Skocz do zawartości

The Big Bang Theory

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tłumaczenie jest dostosowane do polskiego odbiorcy nie znającego angielskiego. Jak znasz angielski to oglądasz całkowicie w oryginale. Prosta piłka.

Tak, tylko że... Ty znasz angielski. Naprawdę nie potrafię tego zrozumieć. Wolisz się więc męczyć i jeszcze w tle lektora wyszukiwać różnice między oryginałem i lektorem?

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Już napisałem :) Jakbym oglądał pojedyncze odcinki, to tak jak mówisz, ale że oglądam po 5-6 jeden za drugim, to wolę z lektorem. Skupianie się na angielskim to zawsze większy wysiłek, a przy oglądaniu takiego serialu komediowego w długich sesjach liczy się dla mnie też komfort.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A wracając do tematu związanego z serialem - czytałem na Wikipedii, że serial jest już zakontraktowany na co najmniej 7 sezonów, myślicie, że dobiją do 10? Sprawdzałem oglądalność i są blisko poziomu Przyjaciół. Moim zdaniem jest szansa.

Edytowane przez DonSterydo
Gość szpic
Opublikowano

Już napisałem :) Jakbym oglądał pojedyncze odcinki, to tak jak mówisz, ale że oglądam po 5-6 jeden za drugim, to wolę z lektorem. Skupianie się na angielskim to zawsze większy wysiłek, a przy oglądaniu takiego serialu komediowego w długich sesjach liczy się dla mnie też komfort.

rozumiem dyskomfort i skupianie sie ogladajac np Spartacusa w oryginale ale w BBT ? Bez jaj.

ja ten serial ogladam zawsze na biezni i jeszcze nie zdazylo sie abym wy(pipi)al sie przez to ze musze sie skupic aby zrozumiec zart sheldona.

Opublikowano

W znakomitej większości przypadków oglądanie filmów z lektorem kończy się u mnie zażenowaniem durnym tłumaczeniem, ot co. Zazwyczaj oglądam filmy/seriale z angielskimi napisami, polskie lub lektor mnie zbyt rozpraszają. Nie wspomnę już o tym, że przez lektora obraz ruchomy potrafi stracić połowę klimatu, to samo tyczy się gry aktorskiej.

• Plusik 2
Gość szpic
Opublikowano (edytowane)

Ja yebie, jaka spina pośladów XD

Ja yebie, jaka spina pośladów XD

moze nie spina tylko przestroga ze lektor niszczy 3/4 seriali ;(

a o dubbingu nie wspomne przyklad gwiezdne wojny i obi wan, ktory brzmi jakby mieczem zachaczyl o wlasne jajca

Edytowane przez szpic
  • Plusik 1
Gość DonSterydo
Opublikowano

Wkurzona Bernadett miażdży system XD Jak przechodzi z cutie pie mode do Howard's mother mode :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

SZOKER!

I tak nie taki jak gdy dowiedziałem się, że Barney jest gejem. To był szoker.

W sumie i tak serial podupadł w tym sezonie więc co za różnica...

Jak nie wrócą do formuły z 3 pierwszych sezonów, a dalej będą brnąć w drame to mogą spadać :/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nadrobiłem zaległości. 5 sezon dawał radę a i Amy tak nie irytowała jak wcześniej. Mało matki Leonarda (a szkoda bo dobre epy są gdy się pojawia) no i Sheldon jakiś żywszy się zrobił. Nawet raz śmiechu nie mógł powstrzymać.

Kiedy jest premierowy odcinek 6 sezonu w Usa?

Opublikowano

SZOKER!

A czemu to miałaby być jakaś różnica?

• Plusik 1
Opublikowano

Nadrobiłem zaległości. 5 sezon dawał radę a i Amy tak nie irytowała jak wcześniej. Mało matki Leonarda (a szkoda bo dobre epy są gdy się pojawia) no i Sheldon jakiś żywszy się zrobił. Nawet raz śmiechu nie mógł powstrzymać.

Pewnie we wrześniu.

Opublikowano
Season 6 is the upcoming season of The Big Bang Theory. This season will begin in September 2012 and end in May 2013. All of the seven regular actors on the show have also been confirmed to return to their respective roles.
Opublikowano

Za wikipedią:

"co-creator Bill Prady stated that Penny's last name will be revealed eventually"

Pewnie będą czekać do samego końca.

Opublikowano

SZOKER!

Nie wiem tak mi się napisało. Taki o pretekst żeby napisać, że serial podupadł. Czepiasz się.

W sumie jak już było wszem i wobec wiadome, że Neil Patrick Harris to gej to HIMYM też dostał zadyszki, coincidence? I don't think so...

:ph34r:

Opublikowano (edytowane)

SZOKER!

Nie wiem tak mi się napisało. Taki o pretekst żeby napisać, że serial podupadł. Czepiasz się.

W sumie jak już było wszem i wobec wiadome, że Neil Patrick Harris to gej to HIMYM też dostał zadyszki, coincidence? I don't think so...

:ph34r:

Czyli od drugiego sezonu? Bo oznajmił światu pod koniec 2006 roku.

Może już się nie pogrążaj dalej.

Edytowane przez Hela
  • 2 miesiące temu...
Gość Orzeszek87
Opublikowano

jak coś, to już w sieci jest pierwszy odcinek szóstego sezonu.