grzybiarz 10 294 Opublikowano 24 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 grudnia 2015 Masz czas do 4ego stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 24 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 grudnia 2015 dlaczego nie mogę handlować kartami :[ nie rozumiem ocb, jedyne zakupy jakie robilem ostatnio to te na mikołajki i nie było zadnych problemow Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 24 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 grudnia 2015 No masz ograniczenie i musisz poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza
tomzacz 202 Opublikowano 24 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 grudnia 2015 Straciłem dostęp do biblioteki kolegi (około 150 gier). Zostało mi ok. 90 gier, w tym 60 do ogrania. I się dziwić, że jestem sępem. xD Ale żeby nie było smutno, za pieniądze z kart kupiłem Serious Sam Revolution. Cytuj Odnośnik do komentarza
Widget 306 Opublikowano 24 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 grudnia 2015 (edytowane) Proponuję znaleźć prace @Lord Astmer: Masz blokade bo właśnie nic nie kupowałeś. Żeby móc handlować trzeba coś kupić i od tamtej daty musi minąć 30 dni. 21 stycznia dopiero się odblokuje konto do handlu. Edytowane 24 grudnia 2015 przez Łidżet Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 @Lord Astmer: Masz blokade bo właśnie nic nie kupowałeś. Żeby móc handlować trzeba coś kupić i od tamtej daty musi minąć 30 dni. 21 stycznia dopiero się odblokuje konto do handlu. A to wredny Lord Gaben no trudno btw, polecam Downwell, super indiegierka, taki nibi shmup w którym spadamy coraz głebiej w studnię strzelając z gunbootów <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 605 Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 Steam padł. Ludzie którzy włączają klienta są logowani do kont innych ludzi. Śmiesznie i strasznie (bardziej strasznie). Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zaqair Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 To samo bylo rok temu bez paniki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 Fajnie wpierw miałem sklepik w jakimś skandynawskim języku, a teraz po rusku XD Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 (edytowane) It's a problem with their caching-server (varnish), caching pages that should not be cached (such as Account-Details, Cart, etc.). It invalidates after some time and is re-cached when the next user visits the page with their profile. You are not actually logged in (as in, you take over the session of the user), you just see pages rendered for others than yourself. This is why different parts of steam appear as different users. Which page you see is probably dependent on the edge node (first server you connect to) closest to you, hence why different users see different profiles. My guess to how this could've happened is that an untested configuration got activated when steam went down earlier, e.g. due to an auto-conf service (puppet, chef) pulling an untested config or some of their live servers being replaced by staging / development servers. It's also possible that they were under heavy load and the engineer on duty reconfigured all their edge nodes to cache more aggressively. Wysłał mi Velius. Różne źródła potwierdzają. Więc nic poważnego się nie stało. Edytowane 25 grudnia 2015 przez raven_raven Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 Niezłe guwno z tym steamem. Dobrze, że płatność kartą mi nie działa bez potwierdzenia kodu. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 Nikt Ci i tak nikt nie mógł zrobić jakbyś poczytał Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 Przezorny zawsze ubezpieczony. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 Ale co to za problemy? A PSN działa? 4584578247837423423 : 1 dla Sony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Widget 306 Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 Z tym Steamem grubsza sprawa, wyciekły informacje prywatne jak maile, numery telefonu itp. Znaczy sie jest szansa, że w (pipi) ludzi mój profil widziałą i szczegółowe dane. Nieciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 lol wlasnie sobie wszedlem do steam store przez strone a teraz czytam zeby tego nie robic pod zadnym pozorem xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Widget 306 Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 Teraz wyłączyli serwery to już po sprawie. Ale przez godzinę byłą jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 Nie rozumiem jak Valve mogło tak zyebać. Przecież to jest jakaś paranoja i fail na miarę włamu do psn. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 http://www.ppe.pl/news/40851/wazne-wylaczcie-steama-i-odepnijcie-karte-od-paypala.html Nawet na PPE o tym piszą, napisałem nawet stosowny komentarz, który zebrał już minusa od sonoklapów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Widget 306 Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 Aaa uduszę Velsu! Jakby mi o tym nie pisał to bym nie wszedł na stronę sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 (edytowane) http://www.ppe.pl/news/40851/wazne-wylaczcie-steama-i-odepnijcie-karte-od-paypala.html Nawet na PPE o tym piszą, napisałem nawet stosowny komentarz, który zebrał już minusa od sonoklapów. (pipi) mac, NIE WOLNO SIE WYLOGOWYWAC co to PPE to ja nie wiem, wszystko na odwrot, ehhh te konsolorze kuwra mac xdddd widac Głąb w formie. Co do numerow telefonow i kart kredytowych sa one nie widoczne bo sam zagladalem na profile ludzi i tel byl zamazany jak i karta, byla tylko koncowka. Gorzej z e-mailem ale swoj i tak podaje na liczne giveawaye itp, wiec wystarczy ze jest dobrze zabezpieczony. edit: Juz naprawione Edytowane 26 grudnia 2015 przez Velius Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 Tak naprawione, że dalej nie można wejść w dane logowania ani w aktywność bo pokazuje, żeby się zalogować. xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 (edytowane) http://www.ppe.pl/news/40851/wazne-wylaczcie-steama-i-odepnijcie-karte-od-paypala.html Nawet na PPE o tym piszą, napisałem nawet stosowny komentarz, który zebrał już minusa od sonoklapów. Już ci naprawiłem Suteq - Dziwne, mi działa. Edytowane 26 grudnia 2015 przez Dr.Czekolada Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 Nie rozumiem jak Valve mogło tak zyebać. Przecież to jest jakaś paranoja i fail na miarę włamu do psn. lol, nie nie jest. Zyebali jak ch,uj, oczywiście, ale nie doszło do wycieku takich danych jak podczas włamu do PSN. Ludzie tylko widzieli zcache'owane strony innych użytkowników, ale przy próbie zrobienia czegokolwiek serwer słusznke pokazywał 503 unauthorized. A na ppe nawet nie wchodzę, nie chcę dostać raka w święta. Ludzie dzisiaj nie umieją rozróżnić ddosa od włamania, więc nie liczę nawet na strzępy zrozumienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi