Gość suteq Opublikowano 19 kwietnia 2015 Opublikowano 19 kwietnia 2015 Pewnie dopiero letnia. Maj/czerwiec. Cytuj
Szalona Małpka 5 Opublikowano 23 kwietnia 2015 Opublikowano 23 kwietnia 2015 Ludziska pojawiły się płatne mody do Skyrim.http://steamcommunity.com/workshop/aboutpaidcontent/ Cytuj
Krizz 541 Opublikowano 23 kwietnia 2015 Opublikowano 23 kwietnia 2015 (edytowane) Chciwość w najczystszej postaci. To może być początek końca, największa zaleta blachy praktycznie zamienia się dlc fuckfest.... Tylko 25% kasy z moda przechodzi na konto twórcy, reszta idzie na haracz dla Valve, deweloperów gry i utrzymanie serwerów. it's not the end of the world but you can see it from here. Edytowane 24 kwietnia 2015 przez Krizz 1 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 23 kwietnia 2015 Opublikowano 23 kwietnia 2015 Nie podoba mi się ten pomysł. Cytuj
Szalona Małpka 5 Opublikowano 24 kwietnia 2015 Opublikowano 24 kwietnia 2015 Na szczęście jest nexus inaczej wszyscy byliby w (pipi)e, ale zgadzam się, że jest to początek końca. Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 24 kwietnia 2015 Opublikowano 24 kwietnia 2015 Strasznie ludzie dramatyzuja. Jak byscie mody robil nie chcieli bysie dostac kasy za to? Fakt steam z(pipi)al sposob w jaki to wprowadzili,powinni byli rozeslac email do znanych moderow i dac im szanse udostepnic swoje mody,bo na chwile obecna podobno wiekszosc wystawionych modow zostalo ukradzionych.Oczywiscie mowie o duzych modach a nie o mieczach za 1$. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 24 kwietnia 2015 Opublikowano 24 kwietnia 2015 (edytowane) Fajny bojkot w postaci końskich genitaliów w full HD do skyrima za $$ xD Ta sytuacja ma swoje dobre i zle strony. edit: Wyciekł screen Steam Summer Sale http://i.imgur.com/G0O2R0b.jpg Edytowane 24 kwietnia 2015 przez Velius Cytuj
django 549 Opublikowano 24 kwietnia 2015 Opublikowano 24 kwietnia 2015 Moja opinia o tej calej sytuacji: Jeszcze rozumiem usystematyzowanie na zasadzie Pay-What-You-Want z brakiem minimalnej ceny, ale to jest (pipi)nia w czystej postaci. I jeszcze ten podzial pomiedzy moderami a wydawca i Stimem, ja (pipi)e. Najbardziej mnie rozbawila informacja w Q&A z tym co zrobic jak mod ktory sie zakupilo nagle sie z(pipi)ie - wystarczy poprosic tworce zeby go zaktualizowal! No przeciez. Nawet jezeli tworca gry wyda patcha ktory diametralnie zmienia ktores z parametrow czyniac mod bezuzytecznym - wystarczy poprosic*. *na zwrot masz 24 godziny po zakupieniu sorry no bonus Nie idzcie ta droga Valve. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 24 kwietnia 2015 Opublikowano 24 kwietnia 2015 Już lepszą opcją byłoby gdyby do każdej gry wykupowałoby się w cenie ''pay what you want'' od powiedzmy pięciu dolarów prawo do ściągania wszystkich modów z tej gry. Bo takie opłacanie pojedynczych modów to nietrafiony pomysł, który zje.bie valve ten bądź co bądź fenomenalny wizerunek u klientów. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 24 kwietnia 2015 Opublikowano 24 kwietnia 2015 Wlasnie wlaczyl mi sie na playliscie ten content patch od biskita, wtf? Niektore popularne mody sa juz za paywallem, zayebiscie, spedzilem ze skyrimem ok. 150 godzin na PC, glownie z modami na pogode, grafike etc. i teraz taka maniane (pipi)aja? Nieladnie Oby tylko nexus nie zostal spaczony tym (pipi). Byloby mi to latwiej przelknac gdyby to moderzy dostawali 75% a nie valve, calosc moim zdaniem powinna opierac sie na jakims systemie donacji [wiekszosc dla moderow za poswiecenie], a nie plac lub spyerdalaj. Nie podoba mi sie to, jesli pomysl sie przyjmie to inne gry wkrotce przyswoja system i zacznie sie dojenie. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 24 kwietnia 2015 Opublikowano 24 kwietnia 2015 (edytowane) Nawet bym nie wpadł na taki pomysł, by tak wyciągać kase od graczy. Z ostatnich chorych pomysłów, było płatne dlc na łatwe fatality, teraz robią płatne mody. Przecież mody zawsze były domeną pecetów i to roznilo pc, od konsol. Co dalej? Szybszy download i instalacja w wersji premium? Konto premium na stemie? Edytowane 24 kwietnia 2015 przez grzybiarz Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 24 kwietnia 2015 Opublikowano 24 kwietnia 2015 Oho, zaczyna sie: A modder named Nerd of Prey on the popular online modding community Nexus Mods has released a mod that teases Valve’s recent introduction of monetization to the Steam Workshop. The mod’s description makes it obvious that the new NPC, a begger named Beth, is a jab at Valve’s new service, stating: She actually seems to be pretty well-off already, based on her expensive clothes and jewelry,but rain or shine you can find her out there begging for more money with a smile on her face.Regardless of her situation, she will accept every coin you feel like throwing her way. You can check out the mod on Nexus Mods. The “Give Me Money for No Reason” mod only requires the Skyrim base game to play. http://www.hardcoregamer.com/2015/04/24/modder-trolls-valves-monetized-mods-with-give-me-money-for-no-reason-mod/146035/ Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 24 kwietnia 2015 Opublikowano 24 kwietnia 2015 (edytowane) Kurde no bardzo mi się nie podobają te płatne mody. Bardzo. K,urwa. Edytowane 25 kwietnia 2015 przez raven_raven Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 25 kwietnia 2015 Opublikowano 25 kwietnia 2015 (pipi)owe rozwiązanie Wręcz idiotyczne, przecież to zawsze był duży atut PC, a teraz idzie się kochać. Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 25 kwietnia 2015 Opublikowano 25 kwietnia 2015 Ale z drugiej strony, to twórcy sami je zamieszczają na steam, żeby wyciągnąć kasę? Jak ktoś nie będzie chciał, to udostępni tak jak do tej pory. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 25 kwietnia 2015 Opublikowano 25 kwietnia 2015 No nie do konca, Steam usuwa linki do dotacji i edytuje/cenzuruje opisy darmowych modów, ZMUSZAJAC ludzi do wstawienia płatnych. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 kwietnia 2015 Opublikowano 25 kwietnia 2015 To + ludzie kradną cudze mody, więc jak wystawisz swój za darmo, to możesz być pewien, że prędzej czy później dasz zarobić jakiemuś cebulakowi. By temu zapobiec, powinieneś od razu wystawić swoje dzieło na sprzedaż. Są nawet wypowiedzi modderow, którzy wlasnie z tego powodu przestają udostępniać swoje mody w ogóle. Gaben Ty gruby ch,uju, karty i kapelusze dało się jeszcze znieść, ale teraz to jest przesada. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 25 kwietnia 2015 Opublikowano 25 kwietnia 2015 raven, jakie kapelusze? Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 25 kwietnia 2015 Opublikowano 25 kwietnia 2015 To + ludzie kradną cudze mody, więc jak wystawisz swój za darmo, to możesz być pewien, że prędzej czy później dasz zarobić jakiemuś cebulakowi. By temu zapobiec, powinieneś od razu wystawić swoje dzieło na sprzedaż. Są nawet wypowiedzi modderow, którzy wlasnie z tego powodu przestają udostępniać swoje mody w ogóle. Gaben Ty gruby ch,uju, karty i kapelusze dało się jeszcze znieść, ale teraz to jest przesada. Juz sie zdarzylo kilka sytuacji gdzie ktos wzial cudzego moda, rozbil na czesci i zaczal sprzedawac osobno, oraz jakis typek zrobil moda i uzyl czegos z innego moda. Oczywiscie w obu przypadkach mody zostaly zdjete. Super, juz sie zaczyna, bylo swietne community, wiekszosc moderow lubiala pomagac innym z nowymi modami, dawac cos ze swoich modow jedynie w zamian za wspomnienie w opisie moda etc. a teraz wiekszosc bedzie na siebie krzywo patrzec i zastanawiac sie czy ten mod ktory ten typ sprzedaje nie ma czegos z mojego moda. Goty ruch valve, chuy wam w dupe. Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 25 kwietnia 2015 Opublikowano 25 kwietnia 2015 Chyba właśnie wtedy (od tych mikrotransakcji) gaben zaczął trzepać kasiorę i spoczął na laurach. Później w masowej ilości zaczęły pojawiać się gówna obesrane, indie popierdółki w oficjalnym sklepie. Następnie coraz to słabsze promocje, a teraz płatne mody... Kolejny rak branży. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 kwietnia 2015 Opublikowano 25 kwietnia 2015 Teraz jeszcze zostały zdjęte, ale powodzenia w pilnowaniu kilkudziesięciu innych gier, jeśli ten system (odpukać, zapluć, broń boże) się rozrośnie. Po prostu nie rozumiem od kiedy to środowisko potrzebuje pieniędzy. Nikogo nie uszczęśliwili oprócz samych siebie. Nikt na brak zarobków raczej nie narzekał, a i jakość tworzonych modów nie zostawiała wiele do życzenia (tj. nie sądzę, by możliwość zarobku coś zmieniła w tym temacie). Wszystko robiono dla zabawy i przyjemności, teraz zacznie się żydzenie i sprzedawanie pierdyliarda kolorowych mieczyków za euro. k.u.r.w.a jeszcze nigdy mnie Valve tak nie poirytowało Cytuj
Suavek 4 687 Opublikowano 25 kwietnia 2015 Opublikowano 25 kwietnia 2015 Ale jak to jest, darmowe mody ze źródeł innych niż Steam Workshop nie działają już z grą? Cała ta sytuacja jest wręcz szalona, ale w normalnym, czy może wręcz idealnym świecie odzew powinien być ze strony konsumentów, którzy powinni zwyczajnie zbojkotować chciwość Valve i po prostu modów nie kupować. Cóż, całe szczęście, że nie mam ani czasu, ani ochoty modować gierek, a Skyrim i tak mnie nie powalił, więc przeżywać nie będę. Nie zmienia to jednak faktu, że gruby powinien teraz szybko cały ten nowy system wycofać, przeprosić wszystkich i wrócić z tym do fazy planowania. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi