Skocz do zawartości

Reklamacje / Gwarancja

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A kto to udowodni którym jesteś właścicielem jak masz paragon?

Opublikowano

A kto to udowodni którym jesteś właścicielem jak masz paragon?

Pomyślałem, że pierwszy właściciel = osoba figurująca na fakturze zakupu...:rolleyes:

Wiem, że cały ten zapis brzmi absurdalnie, ale wolę się upewnić zawczasu...

Opublikowano

no jak masz fakturkę, to faktycznie może być problem. no cóż, producent dobrowolnie daje udziela gwarancji, więc może sobie tam zapisać co chce.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Pytanie z typu "walka z MM"

Za pare dni mija termin od momentu oddania konsoli do serwisu z tytulu niezgodnosci towaru z umowa. Dzisiaj zaczeli do mnie dzwonic od kilku godzin i nie odbieram, wiec nie wiem czy lepiej czekac te pare dni liczac ze nie przyjdzie pocztą decyzja, czy mi to cos da? W tym przypadku liczy sie data stempla pocztowego czy moment w ktorym odbiore list?

Edytowane przez BoryzPL
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Paragon/faktura jest gwarancją, nawet jak zgubisz kartę gwarancyjną. Jak chcesz podbić gwarancje (ja nie musiałem pomimo że kupowałem w salonie sony), to potrzebujesz paragon. Jak mi laser padł poszedłem do salonu tylko z paragonem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

tak. przeciez jest na paragonie nazwa sklepu, data, model konsoli, to wystarczy. dla sprzedawcy najwazniejsza jest data czyli zeby poprostu gwarancja byla jeszcze wazna, wysyla do serwisu i tyle go obchodzi bo przeciez nie placi za ta naprawe. w zasadzie to mozesz oddac inna konsole na paragon wazne tylko zeby byl identyczny model co pisze ale kto by sie w to bawil jak kazdy dostaje rachunek przy kupnie. btw. kupiles slimke to wiadomo ze nie oddasz fat'a do naprawy :D

• Plusik 1
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Gwarancja jest na 2 lata, czy rok? Bo ja już nie ogarniam. Z(pipi)ał mi się R1 w padzie, a gościu w Sony Center do mnie, że on nic na to nie poradzi, bo konsola została kupiona 30.11.2010r. Srsly wtf? :f

Edytowane przez Bojan_Zaw
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

ty mnie nie przestajesz zaskakiwać... przy tak głupim pytaniu aż się boję odpowiadać, czy się w twoje trolowanie nie pakuję...

tak, rok gwarancji od daty zakupu, a to czy to sie jeszcze sprzedaje, czy zostalo wycofane z rynku nic nie znaczy...

jak znajdziesz w sklepie PSOne, to tez na to bedzie mial normalna gwarance...

geez!

• Plusik 1
  • 4 tygodnie później...