Skocz do zawartości

Parufki


bajej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema, ja lubie w sumie mi to lotto co tam w srodku bywa ;p. Najbezpieczniejsze sa "jedynki" a nie jakies no-name.

 

Moj przepis

1 parówka

1 bułka

1 plasterek sera

ketchup

 

Wrzucamy parówke do mikrofali na okolo 40s. Wyciagamy, kroimy wedlug uznania, ukladamy na bułce, przykrywamy serem. Wkładamy zestaw do mirkfoali na tyle by ser troszke stopniał. Polewamy ketchupem i zjadamy.

 

Zaje.biste - szybkie, tanie nic sie nie brudzi =D.

Edytowane przez bajej
Opublikowano

Dobra akcja jest tez z wrzuceniem poprzekrajanych na pol parowek na rozgrzany olej, je.bnieciu sera na gore i zamknieciu patelni pokrywka. Po jakims czasie parowy podsmazaja sie od spodu, a ser topnieje. Dobre ze keczupem.

Opublikowano

A tłuste, że się rzygać po zjedzeniu chce.

Polecam parówki gotowane. Wrzucamy do wody, zimnej, ciepłej, jak kto woli. Następnie gotujemy i wpierdalamy. Dobre były te z Netto. "Frajda" chyba, ~15 parówek za 5 zł! PIĘĆ ZŁOTYCH SKURWYSYNU!

Opublikowano

Tez klade na nie ser i do mikrofali/opiekacza i mam elo zarcie.Myslalem ze tylko ja tak jem -_-

 

A co do parowek,Jedynki ftw!

 

Albo te z LIDLA,90 groszy za 4 parowki,jak mi pies je zezarl to sral tydzien.

Opublikowano

szeni dobrze gada. Parówki mogę znieść tylko w takiej formie, ale muszą być konkretnie spieczone, bo inaczej nie tknę. Jak mówiłem już w innym temacie - nie cierpię parówek i mogę zjeść tylko spieczone na patelni wraz z serem. propsy szeni ;)

Opublikowano

ja od jakiegos czasu mam faze na hotdogi, teraz juz mniej ale ze 2 misiace temu to jadlem co kilka dni, bo szybkie i wygodne

 

kupowalem zwykle z sokołowa, troche tansze niz morliny a też porządne, nie lubie takich za 2zł/kg bo to jednak spora roznica (z drugiej strony te dobrych firm potrafia kosztowac tyle co szynke wiec przestają juz byc tanim jedzeniem)

 

tak czy siak lubie hodogi albo z bagietki albo bulek do hotdoga (tej firmy http://unibake.go3.pl/skoga/userfiles/image/maxi%20hot%20dog_detal.jpg )

te bułki sa okropne na surowo , ale po 20 sekundach w mikrofali staja cie miekkie i w sam raz (zwykla bagietke tez zmiękczam w mikrofali)

 

ostanio lubie z samym keczupem i musztarda i majonezem, ale jakies pomidory, sałatki, prażona cebula też sa spoko

 

 

 

smażone parówki tez lubie ale dawno nie jadlem

Opublikowano

Polecam przepis z pierwszego postu. Dobre i szybkie. Nie trzeba tej parówki do mikrofali wkładać. Ja psiego kutasa pokrajam na chude plasterki, nakładam na bułe i posypuje serem tartym. Wcześniej jeszcze bułke smaruje Smakowitą żeby nie było takie suche. Ser się stopi to wyciągam i polewam kechupem pikantym. Polecam!

Opublikowano (edytowane)

Drosedki>inne parufki

 

Jak mi się chce, to zjadam sobie gotowane, ale z lenistwa jest to najczęściej combo parówkeczka+ser podgrzane w mikrofali <ok>.

no i na zimno też podjadam często.

Edytowane przez alienator
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam patent, jak zostają mi naleśniki z obiadu. Wykładam na nie plastry żółtego sera, posypuję masą ziołowych przypraw, daję parówkę i zawijam. Układam w żaroodpornym naczyniu (tak 3 sztukami można się w miarę najeść), posypuję jeszcze ziołami z wierzchu (można nasmarować sosem pomidorowym i na to pokruszyć żółty ser) i rura. Jak ktoś chce soczyste, to przykrywa naczynie, jak chce chrupiące, to wkłada do pieca bez przykrycia.

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

O. spoksjik, zapomniałem o parówach sojowych, które mają wspólnego z prawdziwym mięsem tyle co te "mięsne" parówki, ale nie musimy się przy tym marwić, że znajdziemy w nich kawałki futra, kopyt i zębów.

  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Ej, jest coś takiego za(pipi)istego, takie małe paróweczki sprzedawane w takim jakby pudełeczku [XD] , przeza(pipi)iste to jest!!!! Jak se kupię to wam pokażę zdjęcie :potter:

Opublikowano (edytowane)

No sorry, jak to ugryzłem to czułem jakbym w paszczy miał piasek, kawałki skrzydełek much i mnóstwo odpadków z pobliskiego, zapomnianego szamba.

Edytowane przez Figaro

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...