z2djtkose 74 Opublikowano 16 grudnia 2009 Opublikowano 16 grudnia 2009 (edytowane) Inception to opowieść o specjaliście nurkującym w ludzkie sny który wyciąga informacje wprost z ludzkiego umysłu. Jego najnowsze zlecenie wprowadzi go w sam środe intrygi i sprawi , że stanie się ofiarą szantażu. Poster bardzo ciekawy , może będzie kawał dobrego filmidła. Teaser http://www.youtube.com/watch?v=7DwuVKfjctk Edytowane 22 lipca 2010 przez z2djtkose Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 16 grudnia 2009 Opublikowano 16 grudnia 2009 Ten plakat to chyba robiła ta sama osoba, co Batmana. Więcej nie piszę, bo nie sądzę, by ten temat przetrwał rok, aż do premiery filmu. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 16 grudnia 2009 Opublikowano 16 grudnia 2009 Był już temat o tym filmie chyba, a sam trailer zajeżdża kiepskim filmem Zdarzenie reżyserii Najta Szalahamaaramanamana 1 Cytuj
z2djtkose 74 Opublikowano 29 grudnia 2009 Autor Opublikowano 29 grudnia 2009 Ciut dłuższy trailer-zajawka http://www.filmweb.pl/Groza+umys%C5%82u+DiCaprio+w+angielskim+zwiastunie+%22Incepcji%22,News,id=57079 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 8 maja 2010 Opublikowano 8 maja 2010 http://www.filmweb.pl/WIDEO+Imponuj%C4%85cy+zwiastun+%22Incepcji%22,News,id=60396 Nowy bardziej rozbudowany zwiastun. Może nie tak klimatyczny jak pozostałe, ale bardziej konkretny. Nolan po ostatnim realistycznym Batmanie znowu daje się ponieść fantazji i bardzo dobrze. Cytuj
ogicool 43 Opublikowano 12 maja 2010 Opublikowano 12 maja 2010 Ja bym nie spisywała tego filmu na straty, żeby tylko nie wyszło za dużo patosu i tym podobne (pipi)y to tematyka filmu może trochę przykuć uwagę, najlepiej, żeby wyszło coś jak Total Recall, albo Dark City, tematycznie oczywiście, zakręcone i mocno futurystyczne no ale prawie nie liczę na to. Obejrzę z chęcią chociażby z ciekawości. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 13 maja 2010 Opublikowano 13 maja 2010 (edytowane) mi wszystko się podoba w tym trailerze, oglądam go kilka razy dziennie, jak dla mnie szykuje się najlepszy letni blockbuster (obok expendables oczywiście) conajmniej o klasę wyżej od od ostatniego batmana. Edytowane 13 maja 2010 przez Walter_Cronkite Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 13 lipca 2010 Opublikowano 13 lipca 2010 (edytowane) jest ścieżka dźwiękowa w sieci, ale nie słucham dopóki nie obejrzę. już za nieco ponad dwa tygodnie! Edytowane 13 lipca 2010 przez Walter_Cronkite Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 13 lipca 2010 Opublikowano 13 lipca 2010 jak dla mnie szykuje się najlepszy letni blockbuster (obok expendables oczywiście) conajmniej o klasę wyżej od od ostatniego batmana. Nie ma takiej kategorii. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 13 lipca 2010 Opublikowano 13 lipca 2010 powiem inaczej: podejrzewam, że będzie to najlepszy film wyświetlany tego lata w polskich kinach, który prawdopodobnie osiągnie wpływy przekraczające 500 mln $. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 13 lipca 2010 Opublikowano 13 lipca 2010 Z tego co wiem ten film ma być puszczany w 3D, ale niestety nie będę w stanie tych efektów zobaczyć. Do Krk specjalnie jechać nie będę... Do Nolana mam zaufanie, lubię jego filmy. Incepcja przypomina mi trochę Paprikę, ale wydaje mi się, że sny będą ciekawiej wykorzystywane niż w tamtym anime. Tamten film opierał się tylko na wizualiach, mam nadzieję, że tutaj zobaczę świetne efekty + niezła fabuła. Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 13 lipca 2010 Opublikowano 13 lipca 2010 powiem inaczej: podejrzewam, że będzie to najlepszy film wyświetlany tego lata w polskich kinach, który prawdopodobnie osiągnie wpływy przekraczające 500 mln $. Hm... Mówiąc "nie ma takiej kategorii", nie miałem na myśli słów "letni blockbuster" tylko "o klasę wyżej od Mrocznego Rycerza". Incepcja nie będzie w 3D, Nolan za nim nie przepada. Za to polecany jest IMAX. Podobno film został nakręcony w jakości jeszcze wyższej, niż IMAX, więc różnica 35mm/IMAX czy też DVD/BD powinna być tak zauważalna, jak to tylko możliwe. Cholera, jak to się dzieje, że najlepsze miasto w Polsce nie ma kina IMAX, a jakieś crapowate Katowice czy Łódź owszem? AAARGH. Podczas premiery "Mrocznego Rycerza" mieszkałem w Warszawie, ale w tym miesiącu raczej nie da rady. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 13 lipca 2010 Opublikowano 13 lipca 2010 (edytowane) Faktycznie warto byłoby obejrzeć ten film w IMAXie. Jak oglądałem Mrocznego Rycerza na BD ujęcia wykonane kamerami IMAX robiły wrażenie, obraz był wyraźnie ostrzejszy, a sam obraz szerszy. Edytowane 13 lipca 2010 przez MajorZero64 Cytuj
Tokar 8 268 Opublikowano 13 lipca 2010 Opublikowano 13 lipca 2010 Cholera, jak to się dzieje, że najlepsze miasto w Polsce nie ma kina IMAX, a jakieś crapowate Katowice czy Łódź owszem? AAARGH. Spokojnie, wszystko po kolei. Najpierw zrobią wam kanalizacje, później puszczą tramwaje i postawią jakieś tesco, a na koniec może i sra/jmaxa dostaniecie :potter: Czekam, czekam. Póki co jedyne filmy Nolana, które średnio mi przypasowały to oba Batmany. Powiedzmy, że piz/dowaty DiCaprio po raz n-ty udający twardego stróża prawa jakoś szczególnie mnie nie jara, no ale może nie będzie tak źle. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 13 lipca 2010 Opublikowano 13 lipca 2010 wszędzie piszą, że dicaprio zagrał popisowo. poza tym gra przestępce, a nie stróża prawa :potter: Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 13 lipca 2010 Opublikowano 13 lipca 2010 (edytowane) Pizdowaty DiCaprio? Chyba Tokar nie oglądałeś filmów z jego udziałem. Po Wyspie Tajemnic jestem spokojny. Edytowane 13 lipca 2010 przez MajorZero64 Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 13 lipca 2010 Opublikowano 13 lipca 2010 Koleś przeszedł niesamowitą metamorfozę. Niestety "Titanic 3D" może przypomnieć światu Leosia Pedalosia. A co do filmu, bardzo się jaram. Jak na razie najbardziej oczekiwana premiera roku. Cytuj
Tokar 8 268 Opublikowano 13 lipca 2010 Opublikowano 13 lipca 2010 No właśnie ja mam ten problem, że gdzie on by nie grał, to i tak mam wrażenie, że za chwile rozłoży ramiona i zacznie krzyczeć "i'm king of the world !!!11". I tak najlepiej wypadł w roli retarda. Cytuj
Słupek 2 156 Opublikowano 13 lipca 2010 Opublikowano 13 lipca 2010 (edytowane) Czekam, czekam. Póki co jedyne filmy Nolana, które średnio mi przypasowały to oba Batmany. Powiedzmy, że piz/dowaty DiCaprio po raz n-ty udający twardego stróża prawa jakoś szczególnie mnie nie jara, no ale może nie będzie tak źle. Co do filmu/DiCaprio aktor z niego wielki co nie raz udowodnił ale ja mam te samo zawsze wrażenie = ciepłej kluchy. Nawet w takiej Infiltracji gdzie teoretycznie grał twardziela to i tak waliło pipką ;p No ale nic na film również czekam jak większość. Przydałby się jakiś nowy trailer. Edytowane 13 lipca 2010 przez SłupekPL Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 13 lipca 2010 Opublikowano 13 lipca 2010 to jest najnowszy. od tego czasu ukazało się też parę klipów. Cytuj
z2djtkose 74 Opublikowano 14 lipca 2010 Autor Opublikowano 14 lipca 2010 http://movies.yahoo.com/feature/inception-comic.html Komiksowy prequel do filmu Cytuj
kurczakov 34 Opublikowano 20 lipca 2010 Opublikowano 20 lipca 2010 Bylem w kinie. Widzialem. Na pewno jednen z najlepszych filmow jakie ogladalem. Wysoki poziom skomplikowania. Czasem moze nawet wszystko jest zbyt zagmatwane, ale do niuansow nie ma sie co doczepiac, bo psuje efekt koncowy. Kapitalny film. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 20 lipca 2010 Opublikowano 20 lipca 2010 (edytowane) ekipa promuje jak to jest w zwyczaju film tu i tam i gordon-levitt pokazał u fallona ekskluzywny klip ze osławionej walki w pozbawionym grawitacji korytarzu. wygląda to mniej więcej tak, że jadą sobie uśpieni vanem, van koziołkuje i tak też zmienia się grawitacja w tej scenie która dzieje się w owym kotytarzu (we śnie). nie mam słów po prostu. ucztę wizualną mamy zapewnioną na 100%, a jak mówią wszelkie opinie nie tylko. swoją droga tak jak to nolan lubi efekty komputerowe ograniczone zostały do minimum i ta scena np. powstawała m.in w specjalnie na jej potrzeby skonstruowanym obracającym się o 360 stopni korytarzu. Edytowane 20 lipca 2010 przez Walter_Cronkite Cytuj
nero2082 791 Opublikowano 20 lipca 2010 Opublikowano 20 lipca 2010 (edytowane) no ja już odliczam dni do polskiej premiery, rewatch.ując sobie wszystkie filmy Nolana od Following począwszy. do tych co już widzieli - czy to jest aż tak dobre? w sensie czy przebija wypasem takie np Memento? hype hype hype, a rave recki z rotten czy imdb pomagają w dostaniu p.ierdolca Edytowane 20 lipca 2010 przez black mamba Cytuj
Słupek 2 156 Opublikowano 21 lipca 2010 Opublikowano 21 lipca 2010 (edytowane) No, no pierwsze opinie całkowicie dobre przynajmniej te co pobieżnie czytam. Ja powiem szczerze może to i źle ale wymagania mam ogromne względem Inception. Po cichu liczę na film na miarę Matrixa ((pipi)a od czasu pierwszego M nic takiego się nie ukazało) może nie musi być taką rewolucją jak Matrix ale chciałbym ten sam ryjący banię poziom. A mam ku temu powody: po pierwsze to Nolan po drugie fabuła przypomina mi trochę Matrixa może nie dosłownie ale koncepcja, pomysł, założenia w pewnym stopniu tak i po trzecie szczególnie po tym ostatnim trailerze co wrzucił Walter widzę może nie inspirację co hmm podobieństwa, "nawiązania" do Matrixów. Gdyby nie aktorzy śmiało mógłbym powiedzieć, że to trailer Matrixa 4. <9dni> Edytowane 21 lipca 2010 przez SłupekPL Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi