Gość Grzegosz Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 Niech ktoś przypomni najważniejsze albumy. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 (edytowane) Mastodon - Crack The Skye Baroness - Blue Record Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures Insane Clown Posse - Bang!Pow!Boom! 30 Seconds To Mars - This Is War Napalm Death - Time Waits For No Slave A tak na powaznie to ta lista wydaje się w porządku (przynajmniej jeśli chodzi o wszelkie odmiany metalu): http://hardcoremetal.biz/?q=2009 Chociaz w sumie chu.jowa jednak, są tam niezłe szity, a nie ma np. zaje.bistych Saviuoursów czy Czarnej Kobry. Proponuje zeby kazdy wrzucił co ma z tego roku na HD bo ja nie pamiętam co słuchałem, a połowa poszła do kosza się więc byłbym wdzięczny. Edytowane 23 grudnia 2009 przez Walter_Cronkite Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 Kylesa - static tension płyta DOSKONAŁA nowa Black Cobra płyta świetna nowa 16tka płyta bardzo dobra mastodon - crack the skye płyta świetna nowy burnt by the sun płyta bardzo dobra Complete failure - heal no evil płyta bardzo dobra vulturesy slaba-swietna-denerwujaca- swietna- nudna - denerwujaca w takiej kolejnosci, ostatecznie moglaby nie wyjsc Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 (edytowane) A no szesnastka wyszła na początku roku jakoś, to fakt. Suffocation jeszcze i Sepultura. I Rammstein. Nie mniej waznym wydarzeniem muzycznym była premiera nowego Bon Jovi i Lynard Skynard. Ukazały się równiez nowe wydawnictwa z pod znaku AC/DC i KISS. Ten rok to zdecydowanie rok Trashu - Sleyer, nowy Kreator, Megadeath, Munici.pal Waste, Warbringer itp itd. Edytowane 23 grudnia 2009 przez Walter_Cronkite Cytuj
BartX 9 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 (edytowane) Nie słuchałem zbyt wielu albumów z tego roku, ale z tego co obadałem to: Them Crooked Vultures - 8/10 Mastodon - Crack the Skye - 7/10 Kylesa - Static Tensions - 9/10 Clutch - Strange Cousin From The West - 7/10 Converge - Axe to Fall - 8/10 So I Scream - 6Shooter EP - 7/10 Doomriders - Darkness Come Alive - 6/10 Obscura - Cosmogenesis - 8/10 Behemoth - Evangelion - 7/10 The Prodigy - Invaders must die - 8/10 Maybeshewill - Sing the Word Hope in Four-Part Harmony - 8/10 Napalm Death - Time Waits for No Slave - 6/10 Franz Ferdinand - Tonight Franz Ferdinand - 7/10 Megadeath - Endgame - 7/10 Album roku Kylesa - Static Tensions Utwory roku Congerge - Cutter Kylesa - To Walk Alone Them Crooked Vultures - Reptiles Clutch - Struck Down Mastodon - The Czar Najlepszy Polski Album So I Scream - 6Shooter EP dziekuje Edytowane 1 stycznia 2010 przez BartX Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 (edytowane) ...top 10 moje: 1. My Dying Bride - For Lies I Sire 2. Combichrist - Today We Are All Demons 3. Amorphis - Skyforger 4. The Tiger Lillies - Freakshow 5. Megadeth - Endgame 6. Theatre Of Tragedy - Forever Is the World 7. Samael - Above 8. Tyr - By The Light Of The Northern Star 9. Eternal Tears Of Sorrow - Children Of The Dark Waters 10. Graveworm - Diabolical Figures Edytowane 23 grudnia 2009 przez Siara_iwj Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 O convergu nawet zapomnialem, chyba przesluchalem z 3 razy. Cytuj
golab 1 672 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 a nowe fear factory się łapie? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 (edytowane) Nie. Overkill tez nie. I reedycje Today Is The Day o ile jakieś wyszły i Slipknota s/t tez nie. Edytowane 23 grudnia 2009 przez Walter_Cronkite Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 (edytowane) zapomnialem o geishy mondo dell'orrorre - doskonala Edytowane 23 grudnia 2009 przez caps_LOCK_masta Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 Mialem robic liste albumow z 2009, no ale w pracy sajgon wiec ch uj. Wstepnie ranking wyglada tak: miejsca 1-99 - awangardowe albumy sprzedajace sie w ilosciach 2 sztuk na swiecie, zespolow o ktorych nikt nie slyszal 100 - The Shizit miejsce przedostatnie - nowy film Pedro Almodovara ostatnie - Mastodon Poza tym musze jeszcze dossac z 4 albumy. 2 Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 to moze wklej ta poprzednia, i tak sie nikt nie skapnie ;] Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 A jakie są wasze oczekiwania na 2010 rok? Ja czekam na High On Fire, Today'a i Sick Of It All. Nowe The Orange Man Theory nie wyszło w tym roku przypadkiem? Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 Wyszlo, przesluchalem z 4 razy, jakos tak mna nie grzmotnelo jak debiut, moze dlatego ze sila debiutu lezala w oryginalnym podejsciu do tematu. A ja oczekuje nadal na nowe stolen babies, today oczywiscie, ale chyba nie zyja, fantomas ktory pokaze co jeszcze Patton jest wart, i w sumie to wsyzstko. moze nowe early graves by sie przydalo. Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 No ja czekam az w sklepach pojawi sie nowe Fear Factory, najlepszy album dekady, bym w koncu mogl go uslyszec, bo wszyscy sie wokol jaraja, a ja twardo czekam. I studyjny album Weasela Waltera z Markiem Edwardsem zarzadzi na bank, bo tegoroczne "Mysteries..." rucha w oczy swoja potega. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 Ja bym chciał zeby wyszedł drugi Errander i Icepick i nowa płyta Castetu. Morbid Angel tez chyba przesuneli na 2010. Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 Nie za wiele tego było, napisze te najwazniejsze: Megadeth - Endgame 9-/10 Behemoth - Evangelion 8+/10 Slayer - World Painted Blood 7/10 Muni(pipi)al Waste - Massive Agressive 8/10 Kreator - Hordes of Chaos 7+/10 Nile - Those Whom The Gods Detest 8/10 Alice In Chains - Black Gives Way To Blue 7/10 Mastodon - Crack The Skye 5/10 Cytuj
Gość Grzegosz Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 (edytowane) Zbyt wielu tegorocznych albumów nie słyszałem, ale tych najważniejszych raczej nie pominąłem. Kylesa - Static Tensions Mastodon - Crack the Skye Inne fajne płyty: 16 - Bridges to Burn Baroness - Blue Record Burnt by the Sun - Heart of Darkness Complete Failure - Heal no Evil Converge - Axe to Fall Doomriders - Darkness Come Alive Napalm Death - Time Waits for No Slave The Orange Man Theory - Satan Told Me I'm Right Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures Wino - Punctuated Equilibrium Caps_LOCK_masta, znowu Geisha? Chyba już trzeci rok ją wrzucasz do podsumowania. Edytowane 23 grudnia 2009 przez Grzegosz Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 Ooo! Za(pipi)iście, ze mi Grzesiu przypomniałeś o Wiino. Jeszcze Shrinebuilder był spoczko <ok>. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 dillinger skonczyl sie na calculating infinity, pomijajac swietna epe z Pattonem. I nie wyglada na to by chcieli wrocic do tamtego grania. Cytuj
golab 1 672 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 dobra nie chce mi się rozpisywać o każdej płycie, paru jeszcze nie chciało mi się słuchać, to się kiedyś dopisze płyty za(pipi)iste : a place to bury strangers - exploading head black cobra - chronomega kylesa - static tensions mastodon - crack the skye sleep - sleep's holy mountain (reissue) ufomammut - snailking (remastered) płyty dobre: yawning man - birth of the sol napalm death - time waits for no slave morphine - at your service 16 - bridges to burn converge - axe to fall płyty słuchalne: the kilimanjaro darkjazz ensemble - here be dragons nile - those whom the gods detest the shizit - s/t doomriders - darkness comes alive yob - the great cessation the assemble head in sunburst sound - when sweet sleep returned płyty gówniane: isis - wavering radiant slayer - world painted blood baroness - blue record fu manchu - signs of infinite power them crooked vulures - s/t merry christmas Cytuj
zduniacz 123 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 10/10: Defeater - Lost Grounds 9/10 Immortal - All Shall Fail Katatonia - Night is the New Day 8/10: The Shizit - Shizit Ghost Brigade - Isolation Songs 7/10: Horse The Band - Desperate Living Between the Buried and Me 0 The Great Misdirect Disarmonia Mundi - The Isolation Game God Forbid - Earthsblood 6/10 Samael - Above Sienna Skies - Truest Of Colours Royksopp - Junior Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 o, isis to najwieksze scierwo, smutne jak mozna skonczyc. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi