Opublikowano 26 grudnia 20159 l Hahaa. Wszyscy stawiali na awarie PSN a okazało się, że samo Valve dało du.py.
Opublikowano 26 grudnia 20159 l Poligamia dała wczoraj w newsie link do reddita, ale jakis gosciu napisał, że mu antywirus zablokował tam dostęp ze względu na phishing. Teraz myślę, czy faktycznie coś mi mogło wykraść
Opublikowano 26 grudnia 20159 l Na IGN jakiś atencjusz podobno stracił pieniądze ze swojego portfela Steam. Oczywiście linków i potwierdzenia tych sensacji brak. Teraz będą pojawiać się coraz to większe takie historyjki, żeby szukać kliknięć. Ale Valve straci zaufanie części klientów po takim incydencie.
Opublikowano 26 grudnia 20159 l Przyszla mi do glowy pewna teoria, co wy na to: Steam probuje forsowac mobile authenticator ale ludzie nie sa z tego zadowoleni. Najpierw zaklada blok na trade na 3-7 dni jak ktos nie ma. Potem oferuje znizk na steam market dla kazdego kto to zalozy. Potem podobno w USA dawali 1$ na wallet jak ktos zalozy mobile auth. I teraz z premedytacja zrobili niby wpadke, zeby przecietny szary uzytkownik poczul sie zagrozony i czym predzej polecial zalozyc mobile auth Z jednej strony malo realne, ale z drugiej strony Valve i taka wpadka? W swieta? I to tuz kolo momentu jak mowili o account security i mobile auth? Teoria spisku Edytowane 26 grudnia 20159 l przez Velius
Opublikowano 26 grudnia 20159 l skasowałem kartę na paypalu, w sumie trochę się wczoraj wystraszyłem. dzień wcześniej pełno zakupów, a potem taki incydent. A usunięcie karty kr. z paypala, to dla mnie oszczędność, bo jestem leniem i dla gier za dolca/euro nie warto wstawać z fotela.
Opublikowano 26 grudnia 20159 l Velius, ja właśnie ten mobile authenticator sobie założyłem xd Ale nie sądzę, by w taki sposób chcieli go forsować.
Opublikowano 26 grudnia 20159 l Ty przecietny szary uzytkowniku Nie no tak sobie wymyslilem to na kibelku. Ja tam nic nie odpinam ani nie zmieniam, bezsensowna panika z tym paypalem i kartami kredytowymi, jednakze wyciek e-maili to w (pipi) duzo i ciekawe jak valve sie z tego wytlumaczy.
Opublikowano 26 grudnia 20159 l Zmieniłem hasło na mailu/Paypalu i usunąłem PP ze Steam. Jeszcze chyba hasło zmienię na Steam. Ot tak dla pewności
Opublikowano 26 grudnia 20159 l Najlepiej jeszcze zablokować kartę w banku, zmienić dane do logowania do banku i adres domowy. Niektórzy to serio sieją panikę jakby ktoś miał za 5 minut brać na ich adres email i ostatnie 4 cyfry karty kredytowej kredyt Valve zyebało zawodowo, ale nikt nie ma waszych danych logowania, numerów kart kredytowych i telefonicznych. Paypal jest usługą niezależną od Valve więc jaki ma sens zmiana hasła w nim skoro nikt go nie zna? Edytowane 26 grudnia 20159 l przez Kymel
Opublikowano 26 grudnia 20159 l Przeczyta na płocie "dupa" a potem się dziwi, że ma drzazgę w łapie. Kazali nic nie odpinać w momencie występowania problemu, bo same wejście na stronę danych mogło spowodować, że wyświetli się ona u kogoś innego. Teraz wszystko działa i możecie sobie robić co chcecie. Hasła zmienić na pewno nie zaszkodzi, a co sobie odepniecie, czy podepniecie, to nie ma już w tym momencie żadnego znaczenia. Valve nawalił. Bardziej boli brak jakiegokolwiek komentarza z ich strony. Nie ma jednak wyraźnych powodów do paniki na tym etapie. Jak ktoś nie wchodził w swój profil w godzinach wieczornych, to chyba nawet nie ma czego się obawiać, jeśli to faktycznie był problem z cache.
Opublikowano 26 grudnia 20159 l Przecież kazali nie odpinać.... No tak, ale kiedy był problem, natomiast po problemie już można.
Opublikowano 26 grudnia 20159 l Ja wchodzilem, nic nie zmienam, zostawiam paypala jak byl, nie zmieniam hasla...ogolnie jestem meski i twardy i napewno dam wam znac jak ktos mnie ogoloci z ekwipunku, gierek, kasy i zgwalci psa
Opublikowano 26 grudnia 20159 l Udało mi się zdobyć Skyrima, Metal Slug 3, Half-Lify wraz z kilkoma innymi grami Valve, Papers Please i i kilka innych gier. :O Co do włamania - raczej nie mam się o co martwić.
Opublikowano 26 grudnia 20159 l PP i całą resztę zrobiłem dopiero jakieś 30min temu.Musiałbym być szalony by zmieniać coś wczoraj jak Steam wariował.
Opublikowano 26 grudnia 20159 l miałem to dać w temacie o pCARS ale tu wiecej osob zaglada, znalazlem na allegro: http://allegro.pl/project-cars-pl-prezent-steam-promocja-i5878490940.html myslicie ze ok? bo jakas podejrzana cena i nie wiem czy ryzykowac
Opublikowano 26 grudnia 20159 l Przeciez teraz na steam masz promocje 19.99€ kosztuje czyli 84zl. Serio dla tych 7zl chcesz ryzykowac? http://store.steampowered.com/app/234630/ Edytowane 26 grudnia 20159 l przez Zaqair
Opublikowano 26 grudnia 20159 l Fajny filmik wyjaśniający wczorajsze problemy ze Steamem. Głównie dla tych, co nie mogą spać spokojnie.