Gość _Be_ Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 nom dokładnie pangi jedzo guwno Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Przeczytałem "pajgi jedzą guwno" i trochę się obraziłem na Bartka. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 316 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Lubie karpia ale ja z rodziny wędkarzy (sam trochę łowię) i lubię dużo słodkowodnych ryb. U mnie jak komuś nie smakuje karp to jest wy (pipi)any specjał żony mej, czyli pieczony łosoś w magicznym sosie miodowo jakimś i na to też czekam ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Wszystko opyerdolę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Widget 306 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Nie lubię grzybów, ani ryb. Czyli barszczyk xD Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 U mnie losos i pstrag oraz pierogi z lososiem. Gardze karpiem Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 271 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 #tylkokarp ale trzeba wiedzieć jak zrobić, żeby mułem nie walił. Wersja tradycyjna to obłożenie płatów ryby odpowiednio wcześniej plastrami cebuli (po prostu układam w garnku warstwami). Wersja HD to jeszcze zalanie całości mlekiem. A potem osuszyć, paniera i smażyć na maśle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 469 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 U mnie od zawsze jest zrobiony przez babcię, smażony, od małego mi smakował, a w sumie rzadko się zdarza, żeby dzieci ryby lubiły. Generalnie, odkąd pamiętam, to u mnie potrawy się nie zmieniały jakoś szczególnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Tradycyjnie jak co roku na(pipi)iam pierniki na święta. Tyle, że w tym roku będzie inaczej, bo nie będę się nimi opychał jak debil tylko kulturalnie pozwolę sobie na dwie sztuki maks. Ogólnie to łatwo się je robi, zrobienie ciasta, rozwałkowanie i wycinanie to nie więcej jak pół godziny roboty. Jak coś to niżej daję przepis, ja robiłem z podwójnej ilości składników plus łyżka-dwie kakao. Nie trzeba mocno wałkować, jak się wycina z grubego ciasta to wychodzą zayebiste miękkie pierniki, polecam, elo. http://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasteczka/pierniczki/przepis.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 197 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Rok temu robilem z twojego przepisu. Polecam. W tym tez sprobuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 316 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Tradycyjnie jak co roku na(pipi)iam pierniki na święta. Tyle, że w tym roku będzie inaczej, bo nie będę się nimi opychał jak debil tylko kulturalnie pozwolę sobie na dwie sztuki maks. Ogólnie to łatwo się je robi, zrobienie ciasta, rozwałkowanie i wycinanie to nie więcej jak pół godziny roboty. Jak coś to niżej daję przepis, ja robiłem z podwójnej ilości składników plus łyżka-dwie kakao. Nie trzeba mocno wałkować, jak się wycina z grubego ciasta to wychodzą zayebiste miękkie pierniki, polecam, elo. http://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasteczka/pierniczki/przepis.html No u mnie też co roku kobity i dzieciaczki robią pierniki. Świetnie się przy tym bawią... Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 o co chodzi z tymi 3 kropkami? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 316 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Można np sobie dopowiedzić resztę (no że ja w tym czasie jestem na koszu lub gram na xbox one) albo nie i uszanować. Jeszcze rozwinąć? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 469 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Balon był chory jak w szkole na polskim był temat o trzech kropkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 pewnie grał w kosza bo te 3 kropki w historii o dzieciach kojarzą mi się z zadumą w stylu: Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 316 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Dobrze że 3 kropki. Bo znam zadumiarzy, którzy dają 4-5 kropek, czasami nawet więcej, a to już nie fair. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tommo 1 003 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 ze smazonych ryb naturalnie wylacznie pstrag a nie jakis karp dla biedakow. do tego ryba po grecku no i moze jakiegos sledzia oszamie, nic wiecej mi nie potrzeba i tak od kilku lat Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 274 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 A ryba po grecku z karpia, czy po prostu ryba? Cytuj Odnośnik do komentarza
Tommo 1 003 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 nie wiem nie wnikam Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 271 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 A ryba po grecku z karpia, czy po prostu ryba? Dorsz, mintaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 316 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Miruna jest znacznie lepsza od w/w. Idealna do ryby po grecku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 621 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Nalesniki z kapusta i grzybami oraz smazona ryba to to na co sie rzucam w pierwszej kolejnosci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Barszcz z uszkami był najlepszy. Potem ryba. Jutro mięcho wjedzie na stół, ale postanawiam się nie przejadać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Metoda 1 325 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Ale co mnie goniło do kibelka po rybkach, to moje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mroku 1 005 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 (edytowane) U mnie na bogato. Sałatka warzywna,bigosik, kurczak pieczony, karpik smazony, rybka po grecku, barszczyk z uszkami, flaczki wolowe, sledz po kaszubsku, ciasta i praliny belgijskie i roznego typu dobre trunki a nie jakies wodki i inne bzdety. W Polsce jak tam ? Przycisniete pasy ? Edytowane 25 Grudnia 2015 przez Mroku333 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.