Gość _Milan_ Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 racja, w sumie przekłamał tylko jak sny wygladają, takie małe nagięcie faktów. Coś jak transformers. Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 Kto co przekłamał? Co było w "Transformers"? Nie nadążam. W moich snach świat nie zmienia kolorów, może za mało lsd po dobranocce. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 SNY JAK RZECZYWISTOŚĆ = ROBOTY Z KOSMOSU ZAMIENIAJACE SIE W CZAJNIK Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 Paprika w porównaniu do Incepcji jest bardzo infantylna. Wizualnie film robi wrażenie, ale fabularnie nie za bardzo. Cytuj
bajej 28 Opublikowano 16 września 2010 Opublikowano 16 września 2010 (edytowane) http://www.wykop.pl/ramka/467763/inebriation-prawie-jak-inception-parodia-leosia-i-kultowego-juz-filmu/ krótka parodia Edytowane 16 września 2010 przez bajej Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 27 września 2010 Opublikowano 27 września 2010 film sie fajnie oglada. przyjazny dla oka i ucha. nie rozumiem po co porownywac go z paprika. sa rozne. w papryce byly cycki Cytuj
pele15 3 Opublikowano 29 września 2010 Opublikowano 29 września 2010 ale sny w incepcji nie mogły wyglądać na nie wiadomo jak bardzo zakręcone bo to by było bez sensu ponieważ "cel" zauważył by, że jest we śnie. widać, że nie ogarniacie do końca tego filmu bo czepiacie się rzeczy, które podczas filmu są wytłumaczone dlaczego nie mogą się pojawić. a film naprawdę dobry. Cytuj
Shago 3 569 Opublikowano 5 października 2010 Opublikowano 5 października 2010 Mam nadzieje, ze nie zamierzaja dlugo czekac z wypuszczeniem na Blu-Ray... Cytuj
ksztyrix 6 Opublikowano 5 października 2010 Opublikowano 5 października 2010 SNY JAK RZECZYWISTOŚĆ = ROBOTY Z KOSMOSU ZAMIENIAJACE SIE W CZAJNIK Co bierzesz przed snem? Cytuj
Gość Opublikowano 5 października 2010 Opublikowano 5 października 2010 Mam nadzieje, ze nie zamierzaja dlugo czekac z wypuszczeniem na Blu-Ray... planowane wydanie dvd 4 grudnia ? to blu ray pewnie tez tak ? Cytuj
Wielki K 94 Opublikowano 13 października 2010 Opublikowano 13 października 2010 (edytowane) Dziś robiąc zakupy w galerii pomyślałem że może zamiast nudzić się w domu wpadnę do kina, licząc że ze względu na przedpołudniową porę obejdzie się bez żrącej popcorn, gadającej i śmiejącej się bez powodu hołoty, z powodu której omijam kina. Z jak zwykle badziewnego repertuaru wybrałem Incepcję. I nie zawiodłem się- Nolanowi wyszedł całkiem dobry film. Cudów się nie spodziewałem bo jego Batmana uważam za jeden z najbardziej przereklamowanych filmów ostatnich latach- oglądając go zastanawiałem się czy to ja jestem debilem czy może jednak większość widzów piejąca nad tym średniakiem. Na Boga, gdyby Jokera grał Łukasz Płoszajski i zmarł to też byłby legendą, ale ja tu nie o tym. Tym razem film jest ze wszech miar udany, dość spójny, choc momentami pogmatwany, głównie dlatego że reżyser musiał połączyć sensowną akcję z wsadzeniem widzowi do głowy w miarę przejrzystego wyjaśnienia teorii i praktyki związanej z tymi wszelkimi ekstrakcjami/incepcjami. Zamysł ciekawy choć mógł zostać lepiej wykorzystany, przeczytałem kilka postów z wcześniejszej dyskusji i mam w sumie podobne wrażenie że tematyka snów oferowała większe możliwości dodania jakichś dziwactw, lekkich zniekształceń, czegoś bardziej niezwykłego w sensie senno- koszmarnym w stylu pójscia np w kierunku Psychonautów Tima Schaffera, niż, dla mnie średnio przekonujące wspomnienia Dominika z Mal w roli głównej czy np swoją drogą widowiskowo walące się budynki, ale postawiono na przekaz w miarę realistyczny i tego się trzymano więc ok. Efekty też na dobrym poziomie, choć wiadomo że za trzy lata będziemy na nie patrzeć z politowaniem. Poza oryginalnym pomysłem jako największy plus wskazałbym obsadę- Leonardo już dawno udowodnił że poza byciem ładnym chłoptasiem potrafi grać (Romeo+Julia, Infiltracja), Ellen Page jak zawsze dała radę- osobiście uważam ją za perełkę, być może najlepszą aktorkę młodego pokolenia (Juno, American Crime), inni, może z wyjątkiem jakoś mnie nie przekonującej Cotillard też trzymali poziom. Jednym słowem- udany, dobrze przemyślany film z dobrą obsadą, ale nie popadajmy w ekstazę, lepszy się dzięki niemu nikt nie stanie. Ode mnie coś między 7/10 a 8/10 Edytowane 14 października 2010 przez Wielki K Cytuj
zalef88 53 Opublikowano 14 października 2010 Opublikowano 14 października 2010 Mam nadzieje, ze nie zamierzaja dlugo czekac z wypuszczeniem na Blu-Ray... planowane wydanie dvd 4 grudnia ? to blu ray pewnie tez tak ? 7 grudzień - http://bluedvd.pl/p/pl/ga097/incepcja+blu-ray.html Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 19 października 2010 Opublikowano 19 października 2010 Koniecznie zrobię sobie seans. Muszę obejrzeć to jeszcze raz. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 października 2010 Opublikowano 25 października 2010 http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s14e10-insheeption znakomita parodia Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 30 października 2010 Opublikowano 30 października 2010 Film sredni, wiec bierz dvd, zaoszczedzisz czas i pieniadze. Piwo i mozliwosc przewijania nudnych fragmentow (w tym przypadku 3/4 filmu) i dasz rade dotrwac do konca. 1 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 30 października 2010 Opublikowano 30 października 2010 ściągnę tego ripa i może wreszcie zrozumiem ten film, ciągle się głowię "o co cho?" Cytuj
KOŁD 1 097 Opublikowano 30 października 2010 Opublikowano 30 października 2010 (edytowane) Film sredni, wiec bierz dvd, zaoszczedzisz czas i pieniadze. Piwo i mozliwosc przewijania nudnych fragmentow (w tym przypadku 3/4 filmu) i dasz rade dotrwac do konca. Jasne ciekawsze i lepsze są takie filmy http://www.psxextreme.info/topic/91550-kino-gejowskie/ Edytowane 30 października 2010 przez Codename Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 31 października 2010 Opublikowano 31 października 2010 Film sredni, wiec bierz dvd, zaoszczedzisz czas i pieniadze. Piwo i mozliwosc przewijania nudnych fragmentow (w tym przypadku 3/4 filmu) i dasz rade dotrwac do konca. Cieszyłeś się tylko jak strzelali? Film fajny i na pewno nie nudny. Z początku byłem zawiedziony, ale potem było coraz lepiej. 8/10 Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 1 listopada 2010 Opublikowano 1 listopada 2010 No wlasnie jak strzelali i biegali bez sensu jak w serialu Druzyna A to bylo najgorzej. Czyli od polowy filmu. Jako rezyser scen akcji Nolan plasuje sie gdzies obok Olafa Lubaszenko i Bergmana. Pamietacie wszystkowidzacy Bat-radarek z Dark Knighta? Hehe. 5 Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 1 listopada 2010 Opublikowano 1 listopada 2010 Przestań, Piotrek, (pipi)ić bo jeszcze świeżaki (które postrzegają cię jako Boga foruma) pomyślą, że gadasz z sensem i naprawdę stracą uznanie dla filmu roku. Cytuj
Gość Opublikowano 6 listopada 2010 Opublikowano 6 listopada 2010 8/10 za pomysł i wykonanie. Nie wiem gdzie tu "film roku" . Ale już rzucanie, że film do pełnego zrozumienia trzeba obejrzeć kilka razy jest chyba autowytłumaczeniem ułomności. Dodam jeszcze tylko, że film miał o wiele większy potencjał który IMHO został zmarnowany. Cytuj
bobby 23 Opublikowano 7 listopada 2010 Opublikowano 7 listopada 2010 Dla tych, co nie do końca skumali zakończenie (rzuca trochę światła na pewne sprawy) Extended Ending Cytuj
Plugawy 3 687 Opublikowano 8 listopada 2010 Opublikowano 8 listopada 2010 o wreszcie obejrzałem Icepcje ;D film fajny nie spodziewałem sie, że tak mi sie spodoba. Zdarzały sie momenty gdzie chciałem przewinac filmik ale wytrwałem do konca. W sumie dla mnie jako fana P.K.Dicka to nie ma tutaj żadnego oryginalnego pomysłu, ale co by nie było w kinie takich rzeczy nie oglądałem jeszcze (no może matrix). Dobrze oddano obraz, tego że rzeczywiście mozna miec trudności z odróżnieniem co jest prawdziwe a co nie. Drażnił mnie troche Dicaprio który wygląda jak retard, ale w sumie było ok, no i jeszcze ta indywidualistka rodem z Asp mnie roz(pipi)iła, architekt :Pale spoko ogólnie. Fajny film obejrze jeszcze raz sobie, a fanom P.K.Dicka jak najbardziej polecam!! Cytuj
Pan Pieczarka 167 Opublikowano 10 listopada 2010 Opublikowano 10 listopada 2010 Obejrzałem również, bardzo fajny i w miarę logicznie poukładany film z fajnym wykorzystaniem efektów specjalnych. Cały film przypomina trochę współczesną, ledwo rozwiniętą wersję matrixa. Bardzo fajna historia, chociaż w pewnym momencie pod koniec już poczułem lekkie zamieszanie i musiałem zastanawiać się czemu coś się stało w taki, a nie inny sposób. Gra aktorska również świetna, DiCaprio już się chyba nie będzie mi kojarzył z chłoptasiem z Titanica. Jeden z lepszych filmów tego roku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi