Gość Opublikowano 2 lipca 2011 Opublikowano 2 lipca 2011 A kto to udowodni którym jesteś właścicielem jak masz paragon? Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 2 lipca 2011 Opublikowano 2 lipca 2011 A kto to udowodni którym jesteś właścicielem jak masz paragon? Pomyślałem, że pierwszy właściciel = osoba figurująca na fakturze zakupu... Wiem, że cały ten zapis brzmi absurdalnie, ale wolę się upewnić zawczasu... Cytuj
Gość Opublikowano 2 lipca 2011 Opublikowano 2 lipca 2011 no jak masz fakturkę, to faktycznie może być problem. no cóż, producent dobrowolnie daje udziela gwarancji, więc może sobie tam zapisać co chce. Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 6 września 2011 Opublikowano 6 września 2011 (edytowane) Pytanie z typu "walka z MM" Za pare dni mija termin od momentu oddania konsoli do serwisu z tytulu niezgodnosci towaru z umowa. Dzisiaj zaczeli do mnie dzwonic od kilku godzin i nie odbieram, wiec nie wiem czy lepiej czekac te pare dni liczac ze nie przyjdzie pocztą decyzja, czy mi to cos da? W tym przypadku liczy sie data stempla pocztowego czy moment w ktorym odbiore list? Edytowane 6 września 2011 przez BoryzPL Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 9 września 2011 Opublikowano 9 września 2011 Wrocila do mnie konsolka odnowiona, narazie sprawuje sie wszystko w porzadku. Wydaje mi sie troche glosna ale moze temu, ze zawsze jestem na to uczulony. Cytuj
nemix 36 Opublikowano 21 października 2011 Opublikowano 21 października 2011 ile teraz dają gwarancji na ps3? Jedni na allegro piszą że jest rok drudzy że dwa. Cytuj
zalef88 53 Opublikowano 25 października 2011 Opublikowano 25 października 2011 Może głupie pytanie ale wolę zapytać; co potrzebuję do podbicia gwarancji PS3? Wystarczy paragon i kartka gwarancyjna? Cytuj
wiedziu 0 Opublikowano 30 października 2011 Opublikowano 30 października 2011 Paragon/faktura jest gwarancją, nawet jak zgubisz kartę gwarancyjną. Jak chcesz podbić gwarancje (ja nie musiałem pomimo że kupowałem w salonie sony), to potrzebujesz paragon. Jak mi laser padł poszedłem do salonu tylko z paragonem. Cytuj
gianbuffon 11 Opublikowano 27 grudnia 2011 Opublikowano 27 grudnia 2011 Jakbym chciał oddać konsolę do naprawy, to wystarczy sam paragon, tak? I skąd sprzedawca będzie wiedział, że to jest ta konsola, którą kupiłem? Zapisują gdzieś numer seryjny? Cytuj
vip77 237 Opublikowano 28 grudnia 2011 Opublikowano 28 grudnia 2011 tak. przeciez jest na paragonie nazwa sklepu, data, model konsoli, to wystarczy. dla sprzedawcy najwazniejsza jest data czyli zeby poprostu gwarancja byla jeszcze wazna, wysyla do serwisu i tyle go obchodzi bo przeciez nie placi za ta naprawe. w zasadzie to mozesz oddac inna konsole na paragon wazne tylko zeby byl identyczny model co pisze ale kto by sie w to bawil jak kazdy dostaje rachunek przy kupnie. btw. kupiles slimke to wiadomo ze nie oddasz fat'a do naprawy 1 Cytuj
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 27 października 2012 Opublikowano 27 października 2012 (edytowane) Gwarancja jest na 2 lata, czy rok? Bo ja już nie ogarniam. Z(pipi)ał mi się R1 w padzie, a gościu w Sony Center do mnie, że on nic na to nie poradzi, bo konsola została kupiona 30.11.2010r. Srsly wtf? :f Edytowane 27 października 2012 przez Bojan_Zaw Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 27 października 2012 Opublikowano 27 października 2012 Gwarancja jest na rok, dwa lata to na niezgodność towaru z umową. Możesz spokojnie rozkręcić pada. Cytuj
BoroBoro 161 Opublikowano 19 lutego 2013 Opublikowano 19 lutego 2013 Witam jutro kupuję nowe ps3 slim 320 gb, gdyby konsola padła gwarancję mam od daty zakupu na paragonie tak ?, nie będzie jakiś problemów że jest to model już wycofany ? Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 19 lutego 2013 Opublikowano 19 lutego 2013 ty mnie nie przestajesz zaskakiwać... przy tak głupim pytaniu aż się boję odpowiadać, czy się w twoje trolowanie nie pakuję... tak, rok gwarancji od daty zakupu, a to czy to sie jeszcze sprzedaje, czy zostalo wycofane z rynku nic nie znaczy... jak znajdziesz w sklepie PSOne, to tez na to bedzie mial normalna gwarance... geez! 1 Cytuj
BoroBoro 161 Opublikowano 19 lutego 2013 Opublikowano 19 lutego 2013 dzięki wystarczyło odpowiedzieć, znalazłem nową slimke w podrzędnym sklepie z używanymi grami ale nówka to biere ;] Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 Chyba ze ktos ze SCEP zaglada na to forum, to mozesz sie pozegnac z gwarancja po tym co pisales na PS3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi