Figaro 8 299 Opublikowano 20 marca 2012 Opublikowano 20 marca 2012 Tłumaczenie jest dostosowane do polskiego odbiorcy nie znającego angielskiego. Jak znasz angielski to oglądasz całkowicie w oryginale. Prosta piłka. Tak, tylko że... Ty znasz angielski. Naprawdę nie potrafię tego zrozumieć. Wolisz się więc męczyć i jeszcze w tle lektora wyszukiwać różnice między oryginałem i lektorem? Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 20 marca 2012 Opublikowano 20 marca 2012 (edytowane) Już napisałem Jakbym oglądał pojedyncze odcinki, to tak jak mówisz, ale że oglądam po 5-6 jeden za drugim, to wolę z lektorem. Skupianie się na angielskim to zawsze większy wysiłek, a przy oglądaniu takiego serialu komediowego w długich sesjach liczy się dla mnie też komfort. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A wracając do tematu związanego z serialem - czytałem na Wikipedii, że serial jest już zakontraktowany na co najmniej 7 sezonów, myślicie, że dobiją do 10? Sprawdzałem oglądalność i są blisko poziomu Przyjaciół. Moim zdaniem jest szansa. Edytowane 20 marca 2012 przez DonSterydo Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 20 marca 2012 Opublikowano 20 marca 2012 lektor jest suuuper. W starych filmach ery VHS z Knapikiem. +10% do klimatu:) Cytuj
Gość szpic Opublikowano 20 marca 2012 Opublikowano 20 marca 2012 Już napisałem Jakbym oglądał pojedyncze odcinki, to tak jak mówisz, ale że oglądam po 5-6 jeden za drugim, to wolę z lektorem. Skupianie się na angielskim to zawsze większy wysiłek, a przy oglądaniu takiego serialu komediowego w długich sesjach liczy się dla mnie też komfort. rozumiem dyskomfort i skupianie sie ogladajac np Spartacusa w oryginale ale w BBT ? Bez jaj. ja ten serial ogladam zawsze na biezni i jeszcze nie zdazylo sie abym wy(pipi)al sie przez to ze musze sie skupic aby zrozumiec zart sheldona. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 20 marca 2012 Opublikowano 20 marca 2012 Ja yebie, jaka spina pośladów XD Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 20 marca 2012 Opublikowano 20 marca 2012 W znakomitej większości przypadków oglądanie filmów z lektorem kończy się u mnie zażenowaniem durnym tłumaczeniem, ot co. Zazwyczaj oglądam filmy/seriale z angielskimi napisami, polskie lub lektor mnie zbyt rozpraszają. Nie wspomnę już o tym, że przez lektora obraz ruchomy potrafi stracić połowę klimatu, to samo tyczy się gry aktorskiej. 2 Cytuj
Gość szpic Opublikowano 20 marca 2012 Opublikowano 20 marca 2012 (edytowane) Ja yebie, jaka spina pośladów XD Ja yebie, jaka spina pośladów XD moze nie spina tylko przestroga ze lektor niszczy 3/4 seriali ;( a o dubbingu nie wspomne przyklad gwiezdne wojny i obi wan, ktory brzmi jakby mieczem zachaczyl o wlasne jajca Edytowane 20 marca 2012 przez szpic 1 Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 25 marca 2012 Opublikowano 25 marca 2012 Wkurzona Bernadett miażdży system XD Jak przechodzi z cutie pie mode do Howard's mother mode Cytuj
Gość szpic Opublikowano 24 maja 2012 Opublikowano 24 maja 2012 http://www.usmagazine.com/celebrity-news/news/big-bang-theorys-jim-parsons-im-gay-2012235 Cytuj
_mike 318 Opublikowano 27 maja 2012 Opublikowano 27 maja 2012 SZOKER! I tak nie taki jak gdy dowiedziałem się, że Barney jest gejem. To był szoker. W sumie i tak serial podupadł w tym sezonie więc co za różnica... Jak nie wrócą do formuły z 3 pierwszych sezonów, a dalej będą brnąć w drame to mogą spadać Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 5 lipca 2012 Opublikowano 5 lipca 2012 Nadrobiłem zaległości. 5 sezon dawał radę a i Amy tak nie irytowała jak wcześniej. Mało matki Leonarda (a szkoda bo dobre epy są gdy się pojawia) no i Sheldon jakiś żywszy się zrobił. Nawet raz śmiechu nie mógł powstrzymać. Kiedy jest premierowy odcinek 6 sezonu w Usa? Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 6 lipca 2012 Opublikowano 6 lipca 2012 SZOKER! I tak nie taki jak gdy dowiedziałem się, że Barney jest gejem. To był szoker. W sumie i tak serial podupadł w tym sezonie więc co za różnica... A czemu to miałaby być jakaś różnica? 1 Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 7 lipca 2012 Opublikowano 7 lipca 2012 Nadrobiłem zaległości. 5 sezon dawał radę a i Amy tak nie irytowała jak wcześniej. Mało matki Leonarda (a szkoda bo dobre epy są gdy się pojawia) no i Sheldon jakiś żywszy się zrobił. Nawet raz śmiechu nie mógł powstrzymać. Kiedy jest premierowy odcinek 6 sezonu w Usa? Nadrobiłem zaległości. 5 sezon dawał radę a i Amy tak nie irytowała jak wcześniej. Mało matki Leonarda (a szkoda bo dobre epy są gdy się pojawia) no i Sheldon jakiś żywszy się zrobił. Nawet raz śmiechu nie mógł powstrzymać. Kiedy jest premierowy odcinek 6 sezonu w Usa? Pewnie we wrześniu. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 7 lipca 2012 Opublikowano 7 lipca 2012 Season 6 is the upcoming season of The Big Bang Theory. This season will begin in September 2012 and end in May 2013. All of the seven regular actors on the show have also been confirmed to return to their respective roles. Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 7 lipca 2012 Opublikowano 7 lipca 2012 Ciekawe czy kiedyś się dowiemy jakie Penny ma nazwisko. Cytuj
Gość Opublikowano 8 lipca 2012 Opublikowano 8 lipca 2012 Za wikipedią: "co-creator Bill Prady stated that Penny's last name will be revealed eventually" Pewnie będą czekać do samego końca. Cytuj
_mike 318 Opublikowano 10 lipca 2012 Opublikowano 10 lipca 2012 SZOKER! I tak nie taki jak gdy dowiedziałem się, że Barney jest gejem. To był szoker. W sumie i tak serial podupadł w tym sezonie więc co za różnica... A czemu to miałaby być jakaś różnica? Nie wiem tak mi się napisało. Taki o pretekst żeby napisać, że serial podupadł. Czepiasz się. W sumie jak już było wszem i wobec wiadome, że Neil Patrick Harris to gej to HIMYM też dostał zadyszki, coincidence? I don't think so... :ph34r: Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 11 lipca 2012 Opublikowano 11 lipca 2012 (edytowane) SZOKER! I tak nie taki jak gdy dowiedziałem się, że Barney jest gejem. To był szoker. W sumie i tak serial podupadł w tym sezonie więc co za różnica... A czemu to miałaby być jakaś różnica? Nie wiem tak mi się napisało. Taki o pretekst żeby napisać, że serial podupadł. Czepiasz się. W sumie jak już było wszem i wobec wiadome, że Neil Patrick Harris to gej to HIMYM też dostał zadyszki, coincidence? I don't think so... :ph34r: Czyli od drugiego sezonu? Bo oznajmił światu pod koniec 2006 roku. Może już się nie pogrążaj dalej. Edytowane 11 lipca 2012 przez Hela Cytuj
_mike 318 Opublikowano 11 lipca 2012 Opublikowano 11 lipca 2012 (edytowane) A to widzisz, ja się dowiedziałem gdzieś po 4 My bad. E: wracając do tematu, szósty sezon już od 27 września http://www.cbs.com/shows/big_bang_theory/photos/111112/season-5-episode-24 Edytowane 11 lipca 2012 przez _mike Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 15 lipca 2012 Opublikowano 15 lipca 2012 http://www.geeknation.com/blog/videos/sdcc-big-bang-theory-panel/ Panel z SDCC 2012 Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 29 września 2012 Opublikowano 29 września 2012 jak coś, to już w sieci jest pierwszy odcinek szóstego sezonu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi