Pryxfus 820 Opublikowano 20 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2012 Ja na razie obstawiłem sobie: Civ 4 GOTY Orc Must Die Auditorium Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 20 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2012 @MBeniek: Voytec się wkurfił i kupił za full price jakiś miech temu Cytuj Odnośnik do komentarza
__bercik07 202 Opublikowano 20 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2012 (edytowane) sa nie spodziewalem sie, ze wydam tyle kasy, w sumie to pierwszy sale w ktorym biore udzial, nadrabialem wiec zaleglosci - 2x fallout NV UE (jeden na handel ;] ) - Trine 2 - GTA Complete - Half life 2 + epizody - Star Wars KOTOR (nie wliczajac amazon sale ) Edytowane 20 lipca 2012 przez __bercik07 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 20 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2012 A co miał ciekawego Amazon tym razem, bo nie widziałem tam niczego zbytnio... Cytuj Odnośnik do komentarza
__bercik07 202 Opublikowano 20 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2012 pack bioshockow za 7,5$ (steamowy) Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 20 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2012 Zaliczone Deusa mam, Shoguna też, Mafia 2 za droga chyba była - tyle co ja tam kojarzę z Amazona tym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 20 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2012 Ostatni sale na amzonie dawali te Bioshocki chyba za 4.99 XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 20 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2012 4http://www.amazon.com/gp/product/B0083W649I/ref=amb_link_363106742_2?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=hero-quick-promo&pf_rd_r=0F0TACT3R8XKVEEH7V4Z&pf_rd_t=201&pf_rd_p=1369183802&pf_rd_i=B008235PQQ Unavailable xD Cytuj Odnośnik do komentarza
__bercik07 202 Opublikowano 20 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2012 nie 4.99 a 7.5$ za obie czesci Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 20 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2012 Ja narazie tylko kupilem Driver: San Francisco F.E.A.R.: Ultimate Shooter Edition FEAR 3 Burnout Paradise: The Ultimate Box FEAR 2: Project Origin Carpe Fulger Bundle Assassin's Creed II: Deluxe Edition Crysis 2 Maximum Edition Crysis (ROW) Assassin's Creed The Walking Dead Skyrim Tropico 4: Modern Times Dead Island (RoW) Tropico 4 Ys Origin NBA 2K12 (ROW) Hacker Evolution Duality Hacker Evolution Collection Max Payne Bundle Ys The Oath in Felghana Max Payne 3 (ROW) Sonic Generations Anno 2070 Payday: The Heist Worms Reloaded Star Wars: The Force Unleashed Star Wars: The Force Unleashed II Saints Row: The Third Franchise Pack Portal 2 lol Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 21 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2012 Co ma znaczyć "ROW"? Cytuj Odnośnik do komentarza
kubicz 187 Opublikowano 21 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2012 (edytowane) ROW is Rest of World and is always a full and uncensored version. It's the specific country versions you need to be wary of. Mainly Germany and Australia for censorship. Asian ones for regional limits and Russia for regional limits and the possibility of a Russian only language option. http://forums.steamp...964&postcount=3 Chociaz sa tez takie wyjasnienia: In most cases, it has nothing to do with being censored. It's more to do with the specific publisher for the region. Many games tagged as ROW have the exact same content as the US versions, the regional publisher though changes (remember, major publishers, such as EA, Ubisoft and Activision have regional offices to handle sales, etc., in a specific region). http://forums.steampowered.com/forums/showpost.php?p=20050350&postcount=7 I komu tu teraz wierzyc? Edytowane 21 lipca 2012 przez kubicz Cytuj Odnośnik do komentarza
Dante 428 Opublikowano 21 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2012 To drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza
scuff 463 Opublikowano 21 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2012 Ktoś ma ochotę na Borderlands? Kupiłbym 4packa GOTY, wychodzi po 5,5 ojro na głowę, ale nie chce zostać z kodami i bez $$ Cytuj Odnośnik do komentarza
kubicz 187 Opublikowano 21 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2012 Teraz wszyscy czekaja na czesc druga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 21 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2012 jak wszyscy czekaja to kto wbil ja na miejsce 1 w top seller? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 21 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2012 Ja np, mimo, że ją mam Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 21 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2012 To są ostatnie 23h wyprzedaży? Jesteś ktoś chętny na 4-pak Magick'i lub Dungeon Defenders? Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 21 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2012 Wlasnie w sumie tez nie wiem. Jutro o 19 zaczyna sie ostatni dzien wyprzedazy czy wyprzedaz sie konczy? Cytuj Odnośnik do komentarza
__bercik07 202 Opublikowano 21 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2012 z tego co pamietam ma byc 11 (?) indie bundli, wychodzi wiec, ze jutro powinna byc nowa oferta Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 647 Opublikowano 21 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2012 Summer Sale Indie Bundle Day Eleven: World of Goo Star Ruler Hydrophobia Orion: Dino Beatdown Waveform Jutro ostatni dzień wyprzedaży. Niewykluczone, że oprócz bundla resztę stanowić będą powtórki najbardziej rozchwytywanych gier - chociaż kto ich tam wie, teraz są też te głosowania i flashe. I znowu Puzzle Quest 2 nawet o centa nie przecenili... Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 21 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2012 Nie raz i nie dwa pojawiały się tutaj pytania o to jak wygląda możliwość załatwiania sobie taniej gier na Steam. Ludzie pytali o możliwość kupowania ich w USA lub w Rosji poprzez drugie konto i zabawę proxy, poprzez kolegę lub rodzinę. Jedni wciąż o tym myślą, drudzy mają to gdzieś i przyjmują z pokorą głupią politykę "świata" gdzie 1 dolar jest wart 1 euro. Ale ja chciałem o czym innym troszkę. Na horyzoncie pojawiła się plotka, jako by VALVE wzięło się za tego typu działania i uniemożliwiło giftowanie rzeczy cross-region. Móiąc prościej. rzeczy kupione w USA mogą być giftowane tylko i wyłącznie ludziom którzy korzystają ze Steam w USA. To samo w Rosji. My, Europejczycy, możemy otrzymywać gifty tylko od nas samych - Europejczyków. Czyli o ile mi to wiadomo to albo pokornie płacimy w euro, albo (rzadko, ale czasami) dogadujemy się z kolegaą na Steam który zamieszkuje tereny UK, bo u nich przelicznik jest inny i czasami się bardziej opłaca u nich kupić. Apparantly some of the big players in the gifting-scene (from russia / the US) have received emails from Valve, urging them to stop gifting to players from Europe. On some accounts, buying games has been completely disabled. I think this is completely unacceptable. For me, buying games via a US-gifter has never been about getting the game cheaper. It has always been about getting the uncut version of a game. I see Valves problem from a monetary point-of-view (games are cheaper in Russia / the US than in Europe), but I think it's hypocritical of Valve to use the advantages of globalization, while prohibiting its users from doing the same. As an adult German I am allowed to buy uncut games. Why won't Valve let me? The German community has been asking for an age verification system for years now and we have gotten basically no answers at all. Edit: Most reputable gifters never used the system to get rich. All they asked for was a small tip and paypal-fees. Seriously Valve, I am disappoint. Edit2: There seems to be a lot of misinformation concerning the German system. Therefore I'll add some infos on how it actually works. Basically you have two big players: The USK (German self-monitoring of entertainment software) and the BPJM (Federal Department for Media Harmful to Young Persons). If a publisher wants to publish a game in Germany, the game needs to have an age restriction sticker from the USK. Classifications include "no restriction", "6+", "12+", "16+" and "18+". There restrictions are legally binding for the retail sector. If the USK thinks a game is too violent (rascist, etc.) it can refuse classification. In this case the BPJM can index the game which basically means an automatic 18+ rating AND prohibition to advertise the game (which includes displaying the game in retails stores). Buying the game as an adult is still allowed, but getting it can be a problem. Some retailers still have such games below the counter, but if you don't want to buy on the Internet you're probably screwed. Again this is not a situation (directly) forced by law, but a decision made by the retailers due to, probably, low sales. Important to note is that not the German government censors games. The publishers do, as they want to prevent that their game is being indexed. Now online it's a really difficult case. Basically Steam already does illegal things by selling USK 16+ rated games to teens. But nobody seems to care. German players just want an age verification system that lets people buy games they could also buy in a German retail / online store. Edit3: Games actually can get banned in Germany. This is the third, but very rare case. It mostly happens to games like "KZ-Simulator" (Nazi bullshit) or other games depicting swastikas (Wolfenstein), sometimes really violent games like Manhunt. Here selling the game is actually prohibited (afaik not buying, but IANAL). Whatever, this case is not that importat, because it happens very rarely. Ludzie mogli by to przyjącć jako plotę i pójść dalej, aleeeeeeee.......... są pierwsze oznaki tego typu działań ze strony VALVE. Source: http://www.steamgifts.com/forum/iJeh2/the-end-of-steamgifts-valve-taking-action-against-cross-border-gifters Cytuj Odnośnik do komentarza
Homer S 197 Opublikowano 21 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2012 A jednak dali obniżke na Arme. OA do kupienia za 9 ojro... Teraz aby zrobić mały abgrejdż kompa i można śmigać w DayZ. Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 21 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2012 Mówcie mi nostradamus 8) Skoro jutro ostatni dzien to spoko, chociaz w sumie wszystko co chcialem to mam mniej-wiecej. Mam nadzieje, ze Ys przejdzie w glosowaniu bo mnie ominal. Cytuj Odnośnik do komentarza
scuff 463 Opublikowano 22 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2012 (edytowane) -40% tylko, sknery :confused: btw. na steamie jest info Day Z Mod requires Arma II: Combined Operations which is made up of Arma II and Arma II: Operation Arrowhead jakis czas temu na stronie DayZ czytalem też że arma 2 free nie działa z modem, ktoś to sprawdził? Edytowane 22 lipca 2012 przez scuff Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi