Skocz do zawartości

Osiągnięcia

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Hmm wie ktoś może za romans z kim możemy zdobyć achiva Paramour? Chodzi mi o męskiego Sheparda.

Wiem,że z Tali i Subject Zero,ale czy Miranda także się liczy ?

Edytowane przez MYSZa7
Opublikowano

Ale lipa z tymi osiągnięciami. Jestem dopiero w połowie gdy (kończę zdobywać zaufanie towarzyszy), a już mam 3/4 osiągnięć!

No, ale do rzeczy. Potrzebuje kilku porad odnośnie osiągnięć specjalistów. Jak mam nabić takie osiągnięcia, jak spalenie osłon, czy zastrzelenie kogoś po spunchowaniu kogoś?

Opublikowano

Właśnie ukończyłem grę, zostało mi jeszcze 5 osiągnięć do zrobienia. Dziwne to trochę że bez większego starania można zrobić praktycznie wszystkie osiągnięcia (brakuje mi 5, jedno od poziomu trudności, reszta za walkę). Podobnie to wymyślili w Assassin's Creed2, gdzie po przejściu gdy zostały mi 4 osiągnięcia do zrobienia.

Czuję się wręcz zawiedziony, ME1 musiałem przejść z 5-6 razy by zrobić na 100%

Opublikowano

E bez przesady, jak gra zmusza cie do przejscia 6 razy, by mozna bylo zaliczyc wszystkie achievementy, to jest to zly design a nie dobry. Achievementy powinny wymuszac w tobie zrobienie gry na 100% a nie przechodzenia jej sto razy :P

Zreszta jezeli wykonales No One Left Behind, tzn ze musiales zrobic praktycznie wszystko co dostepne w grze, nie wiem czy da sie to osiagnac grajac full renegade, ja osobiscie nie tylko nie dalem rady ale wrecz przeciwnie lol :P Ogolnie ten achievement jest calkiem ciekawy, jezeli nie poznales swoich postaci w trakcie gry wystarczajaco dobrze, to mozesz miec problemy ze zrobieniem go (glownie decyzyjne).

Moj brat grajac full Paragonem tez nie dal rady tego zrobic :P

Opublikowano

Zreszta jezeli wykonales No One Left Behind, tzn ze musiales zrobic praktycznie wszystko co dostepne w grze

A no tak mam z przyzwyczajenia że jeśli gram w jakąś grę to przed wyruszeniem na ostatnią akcję, pakuje bohatera ile się da. W ME2 to równa się również ulepszenia do statku i podobne. Na sam koniec została mi już tylko eksploracja.

Swoją drogą dziwię się że w nie zrobili achiva od surowców czy badania planet, choć jak sobie mylę że musiał bym dokładnie przebadać wszystkie planety w grze, to mi się słabo robi ;)

nie wiem czy da sie to osiagnac grajac full renegade, ja osobiscie nie tylko nie dalem rady ale wrecz przeciwnie lol :P Ogolnie ten achievement jest calkiem ciekawy, jezeli nie poznales swoich postaci w trakcie gry wystarczajaco dobrze, to mozesz miec problemy ze zrobieniem go (glownie decyzyjne).

Moj brat grajac full Paragonem tez nie dal rady tego zrobic :P

Niestety autorzy nie zrobili licznika w % więc nie wiem czy miałem 100%, ale czerwony pasek w profilu postaci mam do samego końca, niebieski jakieś 55% :P

Opublikowano

3cina, małpeczko ty moja kochana, osobiście preferuję acziki które wymagają od gracza wykonania jakiejś porytej lub zdeka absurdalnej akcji (vide Darwins Parachute w Bad Company)

jak mi się nie będzie chciało to nic mnie nie zmusi do grania w coś ileśtam razy, ja tam dziwkarz nie jestem a że czasu mam mniej niż nic to tym bardziej

Opublikowano

Ah alez zgadzam sie z toba calkowicie ;] Robienie dziwnych rzeczy powinno byc rownoznaczne z 'achievement' ale jak sobie pomysle o takim Dragon Age, gdzie trzeba zrobic 6x origin, albo wymaksowac drzewka talentow (co wiaze sie z WIELORAZOWYM przechodzeniem gry, albo nie uzywaniem punktow w ogole) to glupio mi sie robi :S

W ME2 najbardziej podoba mi sie No One Left Behind, reszta to takie zapchajdziury, byle punktow dociagnac :(

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie monotonne przechodzenie gry jest denerwujące. Dobra 2 max 3 razy, ale nie 6 jak to jest w ninja gaiden, a gra nie jest krótka. Chyba. że komuś podpasuje tytuł to przejdzie z 10 razy nie mając już żadnych achivow do zdobycia tylko dla samego fanu :) Też lubię trudne osiągnięcia, ale żeby nie opierały się na przejściu gry 7 razy ;// Z reszta i tak każdy pewnie inaczej na to patrzy. Niektórych jara przejście gry 15 razy, aby zdobyć zapewne 150 pkt bo brakuje do calaka hah ;] No cóż ja bym to zrobił w DS :P (wyjątek!)

Edytowane przez Fuji
Opublikowano
Chyba. że komuś podpasuje tytuł to przejdzie z 10 razy nie mając już żadnych achivow do zdobycia tylko dla samego fanu :)

Tak miałem z najnowszym Residentem. Może nie 10, ale ze dwa dodatkowe razy były.:P

Z drugiej strony, w takim Dead Rising acziwy może i były pomysłowe, ale... no właśnie, i tak źle, i tak nie dobrze.:P Acziwy spaczyły ideę grania.

Opublikowano
Tak miałem z najnowszym Residentem. Może nie 10, ale ze dwa dodatkowe razy były.:P

Z drugiej strony, w takim Dead Rising acziwy może i były pomysłowe, ale... no właśnie, i tak źle, i tak nie dobrze.:P Acziwy spaczyły ideę grania.

herezje

Opublikowano

To jest pewnie za zaliczenie misji lojalnościowej dla afroamerykanina (zdobądź lojalność Agenta Cerberusa). Bardzo fajna misja. Chociaż na forum Gamespotu twierdzą że rasistowska :)

Opublikowano

Nie...aż taki kozak nie jestem :) Za pierwszym razem ograłem sobie spokojnie na normalu. Później wziąłem się za Szaleńca,który o dziwo sprawił mi problemy tylko w dwóch może trzech miejscach :)