których jest ten co i dodatkowe PD Triady daje. A i kilka nowych misji zyskałem, pojazdów i ciuchów. EDIT: Za to mam pytanie. Grał ktoś w DLC "Koszmar w North Point" i "Turniej Zodiaka"? Fajne to to? Edytowane 23 grudnia 2012 przez Emtebe Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 25 grudnia 2012 Opublikowano 25 grudnia 2012 A jak się nazywa to DLC co daje misje gdzie można nabić te punkty triady? Cytuj
Emtebe 2 524 Opublikowano 25 grudnia 2012 Opublikowano 25 grudnia 2012 (edytowane) Pakiet Sztuk Walki. - obecnie kosztuje 9 zł, ale lepiej się opłaca wziąć Pakiet Smoczego Mistrza, który kosztuje 10 zł i 8,50 dla PS+. Jest to zestaw 5 DLC, w którym mamy między innymi Pakiet Sztuk Walki, ale też i inne, między innymi dodatkowe misje, w których też można nabijać punkty Triady (Kara Tysiąca Cięć na przykład), poza tym kupując to 5 in 1, dostajemy też w bonusie dużo punktów Triady, że granie w te dodatkowe misje jest już niepotrzebne bo pasek postępu Triady nabije się już wystarczająco by zdobyć 10 level (oczywiście pod warunkiem jak już ktoś ma 9, a nie na przykład gra od zera). Ja się teraz zastanawiam czy kupować DLC "Koszmar w North Point", bo drażni mnie to, że mam już platynę a grę ukończoną w 84%, bo to DLC ma dodatkowe trofea. Fajny ten dodatek? Grał ktoś? Edytowane 25 grudnia 2012 przez Emtebe Cytuj
mishka 5 Opublikowano 3 stycznia 2013 Opublikowano 3 stycznia 2013 A wkurzyłem się. Zainwestowałem 8,50 zł w pakiet pięciu DLC, wśród których jest ten co i dodatkowe PD Triady daje. A i kilka nowych misji zyskałem, pojazdów i ciuchów. EDIT: Za to mam pytanie. Grał ktoś w DLC "Koszmar w North Point" i "Turniej Zodiaka"? Fajne to to? gralem w nightmare in north point. smialo mozesz olac, bo ten dodatek to prawdziwy koszmar. klimat z dupy wziety, pograsz moze 2h i masz dosyc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi