krupek 15 492 Opublikowano 21 grudnia 2017 Opublikowano 21 grudnia 2017 Hehe, ale będę jadł pierogi, karpia, śledzie, sałatkę warzywną, sernik. Jaranko. Cytuj
Okie from Muskogee 2 853 Opublikowano 21 grudnia 2017 Opublikowano 21 grudnia 2017 O, sernik i jaranko to rozumiem. 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 21 grudnia 2017 Opublikowano 21 grudnia 2017 Sałatka gyros wjedzie jak Ruscy w Sarajewo. Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 21 grudnia 2017 Opublikowano 21 grudnia 2017 CO? Mienso na wigilię? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 21 grudnia 2017 Opublikowano 21 grudnia 2017 Nie w Wigilię, w święta, koleżko. Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 21 grudnia 2017 Opublikowano 21 grudnia 2017 Zamówię pizzę i pewnie odgrzeję 25 i 26.12. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 21 grudnia 2017 Opublikowano 21 grudnia 2017 >śledzik >pierogi >barszcz >ryba po grecku ojjjjjjjjjjjj zjem Cytuj
Bielik 744 Opublikowano 21 grudnia 2017 Opublikowano 21 grudnia 2017 To chyba prosto od reda, że będzie na tyle razy starczyć Cytuj
Shen 9 676 Opublikowano 21 grudnia 2017 Opublikowano 21 grudnia 2017 barszcz, paszteciki, piergoi i salatka warzywna Cytuj
Alex van Cube 462 Opublikowano 21 grudnia 2017 Opublikowano 21 grudnia 2017 Śledziory pod wódkię. Zrobię rodzinie moje z ogorkiem zielonym i chilli. A mamuśka pewnie klasycznie w oleju i śmietanie. No i sałatka warzywna bez (pipi)ego jabłka bo cala familia woli bez. Ale będzie jedzonko. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 21 grudnia 2017 Opublikowano 21 grudnia 2017 Sałatka warzywna z jabłkiem? WTF? ja się waham - wóda z kolą, łyski z kolą czy klasycznie białe wino Cytuj
boston_luke 193 Opublikowano 21 grudnia 2017 Opublikowano 21 grudnia 2017 9 minut temu, gekon napisał: Sałatka warzywna z jabłkiem? WTF? Jabłko większej różnicy w sałatce nie robi, ale selera to bym wyj.ebał (a na to niestety nie ma szans ). Cytuj
Okie from Muskogee 2 853 Opublikowano 22 grudnia 2017 Opublikowano 22 grudnia 2017 No normalnie się zawsze dawało ciut jabłka w kosteczkę. Śledzia z jabłkiem też pewnie na oczy nie widzieliście? Cytuj
Alex van Cube 462 Opublikowano 22 grudnia 2017 Opublikowano 22 grudnia 2017 (edytowane) 8 godzin temu, biechu napisał: Jabłko większej różnicy w sałatce nie robi, ale selera to bym wyj.ebał (a na to niestety nie ma szans ). U nas w rodzinie selera ni chuiutki. A jablko daje moja dziewczyna i sporo ludzi na Warmii i Mazurach. No ale ona jest jakims bezguściem kulinarnym. Nie tknie tatara, śledzia, skórki z kurczaka (nawet takiej spieczonej chrupiącej) ani niczego wędzonego (bo śmierdzi dymem xD). Dlatego ja jestem w domu kucharzem, a nie ona. E: aaa i w rosole tez jej muszę zostawiac takiego rozgotowanego selera bo wpierdala jak marchewke, jeszcze ku.rwa wątróbkę mi wrzucala, ale ostatnio się opamietala z tym bo co nie odwiedzamy moich rodziców to moja mama jej robi właśnie wątróbkę z jabłkiem pyszną bardzo. Edytowane 22 grudnia 2017 przez Alex van Cube Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 22 grudnia 2017 Opublikowano 22 grudnia 2017 Ehh, znam to. Dlatego ja też gotuję. Cytuj
Shen 9 676 Opublikowano 22 grudnia 2017 Opublikowano 22 grudnia 2017 Jablko do salatki? Pierwsze slysze. No ale ktos tu na forum robil mizerie z cebula. 1 Cytuj
Figuś 21 250 Opublikowano 22 grudnia 2017 Opublikowano 22 grudnia 2017 Makiełki, pierogi z barszczykiem oraz sernik, i nic mi więcej nie potrzeba U mnie zawsze była u starych kapusta z grochem której szczerze nienawidzę. Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 22 grudnia 2017 Opublikowano 22 grudnia 2017 Kapusta ino z grzybami. Z grochem to wychodzi jakaś (pipi)owa, kwaśna mamałyga. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 22 grudnia 2017 Opublikowano 22 grudnia 2017 u mnie kuchnia wielkopolsko-lubuska pyry z gzikiem ofkoz bedo 1 1 Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 22 grudnia 2017 Opublikowano 22 grudnia 2017 Odpowiedzmy sobie na bardzo wazne pytanie: ryba po grecku na cieplo czy zimno? Dla mnie na zimno, to ten sam poziom co mizeria na slodko, czyli kibel. Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 22 grudnia 2017 Opublikowano 22 grudnia 2017 Nie widzę analogii. Mizeria tylko na słodko, grecka tylko na zimno. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 22 grudnia 2017 Opublikowano 22 grudnia 2017 Ale pyszna rybka, śledzik kura, pyszny w occie śledzik. Cały dzień człowiek nic nie jadł żeby teraz zjeść kura. Każdej potrawy spróbować bo grzech! kura Pyszna. Kurła nie wy... nie wy... nie wytrzymam jakie dobre! Cały rok człowiek kura świnie żre, tera ryby tej spróbuje kurła. A tu zara po świętach kura święta, święta, po świętach kura szybko mija prze. Bardzo słona rybka kura trzeba popić zaraz kurła hyh! kura... będziem pili. Kura kiedych, kura kiedych to było dziadek mróz przyszedł, prenzentów dał i kurła poszedł, wy nie pamiętata. Się obżarłem kurła. Tych ziemniaków jeszcze spróbuje. Rybka śledzik to najlepsze kura, śledzik ulubiona ryba. Z kościom, może być i z ościom kura, zęba wydłubie ale co zjem to moje kura. Kura się nie najem zaraz CHRRRR KURŁAA SUPER!! Żebyś ty tak kura cały rok gotowała matka. Kurła taka rybka dobra ale to, taka rybka to musi pływać kurła! Ale pyszne kura... kwik! Kurła czkawki dostałem, tak się nażarłem. Ale no nie mogę wytrzymać kurła jakie dobre i tom po grecku rybke kurła ka, czerwona. Kur jakie dobre że aż tym sosem kurła żem wąsa przybrudził kurła. Pieroga se jeszcze wezme ze dwa, wszystkiego spróbować trzeba. Zaraz zjemy co szykujta ciasta będziemy jedli. Pierwsza gwiazdka trzeba wypić kurła supr nie ma mowy, dzieciątko Jezus się narodziło trzeba ochrzcić kurła, bo grzech! Tak sie ooobeżre że nie wsiąde na samochód na pasterkie kurła, w kościele w ławce się nie zmieszcze, tak mie brzuch urośnie. Wszystkim pieniążków życzę, bysta wszyskie pieniążki mieli ale i zdrowia kurła, zdrowie najważniejsze. Kurła no nie wytrzymam takie dobre! W chlewie pewnie już świni nadajo, wigilie. Kura ale dobre. Kura kiedyś żeby pomarańcza mieć to kurła się w głowie przewróciło. Chlebka jesze do tej rybki, słona. Ale nie samym chlebkiem żyje człowiek trza i popić! Domowe jedzenie wszystko robione bez chemiów, piszne, najlepsze, zdrowe! Trzeba jeść że nie może się zmarnować kurła, psom nie będziesz wyrzucał rybów. /thread 2 Cytuj
mcp 2 044 Opublikowano 22 grudnia 2017 Opublikowano 22 grudnia 2017 Jak się człowiekowi z wiekiem priorytety zmieniają, teraz jak myślę o 24.12 to widzę tylko barszcz z uszkami, pierogi z kapuchą i grzybami, dorszyk smażony (karpia nie tykam) a, że pod choinką coś leży? meh... taka historia. Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 22 grudnia 2017 Opublikowano 22 grudnia 2017 Nie wyobrażam sobie sałatki bez jabłka, fajnie przełamuje smak słodyczą i kwasowością. W małej ilości, oczywiście. Myślałem, że to norma w sałatce, a nie jakaś awangarda. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi