Gość _Be_ Opublikowano 18 grudnia 2015 Opublikowano 18 grudnia 2015 nom dokładnie pangi jedzo guwno Cytuj
Gość Opublikowano 18 grudnia 2015 Opublikowano 18 grudnia 2015 Przeczytałem "pajgi jedzą guwno" i trochę się obraziłem na Bartka. Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 18 grudnia 2015 Opublikowano 18 grudnia 2015 Lubie karpia ale ja z rodziny wędkarzy (sam trochę łowię) i lubię dużo słodkowodnych ryb. U mnie jak komuś nie smakuje karp to jest wy (pipi)any specjał żony mej, czyli pieczony łosoś w magicznym sosie miodowo jakimś i na to też czekam ! Cytuj
Widget 306 Opublikowano 20 grudnia 2015 Opublikowano 20 grudnia 2015 Nie lubię grzybów, ani ryb. Czyli barszczyk xD Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 21 grudnia 2015 Opublikowano 21 grudnia 2015 U mnie losos i pstrag oraz pierogi z lososiem. Gardze karpiem Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 21 grudnia 2015 Opublikowano 21 grudnia 2015 #tylkokarp ale trzeba wiedzieć jak zrobić, żeby mułem nie walił. Wersja tradycyjna to obłożenie płatów ryby odpowiednio wcześniej plastrami cebuli (po prostu układam w garnku warstwami). Wersja HD to jeszcze zalanie całości mlekiem. A potem osuszyć, paniera i smażyć na maśle. 1 Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 21 grudnia 2015 Opublikowano 21 grudnia 2015 U mnie od zawsze jest zrobiony przez babcię, smażony, od małego mi smakował, a w sumie rzadko się zdarza, żeby dzieci ryby lubiły. Generalnie, odkąd pamiętam, to u mnie potrawy się nie zmieniały jakoś szczególnie. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 21 grudnia 2015 Opublikowano 21 grudnia 2015 Tradycyjnie jak co roku na(pipi)iam pierniki na święta. Tyle, że w tym roku będzie inaczej, bo nie będę się nimi opychał jak debil tylko kulturalnie pozwolę sobie na dwie sztuki maks. Ogólnie to łatwo się je robi, zrobienie ciasta, rozwałkowanie i wycinanie to nie więcej jak pół godziny roboty. Jak coś to niżej daję przepis, ja robiłem z podwójnej ilości składników plus łyżka-dwie kakao. Nie trzeba mocno wałkować, jak się wycina z grubego ciasta to wychodzą zayebiste miękkie pierniki, polecam, elo. http://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasteczka/pierniczki/przepis.html Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 21 grudnia 2015 Opublikowano 21 grudnia 2015 Rok temu robilem z twojego przepisu. Polecam. W tym tez sprobuje. Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 21 grudnia 2015 Opublikowano 21 grudnia 2015 Tradycyjnie jak co roku na(pipi)iam pierniki na święta. Tyle, że w tym roku będzie inaczej, bo nie będę się nimi opychał jak debil tylko kulturalnie pozwolę sobie na dwie sztuki maks. Ogólnie to łatwo się je robi, zrobienie ciasta, rozwałkowanie i wycinanie to nie więcej jak pół godziny roboty. Jak coś to niżej daję przepis, ja robiłem z podwójnej ilości składników plus łyżka-dwie kakao. Nie trzeba mocno wałkować, jak się wycina z grubego ciasta to wychodzą zayebiste miękkie pierniki, polecam, elo. http://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasteczka/pierniczki/przepis.html No u mnie też co roku kobity i dzieciaczki robią pierniki. Świetnie się przy tym bawią... Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 21 grudnia 2015 Opublikowano 21 grudnia 2015 o co chodzi z tymi 3 kropkami? 3 Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 21 grudnia 2015 Opublikowano 21 grudnia 2015 Można np sobie dopowiedzić resztę (no że ja w tym czasie jestem na koszu lub gram na xbox one) albo nie i uszanować. Jeszcze rozwinąć? Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 21 grudnia 2015 Opublikowano 21 grudnia 2015 Balon był chory jak w szkole na polskim był temat o trzech kropkach. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 21 grudnia 2015 Opublikowano 21 grudnia 2015 pewnie grał w kosza bo te 3 kropki w historii o dzieciach kojarzą mi się z zadumą w stylu: Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 21 grudnia 2015 Opublikowano 21 grudnia 2015 Dobrze że 3 kropki. Bo znam zadumiarzy, którzy dają 4-5 kropek, czasami nawet więcej, a to już nie fair. Cytuj
Tommo 1 003 Opublikowano 22 grudnia 2015 Opublikowano 22 grudnia 2015 ze smazonych ryb naturalnie wylacznie pstrag a nie jakis karp dla biedakow. do tego ryba po grecku no i moze jakiegos sledzia oszamie, nic wiecej mi nie potrzeba i tak od kilku lat Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 22 grudnia 2015 Opublikowano 22 grudnia 2015 A ryba po grecku z karpia, czy po prostu ryba? Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 22 grudnia 2015 Opublikowano 22 grudnia 2015 A ryba po grecku z karpia, czy po prostu ryba? Dorsz, mintaj. Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 23 grudnia 2015 Opublikowano 23 grudnia 2015 Miruna jest znacznie lepsza od w/w. Idealna do ryby po grecku. Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 23 grudnia 2015 Opublikowano 23 grudnia 2015 Nalesniki z kapusta i grzybami oraz smazona ryba to to na co sie rzucam w pierwszej kolejnosci. 1 Cytuj
Kosmos 2 726 Opublikowano 25 grudnia 2015 Opublikowano 25 grudnia 2015 Barszcz z uszkami był najlepszy. Potem ryba. Jutro mięcho wjedzie na stół, ale postanawiam się nie przejadać. Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 25 grudnia 2015 Opublikowano 25 grudnia 2015 Ale co mnie goniło do kibelka po rybkach, to moje. Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 25 grudnia 2015 Opublikowano 25 grudnia 2015 (edytowane) U mnie na bogato. Sałatka warzywna,bigosik, kurczak pieczony, karpik smazony, rybka po grecku, barszczyk z uszkami, flaczki wolowe, sledz po kaszubsku, ciasta i praliny belgijskie i roznego typu dobre trunki a nie jakies wodki i inne bzdety. W Polsce jak tam ? Przycisniete pasy ? Edytowane 25 grudnia 2015 przez Mroku333 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.