Skocz do zawartości

Sleeping Dogs (True Crime)

_mike

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, mam pytanie - jak tylko dokończę grę w nośniku (genialne Uncharted 2 :) to zabieram się właśnie za SD bo już smętnie czeka na półce w folii któryś dzień :P Tylko moje pytanie, bo również chciałbym celować w platynę - czy aby nie mieć potem kłopotów z tym trofeum od Triady muszę od samego początku kierować się jakimś poradnikiem, boostować skille itp, czy mogę np najpierw grać ze 100% funem, a potem dopiero zabrać się za powtarzanie misji i boostowanie levelu Triady? Nie wiem czy jasno napisałem, ale chodzi mi o to czy nie popsuję sobię platyny nie spinając się od samego początku gry? Pozdrawiam

Opublikowano

Ja bym polecil granie dla funu i przykladanie sie w misjach do punktow triady tj. to co pisali powyzej koledzy: lamania konczyn, strzaly w glowe/opony. Na pewno na poczatku postaraj sie o znalezienie jak najwiekszej ilosci statuetek do treningu sztuk walki. Misje jakies arcydlugie nie sa i mozna je potem na spokojnie powtorzyc. Poczytaj kilka(nascie) stron tematu wstecz to bedziesz wiedzial co i jak :)

• Plusik 1
Opublikowano

100% fun i poznanie historii. naucz się sterowania i walki, znajdź wszystkie kapliczki żeby mieć 200% zdrowia co pozwoli na mniejsz stres w misjach. na początku bez chwytów i większej ilości zdrowia to nawet 3 zwykłych gości może sprawia lekkie problemy. nie nastawiaj się na platyne - jak spędzisz ok 30h z ta fajna gra to ona sama wpadnie:-)

Opublikowano

Polecam grać dla funu i wedle własnego uznania, jednak najlepiej przeplatać sobie misje główne zadaniami pobocznymi i szukaniem dodatków, gdyż wątek główny chociaż świetny to jest niestety bardzo krótki.

Opublikowano

Zrobiłem dziś 10y level Triady co nie było wcale trudne. Bardziej martwi mnie fakt, że nie mam trzech eventów w open world, a nie wiem gdzie ich szukać. Na mapie wszystko już zaliczyłem, nie wspominając o zbierajkach. Czy walki kogutów również muszą być wszystkie zaliczone?

Jeszcze kilka prostszych trofeów i mam platynę.

Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem dziś 10y level Triady co nie było wcale trudne. Bardziej martwi mnie fakt, że nie mam trzech eventów w open world, a nie wiem gdzie ich szukać. Na mapie wszystko już zaliczyłem, nie wspominając o zbierajkach. Czy walki kogutów również muszą być wszystkie zaliczone?

w walkach kogutów musisz zarobić bodaj milion, a te randomowe eventy opczaj na mapie w necie i musisz stawić się w określonych godzinach żeby aktywować je.

Edytowane przez _Be_
Opublikowano

Dodam, że walki kogutów to absolutny random, wygrana nie jest zależna od żadnych czynników. Zarabiając na nich milion trzeba zapisać grę przed bramką wejścia na walki i obstawiać. Suma wygranych ma wynieść bańkę. Ja robiłem to chyba 3h.

Opublikowano

Dodam, że walki kogutów to absolutny random, wygrana nie jest zależna od żadnych czynników. Zarabiając na nich milion trzeba zapisać grę przed bramką wejścia na walki i obstawiać. Suma wygranych ma wynieść bańkę. Ja robiłem to chyba 3h.

Ja pamiętam że robilem to 15 minut. Jedziemy tam gdzie dostaje się milion za jedna walkę i stawiamy na słabszego :-) za 3 razem wpadło, bo na początku stawiał em kasę na lepszego :-)

Opublikowano

W Kennedy Town daja najwiecej, ale wygrana to i tak random. Zauwazyliscie, ze imiona kogutow bazuja na postaciach historycznych, firmach etc. ? :> Ja padlem jak zobaczylem koguta Sun Tzu :)

Opublikowano

Pewnie chodzi o te eventy Junt in the Trunk, gdzie musisz znaleźć zaparkowany gdzieś samochód z człowiekiem w bagażniku :) Sprawdź na trofikowych forach lokacje tych miejsc.

Opublikowano

Już je porobiłem. Został mi jeszcze jeden srebrny i jeden złoty medal z freerunning. Poza tym trofea za ubicie 10iu delikwentów różnymi broniami (została jeszcze jedna) oraz dwie minuty bez uszkodzenia auta. Nie mam pojęcia jak wywołać stoper :ninja: .

Opublikowano

Pisałem s spoilerze na poprzedniej stronie,napisze jeszcze raz.Wsiadasz w vana i jedziesz,po 15 sek i powyżej 60 km/h zaczyna naliczać.Przedmioty do rzucania to np. noże lub rurki.

Opublikowano

Ej, a gdzie, bądź w której misji można zabijać kogoś za pomocą przedmiotu którym się rzuca? Do złota potrzeba dziesięć takich killi, a ja nie mam żadnego po przejściu wszystkich misji. Yap, stoper sam się odpala po kilku sekundach bezkolizyjnej jazdy z odpowiednio wysoką prędkością. 

Czytajta temat, to nie boli ;) Zabijać możesz też przechodniów takimi przedmiotami jak parasol, aktówka, reklamówka itp. :) Podchodzisz, rozbrajasz, rzucasz, powtarzasz.

Opublikowano

Yap, stoper sam się odpala po kilku sekundach bezkolizyjnej jazdy z odpowiednio wysoką prędkością. 

Pisałem s spoilerze na poprzedniej stronie,napisze jeszcze raz.Wsiadasz w vana i jedziesz,po 15 sek i powyżej 60 km/h zaczyna naliczać.Przedmioty do rzucania to np. noże lub rurki.

Ależ czytałem, a jakże. Sęk w tym, że na autostradzie miałem ponad 1.31 min trasy pełną parą (bez najmniejszego uszczerbku) i nic mi się nie pokazuje. Jeżdżę i nie potrafię. Spróbuję motywu z "kurnikiem" na kółkach Litwina.

Opublikowano

Ależ czytałem, a jakże. Sęk w tym, że na autostradzie miałem ponad 1.31 min trasy pełną parą (bez najmniejszego uszczerbku) i nic mi się nie pokazuje. Jeżdżę i nie potrafię. Spróbuję motywu z "kurnikiem" na kółkach Litwina.

Hmm... raczej nie ma takiej możliwości, bo timer startuje automatycznie, szczególnie jak jedziesz czymś szybszym. Pamiętaj, że uszczerbek to też np. wjechanie w pachołek, trawę, wybój na jezdni i resetuje to licznik.

Opublikowano (edytowane)

Nie widziałem go jeszcze na oczy. Popróbuję i zobaczymy czy to moja nieudolność czy soft mi płata figla.

Edit:

Jest jedno miejsce gdzie trofeum za dwie minuty bezkolizyjnej jazdy to igraszka. Puchar wpadł, ale licznik jak nie wyskakiwał tak nie wyskoczył. Po prostu pojawiła się ikonka trofki i to wszystko. To się gdzieś włącza czy jak?

Edytowane przez Yap
Gość Szprota
Opublikowano

no więc wszystko siadło. poprawiłem 3 misję w następujący sposób -

przeciwnicy zwykli tak jak sugerował kolega Litwin.

przeciwnicy z bronią palną - rozbrojenie (2xO) i obowiązkowy headshot - akcja za min 60pkt, najlepiej po zdobyciu pozostałych ulepszeń policyjnych, face lvl 10 oraz nefrytowych statuetek. W misjach z pojazdami należy wszystkie zniszczyć - np w misji z "kucykiem" można zniszczyć wszystkie zaparkowane auta przed klubem żeby uzyskać brakujące punkty. pozdrawiam

która to byla ta misja z kucykiem bo nie pamietam?

Gość Szprota
Opublikowano

Gdybym tylko pamietał ktora to była. Ja w ta gre na wakacje 2012 grałem

Opublikowano

No dokładnie ta misja - "Meet the new Boss" zaraz po misja którą wymienił smoo powyżej. A "kucyk" bo Wei biegnąc tak go właśnie wołał :).

Poprawiłem na niej wynik o dobre 1000 pkt grając w stylu opisanym powyżej. Wyskok z antresoli i rozbrojenie gościa + headshot; i tak kolejny i następny.

Jak było za dużo przeciwników to skok za bar; wyskok z bullet time i strzały w głowę.

Naprawdę działa jak złoto.

Tylko trzeba mieć pełny pasek życia+kapliczki żeby sie nie martwić i przypadkowy zgon.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki Panowie za podpowiedzi co do gry. Platyna jest a i tak dobrej gry dawno nie widziałem ^_^

Po pierwsze podpowiem gdyby ktoś też się zastanawiał jak to z tym levelem 10 triady. Jako iż wiedziałem, że trzeba na niego uważać to po pierwszych 3-4 misjach fabularnych, jak już miałem swobode w eksplorowaniu HK to zająłem się na start zbieractwem przyjemnym , czyli kapliczki zdrowia wszystkie jak i statuetki do walki. Za tym poszły łamania w szkole walki i dopiero dalej fabuła. Oczywiście jak tylko już uda nam się zrobić 7 level społeczny to od razu zakup ciuchów +15% triady. I tyle. Misji nie powtarzałem ani 1 a na przed ostatniej miałem już 10 level triady, także zupełnie bez problemów i stresu :) Później musiałem tylko zając się "dozbierakami" czyli skrytki i jakieś tam kupowanie aut itp.

Generalnie jak na początku odblokujemy łamania jak i czym prędzej ciuchy +15% to nie widzę jak można mieć problem z 10 levelem.

Gra jak pisałem świetna, również zgadzam się że teraz za te kilka miesięcy GTA V będzie miało ciężkie zadanie :P