Accoun 252 Opublikowano 3 stycznia 2014 Opublikowano 3 stycznia 2014 (edytowane) Praktycznie hacking w słusznej sprawie. Autorowi Enhanced Steam (wtyczki ulepszającej Steam Store) udało się skonfigurować wszystko tak, żeby modyfikować stronę nie na poziomie przeglądarki, ale na poziomie komputera (atak man-in-the-middle, tylko hackujesz sam siebie). Dzięki czemu każda przeglądarka, także Steamowa, "dostaje" już zmodyfikowaną stronę, z wszystkimi bajerami. Oczywiście nie jest to sama wtyczka, tylko jakiś serwer na kompie, który ma kod ES-a. Sama wtyczka nic się nie zmienia i działa tylko na przeglądarce, na której ją instalujesz. Edytowane 3 stycznia 2014 przez Accoun Cytuj
scuff 463 Opublikowano 5 stycznia 2014 Opublikowano 5 stycznia 2014 Wygrałem Half Life Complete na steamgifts, 5 wygranych gier na 2610 losowań Cytuj
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 5 stycznia 2014 Opublikowano 5 stycznia 2014 Czego to ludzie nie wymyślą Nie wiedziałem o takie stronie jak Steamgifts Dzieki za info i gratsy Cytuj
kubicz 189 Opublikowano 5 stycznia 2014 Opublikowano 5 stycznia 2014 Czego to ludzie nie wymyślą Nie wiedziałem o takie stronie jak Steamgifts Dzieki za info i gratsy Mozesz jeszcze dorzucic do listy gameminer i playblink. Kolejne strony na ktorych mozna wygrywac steamowe giereczki. Chociaz los GM jest niepewny, bo im Steam zablokowal konta z grami. xD Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 6 stycznia 2014 Opublikowano 6 stycznia 2014 Wie ktoś może jakim cudem dostałem dziś karte CS:GO mimo to że dostałem już dawno temu wszystkie jakie mogłem dostać? Cytuj
canuks 63 Opublikowano 6 stycznia 2014 Opublikowano 6 stycznia 2014 Wie ktoś może jakim cudem dostałem dziś karte CS:GO mimo to że dostałem już dawno temu wszystkie jakie mogłem dostać? zapewne wydałes w grze równowartość 9$ (zakup kluczy do skrzynek ,dlc operacja bravo ..... ) .za każde wydane 9$ dostajesz karę Cytuj
Sibian 154 Opublikowano 6 stycznia 2014 Opublikowano 6 stycznia 2014 (edytowane) Wygrałem Half Life Complete na steamgifts, 5 wygranych gier na 2610 losowań To i tak dobrze. Jedna wygrana na około 530 zgłoszeń, ja miałem 0 na 800 ; d Teraz już nie chce mi się tam wchodzić bo stronka wolno chodzi ; ) Edytowane 6 stycznia 2014 przez Sibian Cytuj
Suavek 4 718 Opublikowano 6 stycznia 2014 Opublikowano 6 stycznia 2014 (edytowane) First Steam Machine to debut this month for $1899 Chyba nadal lepiej złożyć samemu... Edytowane 6 stycznia 2014 przez Suavek Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 $1899!? Beka z taboretów w Console Wars in 3, 2, 1... Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 (edytowane) Valve announces 13 Steam Machine partners, including Alienware Valve has been unveiling its Steam OS initiative piece by piece, and at a brief event today it announced an important new detail: which companies will actually be selling Steam Machines. Thirteen partners were announced at the event, including Alienware, Falcon Northwest, and iBuyPower, among other custom PC makers. There's no word on when the machines will hit the market, but Valve says that it'll defer to manufacturers' own timelines for putting them on sale. As for whether we'll see hardware from Valve itself, it isn't something the company is ruling out, but it is staying typically quiet on the subject.There's one other piece of hardware that Valve's partners may end up making too: controllers. Valve announced today that partners will be able to create their own Steam Controllers, helping achieve its goal of creating a diverse Steam OS ecosystem for gamers. While Steam OS won't have quite the game library that Steam on Windows does, Valve says there are about 250 titles supporting it so far. Valve's other Steam Machine partners are Materiel.net, Alternate, Next, CyberPowerPC, Origin, Digital Storm, Scan Computers, Webhallen, Gigabyte, and Zotac. Just like their gaming PCs, their Steam Machines come in a wide range of styles — and with an even wider range of hardware. The machines' prices range from $499 to $6,000. Manufacturers including iBuyPower and CyberPowerPC are among those making entry-level machines that might appeal to traditional console gamers, while others like Falcon Northwest aren't straying from their normal demographics, offering far more powerful systems at far more daunting prices. The low-cost machines are trying to stretch your dollar pretty far though: CyberPowerPC's, for instance, includes a Core i5 processor, 8GB of RAM, a 500GB hard drive, and either an AMD Radeon R9 270 or an Nvidia GTX 760. http://www.theverge.com/2014/1/6/5282122/valve-13-steam-machine-partners Alternate - $1339CPU - Intel Core i5 4570Graphics - Gigabyte GTX 760RAM - 16GBStorage - 1TB SSHD CyberPowerPC - $499 and upCPU - AMD/Intel Core i5 CPUGraphics - AMD Radeon R9 270/Nvidia GTX 760RAM - 8GBStorage - 500GB Digital Storm Bolt II - $2,584CPU - Intel Core i7 4770KGraphics - GTX 780 TiRAM - 16GBStorage - 1TB HDD + 120 GB SSD Gigabyte Brix Pro - TBDCPU - Intel Core i7-4770RGraphics - Intel Iris Pro 5200RAM - 2 x 4GBStorage - 1TB SATA 6Gb/sata Falcon Northwest - $1,799 to $6000CPU - customizableGraphics - Nvidia GeForce GTX TitanRAM - 8 to 16 GBStorage - up to 6 TB iBuyPower - $499 and upCPU - Quad core AMD or IntelGraphics - Radeon GCN GraphicsRAM - 8GBStorage - 500GB+ Materiel.net - $1,098CPU - Intel Core i5 4440Graphics - MSI GeForce GTX 760 OCRAM - 8GBStorage - 8 GB + 1 TB SSHD Origin PC Chronos - price TBDCPU - Intel Core i7 4770K (3.9 to 4.6 GHz)Graphics - 2 x 6GB Nvidia GeForce GTX Titans Next SPA - price TBDCPU - Intel Core i5Graphics - Nvidia GT 760RAM - 8GBStorage - 1TB Scan NC 10 - $1,090CPU - Intel Core i3 4000MGraphics - Nvidia GeForce GTX 765MRAM - 8GBStorage - 500GB Webhallen - $1,499CPU - Intel Core i7Graphics - Nvidia GT 780RAM - 16GBStorage - 1TB SSHD Zotac - $599CPU - Intel Core (TBD)Graphics - Nvidia GeForce GTXRAM - TBDStorage - TBD Edytowane 7 stycznia 2014 przez Zaqair Cytuj
canuks 63 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 Słabo się interesuje tym całym steamOS /machine ale czym to się różni od zwykłego PCta ? Ceny tych zestawów delikatnie mówiąc dla idiotów i leworęcznych co to nie potrafią samemu (chyba ze chodzi o sam znaczek steam :E ) złożyć i dla czego jest taka gigantyczna rozbieżność sprzętowa ? Myslałem ze ma to być coś ala konsola z mocą Pc ....ale ogromnym plusem konsol jest identyczny zestaw sprzętowy gdzie te same gry działają identycznie u każdego posiadacza sprzętu .W przypadku steam machine tak nie bedzie . Czy sam system steam OS bedzie można nabyć oddzielnie ? Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 Czy sam system steam OS bedzie można nabyć oddzielnie ? Steam OS jest darmowy do ściągnięcia dla każdego (albo ma być jakoś soon). Valve jednak samo powiedziało że typowy PCtowiec nie ma specjalnie powodu by się nim interesować. Jestem zbyt leniwy ale ktoś na forum wklejał nawet link do tej wypowiedzi. Steam machine to dla tych co chcą mieć PCta w salonie i nie musieć dźwigać własnego kompa co chwilę z pokoju do pokoju. Ot taki salonowy PCet. I to właśnie dla nich jest przeznaczony Steam OS. Cytuj
django 549 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 Jezu ludzie Steambox TO JEST skladany PC taki jak chocby znajdziemy w markecie. Tylko, ze z gwarancja Steam, ze nie bedzie totalnym szrotem i bedzie mial zainstalowanego Linuxa od Valve. Nie mam pojecia czego sie niektorzy spodziewali patrzac na reakcje w internecie. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 (edytowane) Czy sam system steam OS bedzie można nabyć oddzielnie ? Steam OS jest darmowy do ściągnięcia dla każdego (albo ma być jakoś soon). Valve jednak samo powiedziało że typowy PCtowiec nie ma specjalnie powodu by się nim interesować. Jestem zbyt leniwy ale ktoś na forum wklejał nawet link do tej wypowiedzi. Steam machine to dla tych co chcą mieć PCta w salonie i nie musieć dźwigać własnego kompa co chwilę z pokoju do pokoju. Ot taki salonowy PCet. I to właśnie dla nich jest przeznaczony Steam OS. heh ci co chcą mieć PCta w salonie mają obecnie tzw media center które można sobie dowolnie konfigurować .Dla mnie ten Steam Machine to bzdura i wyciąganie kasy bo podane ceny są chore .... tępi amerykanie pewnie na to polecą bo to bedzie nie lada lans miec pudło z logo steam w salonie Ale jak owy OS ma być do pobrania i to za free i bedzie działał na każdym sprzęcie to tym bardziej nie widzę sensu SM. Jezu ludzie Steambox TO JEST skladany PC taki jak chocby znajdziemy w markecie. Tylko, ze z gwarancja Steam, ze nie bedzie totalnym szrotem i bedzie mial zainstalowanego Linuxa od Valve. Nie mam pojecia czego sie niektorzy spodziewali patrzac na reakcje w internecie. Pierwotnie miała to być konkurencja dla konsoli czyt. konsola od Steam a steam machine nie ma nic wspólnego z konsolą . Z dużej chmury mały deszcz .. jak zwykle . Argument z gwarancją słaby bo kupując własne komponenty też mamy gwarancję a wyjdzie taniej .Ciekawe jakie ceny dowalą w Europie /u nas Edytowane 7 stycznia 2014 przez canuks Cytuj
django 549 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 Znajdz mi proszę, gdzie Valve mówiło, że robi konsole. No bo to jest z dupy argument - kazdy kto ma troche oleju zlozy sobie sam albo z pomoca internetu. Steamboxy to zabawki dla bogatych i leniwych. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 Znajdz mi proszę, gdzie Valve mówiło, że robi konsole. No bo to jest z dupy argument - kazdy kto ma troche oleju zlozy sobie sam albo z pomoca internetu. Steamboxy to zabawki dla bogatych i leniwych. Nie wiem czy to valve mówiło czy nie ,ale co czytałem artykuł o SteamOS to kilkukrotnie przewijało się ze Valve idzie walczyć z PS4 /X360 o graczy konsolowych i rynek .To czym walczyć z konsolami jak nie nową konsolą ? Pierwsze zdjęcia SM równiez nawiązywały do konsoli (kształ ,wymiary ..) zapowiedziany kontroler ... o czym świadczył ... ze valve robi konsolę ? tak jak pisałem z dużej chmury mały deszcz . Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 Valve nigdy nie mówiło, że zamierza robić konsolę. To głodni sensacji newsmani (pipi)ili takie farmazony budując napięcie na walkę "konsol" Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 8 stycznia 2014 Opublikowano 8 stycznia 2014 (edytowane) Zgadza się, pismaki nakręcili ten hype na nową konsolę podczas gdy Valve nawet nie użyło tego słowa w odniesieniu do tych nowych pudełek. Logan sam powiedział że to sprzęt dla ludzi którzy mają już PCta i będą chcieli grać w gry ze steama w salonie na dużym TV a nie w swoim pokoju na monitorze. Co jest jednoznaczne z tym, że sprzęt nie była planowany pod masową sprzedaż tak jak PS4 i XO. Sprzęt dla kasiastych lub leniwych bo wystarczy trochę chęci żeby sobie zrobić schludnie "salonowy" setup z normalnym PCtem. Co do samego Steam OS jednak sprawa jest o tyle ciekawa że będzie to system dużo lepiej zoptymalizowany pod gry niż Windows i trzeba trochę poczekać na rozwoj wydarzeń, co się będzie działo wśród twórców gier, czy ktokolwiek będzie pisał pod to gry. Póki co z dużych gier na Steam OS kojarzę chyba tylko Project CARS. Ja osobiście pewnie spróbuję tego Steam OSa dopiero gdy go dokończą. Na tą chwilę nie będę się bawił w proroka. Edytowane 8 stycznia 2014 przez Adi_TEAM LBN Cytuj
Gość ragus Opublikowano 8 stycznia 2014 Opublikowano 8 stycznia 2014 Od której można grać w preloadowane gierki? 00:01 naszego czasu? Bo Rising czeka. Cytuj
Suavek 4 718 Opublikowano 8 stycznia 2014 Opublikowano 8 stycznia 2014 Od 19:00 jutro. Zresztą pozostałą ilość czasu można sprawdzić wchodząc na stronę sklepową gry. Ja jestem gotów... na rozczarowanie. Zarówno w kwestii jakości portu, jak i niestety za sprawą przeciętnego sprzętu, który może mi gry dobrze nie uciągnąć (ten i5 w minimalnych nadal mnie niepokoi). Okaże się jutro. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 9 stycznia 2014 Opublikowano 9 stycznia 2014 Mam problem z wystawianiem kart na rynek. Otoz wywala mi blad, ze moja przegladarka (chrome) moze miec wylaczona obsluge ciasteczek. Jeszcze kilka dni temu bylo ok, jak to naprawic? Cytuj
Beck 3 Opublikowano 9 stycznia 2014 Opublikowano 9 stycznia 2014 Mam problem z wystawianiem kart na rynek. Otoz wywala mi blad, ze moja przegladarka (chrome) moze miec wylaczona obsluge ciasteczek. Jeszcze kilka dni temu bylo ok, jak to naprawic? wystawic karty przez steam app?!? Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 9 stycznia 2014 Opublikowano 9 stycznia 2014 Okej, przez stronke www dziala, a przez steamowa aplikacje nie. Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 10 stycznia 2014 Opublikowano 10 stycznia 2014 Mój znajomy dostał się do bety family sharing na Steamie. W jego gry mogę grać tylko jeśli on nie gra. Jeśli gram i on coś odpali to wyskakuje komunikat że mam 5 minut gry, później się wyłączy. Cytuj
scuff 463 Opublikowano 11 stycznia 2014 Opublikowano 11 stycznia 2014 (edytowane) Można w trakcie grania w cudze gierki przejść w tryb offline czy też trzeba będzie wyłączyć po 5 minutach? Też się dostałem już w zeszłym roku, ale nie mam znajomych z grami których ja nie mam / w które chciałbym zagrać QQ. btw. Deus Ex: Human Revolution – Bunt ludzkości PL(Steam) w cd ekszyn, większość już ma ale może jest jakiś rodzynek.. OMNOMNOM kolejna gierka na steamgifts, rok się dobrze zaczął. Edytowane 11 stycznia 2014 przez scuff Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi