Opublikowano 2 lipca 201113 l A kto to udowodni którym jesteś właścicielem jak masz paragon? Pomyślałem, że pierwszy właściciel = osoba figurująca na fakturze zakupu... Wiem, że cały ten zapis brzmi absurdalnie, ale wolę się upewnić zawczasu...
Opublikowano 2 lipca 201113 l no jak masz fakturkę, to faktycznie może być problem. no cóż, producent dobrowolnie daje udziela gwarancji, więc może sobie tam zapisać co chce.
Opublikowano 6 września 201113 l Pytanie z typu "walka z MM" Za pare dni mija termin od momentu oddania konsoli do serwisu z tytulu niezgodnosci towaru z umowa. Dzisiaj zaczeli do mnie dzwonic od kilku godzin i nie odbieram, wiec nie wiem czy lepiej czekac te pare dni liczac ze nie przyjdzie pocztą decyzja, czy mi to cos da? W tym przypadku liczy sie data stempla pocztowego czy moment w ktorym odbiore list? Edytowane 6 września 201113 l przez BoryzPL
Opublikowano 9 września 201113 l Wrocila do mnie konsolka odnowiona, narazie sprawuje sie wszystko w porzadku. Wydaje mi sie troche glosna ale moze temu, ze zawsze jestem na to uczulony.
Opublikowano 21 października 201113 l ile teraz dają gwarancji na ps3? Jedni na allegro piszą że jest rok drudzy że dwa.
Opublikowano 25 października 201113 l Może głupie pytanie ale wolę zapytać; co potrzebuję do podbicia gwarancji PS3? Wystarczy paragon i kartka gwarancyjna?
Opublikowano 30 października 201113 l Paragon/faktura jest gwarancją, nawet jak zgubisz kartę gwarancyjną. Jak chcesz podbić gwarancje (ja nie musiałem pomimo że kupowałem w salonie sony), to potrzebujesz paragon. Jak mi laser padł poszedłem do salonu tylko z paragonem.
Opublikowano 27 grudnia 201113 l Jakbym chciał oddać konsolę do naprawy, to wystarczy sam paragon, tak? I skąd sprzedawca będzie wiedział, że to jest ta konsola, którą kupiłem? Zapisują gdzieś numer seryjny?
Opublikowano 28 grudnia 201113 l tak. przeciez jest na paragonie nazwa sklepu, data, model konsoli, to wystarczy. dla sprzedawcy najwazniejsza jest data czyli zeby poprostu gwarancja byla jeszcze wazna, wysyla do serwisu i tyle go obchodzi bo przeciez nie placi za ta naprawe. w zasadzie to mozesz oddac inna konsole na paragon wazne tylko zeby byl identyczny model co pisze ale kto by sie w to bawil jak kazdy dostaje rachunek przy kupnie. btw. kupiles slimke to wiadomo ze nie oddasz fat'a do naprawy
Opublikowano 27 października 201212 l Gwarancja jest na 2 lata, czy rok? Bo ja już nie ogarniam. Z(pipi)ał mi się R1 w padzie, a gościu w Sony Center do mnie, że on nic na to nie poradzi, bo konsola została kupiona 30.11.2010r. Srsly wtf? :f Edytowane 27 października 201212 l przez Bojan_Zaw
Opublikowano 27 października 201212 l Gwarancja jest na rok, dwa lata to na niezgodność towaru z umową. Możesz spokojnie rozkręcić pada.
Opublikowano 19 lutego 201312 l Witam jutro kupuję nowe ps3 slim 320 gb, gdyby konsola padła gwarancję mam od daty zakupu na paragonie tak ?, nie będzie jakiś problemów że jest to model już wycofany ?
Opublikowano 19 lutego 201312 l ty mnie nie przestajesz zaskakiwać... przy tak głupim pytaniu aż się boję odpowiadać, czy się w twoje trolowanie nie pakuję... tak, rok gwarancji od daty zakupu, a to czy to sie jeszcze sprzedaje, czy zostalo wycofane z rynku nic nie znaczy... jak znajdziesz w sklepie PSOne, to tez na to bedzie mial normalna gwarance... geez!
Opublikowano 19 lutego 201312 l dzięki wystarczyło odpowiedzieć, znalazłem nową slimke w podrzędnym sklepie z używanymi grami ale nówka to biere ;]
Opublikowano 15 marca 201312 l Chyba ze ktos ze SCEP zaglada na to forum, to mozesz sie pozegnac z gwarancja po tym co pisales na PS3