Suavek 4 716 Opublikowano 7 marca 2014 Opublikowano 7 marca 2014 Mam 8 godzin na liczniku w SP i może 1/3 fabuły za sobą. 8 level postaci na bodajże 15. Do roboty od cholery i jeszcze trochę jeśli chodzi o znajdźki i inne side-questy, które robię. Recenzenci pewnie polecieli z głównym wątkiem i reszty nie tknęli. Podobno ze wszystkim spokojnie jest 15-20. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 7 marca 2014 Opublikowano 7 marca 2014 15-20 niezle jak na przecietna gre w tych czasach. beznadziejnie jak na rpg. na tym chyba mozna skonczyc rozmowe o tym. Cytuj
Suavek 4 716 Opublikowano 7 marca 2014 Opublikowano 7 marca 2014 Tyle tam masz tego "RPG" co nic, tak naprawdę. Grze bliżej do przygodówki z elementami taktycznymi (walki). Elementów RPG jest tam tyle co w przeciętnej współczesnej grze z otwartym światem tudzież innym FPSie z wepchniętym na siłę systemem progresji (raptem levele, ekwipunek i perki). Czy beznadziejnie? Biorąc pod uwagę, że spora część współczesnych RPGów jest tak usilnie wydłużana niepotrzebnym grindem, monotonnymi lochami i innymi zbędnymi rozciągaczami, tak iż po tych 20h gracz nieraz ma już dość, to śmiem twierdzić, że w przypadku SP jest to sensowna długość. Tyle co grałem cały czas coś się dzieje, ubaw po pachy jest nawet w misjach pobocznych, interakcje są ciekawe i ani razu nie odniosłem wrażenia, że robię coś wrzuconego na siłę. Nie wspominając o tym, że grałem już w świetne RPGi, które skończyć można w mniej niż 10h. Wszystko zależy od systemu i płynności rozgrywki. Możesz mieć świetnie prowadzonego i wciągającego RPGa na kilkanaście godzin, a możesz siąść do badziewia z krótką linią fabularną i pierdyliardem misji typu MMO "zabij/zanieś/przynieś/znajdź" na kilkaset godzin wyjętych z życiorysu. Długość rozgrywki nie świadczy o jej jakości, i prędzej na tym bym skończył rozmowę. Jak na razie z SP jestem bardzo zadowolony. Screw you guys, I'm going home! Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 7 marca 2014 Opublikowano 7 marca 2014 Długość rozgrywki nie świadczy o jej jakości, i prędzej na tym bym skończył rozmowę. I tak i nie. Jeżeli ktoś przesiedział nad grą setki godzin a nie kilkanaście, to jednak musi oznaczać, że gra jest dobra. Tym bardziej jak to nie jest pojedynczy przypadek a wiele, wiele osób tak ma. Oczywiście mówię tutaj o graniu w grę, z własnej woli. Bo nam się dana gra podoba. Gadki devsów typu "Nasza gra ma tak wspaniały świat, że jego zwiedzenie zajmie wam setki godzin" jest (pipi) warte i o niczym nie świadczy Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 9 marca 2014 Opublikowano 9 marca 2014 Tak siedzę (rzekłbym, że przy kawie ale jej nie lubię ) i patrzę na Store page na Steam odnośnie Dark Souls 2. Recommended: OS: Windows 7 SP1 Processor: Intel® CoreTM i3 2100 3.10GHz or AMD® A8 3870K 3.0GHz Memory: 4 GB RAM Graphics: NVIDIA® GeForce® GTX 465 or higher, ATI Radeon™ HD 6870 or higher DirectX: Version 9.0c Network: Broadband Internet connection Hard Drive: 14 GB available space Sound Card: DirectX 9 sound device Additional Notes: Controller support: Microsoft Xbox 360® Controller for Windows® (or equivalent) recommended Ja wiem, że to nie jest gra która ma wyznaczać standardy w jakości grafiki, niszczyć filtrami, oświetleniem i efektami ale..... GTX 465 jako już recommended? Trochę niskie ma te wymagania. A gra brzydko nie wygląda. Trza będzie poczekać na WTF od TB + jakieś newsy na temat działania samej gry i się ewentualnie zakupi. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 9 marca 2014 Opublikowano 9 marca 2014 A jakie wymagania ma mieć gra z X360/PS3 ? Cytuj
Suavek 4 716 Opublikowano 9 marca 2014 Opublikowano 9 marca 2014 Kiedy ta gra wcale jakoś szałowo nie wygląda, patrząc na screeny. Tekstury są zwyczajnie brzydkie - wręcz porównałbym niektóre do tego rzekomego odświeżonego Resident Evil 4 HD. Nie aby to miało aż takie znaczenie, gdyż jak zawsze liczy się gameplay, więc dobrze chociaż, że developer nie zawyża jakoś sztucznie wymagań, bo zrobił kiepski port z konsol, czy coś w tym rodzaju. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 9 marca 2014 Opublikowano 9 marca 2014 (edytowane) A jakie wymagania ma mieć gra z X360/PS3 ? No wiesz, Crysis 3 też był na PS3 i X'a a o odpaleniu go nie marzę nawet bo nie mam dx 11 :> @Suavek True że gameplay najwazniejszy, ale wciąż jestem zdziwiony, że nie dali czegoś z serii 500 etc chociażby. Oczywiście pozytywnie zdziwiony Edytowane 9 marca 2014 przez Kazuun Cytuj
Gość suteq Opublikowano 9 marca 2014 Opublikowano 9 marca 2014 Może gra ma dobrą optymalizację? Oby. Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 Nie mogę się na steama wbić. Ma ktoś jeszcze problemy? Cytuj
grzybiarz 10 299 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 (edytowane) Ja też i w dodatku nie wiem jakie mam dokładnie hasło, więc raz mam błąd że hasło nieprawidłowe, a czasem, że błąd z serwerem. Wszystko przez HumbleBundle i ich segowe* weekly sale. Strona Steama również nie działa. * - co to za segowa wyprzedaż bez Sonica? Edytowane 13 marca 2014 przez grzybiarz Cytuj
scuff 463 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 (edytowane) Tak, wyprzedaż od Rockstar Nowy weekly HB nie jest zły, ale nie moge dopisać kluczy bo Steam API error. BTW. na amazonie są te same gierki w dolarach. Edytowane 13 marca 2014 przez scuff Cytuj
SpacierShark123 1 507 Opublikowano 15 marca 2014 Opublikowano 15 marca 2014 Panowie promocja na complete gta jest do 17 marca ale do której dokładnie godziny? Przelewy w moim banku nie idą w weekendy a wstyd nie kupić . Cytuj
grzybiarz 10 299 Opublikowano 15 marca 2014 Opublikowano 15 marca 2014 Szarku, ja kupiłem na Allegro za 22 złote. Automat, za trzy minuty już się zasysało. 1 Cytuj
Shankor 1 620 Opublikowano 17 marca 2014 Opublikowano 17 marca 2014 Steam znowu padł Oby nie zaczęła być to powtarzająca się cyklicznie impreza... Cytuj
Suavek 4 716 Opublikowano 17 marca 2014 Opublikowano 17 marca 2014 Steam znowu padł Oby nie zaczęła być to powtarzająca się cyklicznie impreza... Już jest. Średnio raz dziennie przez 30min-1h są problemy albo z uruchomieniem Steama, albo z dostępem do funkcji community/market/activity itp. Cytuj
SpacierShark123 1 507 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 Te odznaki dostaje się tylko zbierając karty steam czy za zrobienie 100% w danej grze osiągnięć też? Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 (edytowane) tylko karty sharku tez bym wolal dostawac expa i odznake za kazdego calaka no ale sie nie da Edytowane 18 marca 2014 przez Gattz Cytuj
SpacierShark123 1 507 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 (edytowane) No to trochę głupota bo poziom nie świadczy o umiejętności gracza(punkty xlive czy też trofea psn) a tylko i wyłącznie chodzi o wywalanie pięniedzy. Edytowane 18 marca 2014 przez szarku123 Cytuj
scuff 463 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 No to trochę głupota bo poziom nie świadczy o umiejętności gracza(punkty xlive czy też trofea psn) a tylko i wyłącznie chodzi o wywalanie pięniedzy. Masz rację, ale czy ktoś w ogóle patrzy na odznaki albo 'poziom' konta steam? btw. Przypomniało mi się jak ludzie kupowali Hanne Montane na xbawksa dla calaka Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 18 marca 2014 Opublikowano 18 marca 2014 Masz rację, ale czy ktoś w ogóle patrzy na odznaki albo 'poziom' konta steam? <nieśmiało_podnosi_rękę> Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 20 marca 2014 Opublikowano 20 marca 2014 Pytanie: why? Ludzi poniżej 30-tki nie dodajesz do FL? Elitism kurna xD Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 20 marca 2014 Opublikowano 20 marca 2014 Tak sobie przeglądam czasami co kto ma u siebie na profilu. Zwykła ciekawość. Nie żeby ten "status materialny" jakoś szczególnie mnie obchodził. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 20 marca 2014 Opublikowano 20 marca 2014 Mam lvl6... wiem tylko bo, pofatygowalem sie sprawdzic... zadnych kart i innych syfow nie zbieram. Wole karte sprzedac nawet za 0.03 EUR niz podbic level. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi