Grabek 2 780 Opublikowano 21 czerwca 2019 Opublikowano 21 czerwca 2019 W sumie jeszcze tu wypada wspomniec Wygląda na to, że Valve w końcu wydało dobrą grę - DOTA Underlords Czyli wersję standalone najbardziej ogrywanego moda - Auto Chess. Nie lękajta się - to nie jest moba ani szachy. Raczej strategia turowa z elementami rng. Kupujemy pojedyńcze jednostki, które należą do wybranej klasy (jednej lub kilku na raz) i rywalizujemy z pozostałymi graczami. Walka odbywa się automatycznie, za kazdą rundę otrzymujemy monety, za które wzmacniamy drużynkę. Co 5 rund jest walka z mobkami, za pokonanie których wypadają nam itemy lub buffy dla drużyny. Trzeba pewnie chwilę przysiąść żeby być kozakiem, ale na szczęście jest bogate kompedium, tryb treningowy lub rozgrywka solo przeciwko botom. Dla ogranych jest oczywiście matchmaking. Gra jest free to play, nie ma żadnych mechanizmów pay2win, można dokupić tzw battlepass żeby wspierać dalszy rozwój blablabla. Autochess był bardzo popularny na twitchu, więc z Underlords będzie podobnie - już 24h po premierze grało ponad 100000 graczy. Wyszła wersja na androida/ios oraz na pc, jest crossplay na wszystkich platformach, a nawet jak ktoś ma ochotę to może zacząć rundę na pc, a skończyć na kibelku z telefonem w ręku zapraszam do grania, dodawać do znajomków na steamie i jedziemy. Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 21 czerwca 2019 Opublikowano 21 czerwca 2019 Ja tak sobie w to pogrywałem na telefonie, ale nie wiem gdzie jest fenomen tego moda Jak nie wypadną Ci dobre szachy, żeby je wylevelować na dzień dobry, to raczej kaplica. I sumie nie wiem po co na późniejszych levelach są np. te legendarne dropy (np. gyrocopter), jak raczej masz małe szansę go wylevelować nawet do 2ch gwiazdek. @Grabek Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 21 czerwca 2019 Opublikowano 21 czerwca 2019 No te pieciopunktowe mobki to pewnie bardzo rzadko uda sie wrzucic na 3 gwiazdki xd na dwie to jeszcze spoczko bo raz mnie sie udalo. Na razie najwiekszym problemem jest dla mnie dysponowanie pieniedzmi, za duzo robie rerollek i pozniej mi brakuje na levelowanie ;f ale jak sie czlowiek wkreci tp moze byc fajno Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 21 czerwca 2019 Opublikowano 21 czerwca 2019 zdawalo mi sie ze jak 2 dni pozniej gostki od ligi lolkow wydali swoja alphe na pbe to underlords umarlo smiercia naturalna (przynajmniej wnoszac po streamach) Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 22 czerwca 2019 Opublikowano 22 czerwca 2019 Chwala Riotowi za kolejne zapjerdolenie pomyslu od valve, bo pewnie przez 5lat by jeszcze underlords nie wyszlo Cytuj
Chewie 155 Opublikowano 25 czerwca 2019 Opublikowano 25 czerwca 2019 (edytowane) valve niech zdycha, od czasu portala 2 nie zrobili nic ciekawego jest cos fajnego na summer sale? Edytowane 25 czerwca 2019 przez Chewie Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 25 czerwca 2019 Opublikowano 25 czerwca 2019 steam na cycach więc dużo nie widziałem poza wishlistą, slay the spire za 45zł i dragon ball z fighter z za 54zł Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 25 czerwca 2019 Opublikowano 25 czerwca 2019 z mojej wishlisty state of mind -50% i to w sumie tyle Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 25 czerwca 2019 Opublikowano 25 czerwca 2019 Two Point Hospital za 64 cebuliony z groszami. Wiem, że parę osób zachwalało ten szpil, m.in. chyba @blantman a tak to Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 25 czerwca 2019 Opublikowano 25 czerwca 2019 (edytowane) 24 minuty temu, Frantik napisał: Two Point Hospital za 64 cebuliony z groszami. Wiem, że parę osób zachwalało ten szpil, m.in. chyba @blantman a tak to Polecam w (pipi) sam chyba kupię dlc. Ale poza tym mam kilka gier z wish listy przecenionych. Tylko po co to kupować tyle gier jeszcze z game pass nie ogranych a teraz wolę sinking city kupić niż coś co i tak nie ogram od razu. Nie wiem czy jest przecenione ale jeżeli Obra dinn jest przeceniony to kupować bo to jest (pipi)ane goty i najlepszy indyk ostatnich lat! Edytowane 25 czerwca 2019 przez blantman Cytuj
Gość suteq Opublikowano 25 czerwca 2019 Opublikowano 25 czerwca 2019 Obra Dinn jest przecenione ale tylko 10%. Całkiem niedawno na tygodniowej przecenie było za nieco ponad 50zł i dziwi mnie, że nie jest dostepne w tej samej cenie. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 26 czerwca 2019 Opublikowano 26 czerwca 2019 dark souls remastered przecenione 90% do 15 zl Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 26 czerwca 2019 Opublikowano 26 czerwca 2019 Za achievmenty w grach zbiera się monety, za 15k jest kupon -17zł do nastepnego zakupu, całkiem fajna opcja Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 26 czerwca 2019 Opublikowano 26 czerwca 2019 6 godzin temu, Gattz napisał: dark souls remastered przecenione 90% do 15 zl Ja widzę za 89 pln. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 26 czerwca 2019 Opublikowano 26 czerwca 2019 pewnie tradycyjny blad przeceny ktory juz naprawili. co sale sie jakis trafia 20-30 monet za achiv to trzeba z 500+ by uzbierac te 15k Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 26 czerwca 2019 Opublikowano 26 czerwca 2019 Godzinę temu, mozi napisał: Ja widzę za 89 pln. 15zł jest dla tych, którzy mają już na steamie edycję prepare to die. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 26 czerwca 2019 Opublikowano 26 czerwca 2019 faktycznie. po zalogowaniu sie cena spada do tych 15zl czy to znaczy ze mozna w takiej cenie giftowac innym? :> Cytuj
Shankor 1 620 Opublikowano 26 czerwca 2019 Opublikowano 26 czerwca 2019 Chciałem kupić Two Point Hospital, a moja płatność przez paypal nie przechodzi. Cytat Transakcja nie została zakończona. Pośrednik płatności zgłosił błąd autoryzacji. Wybierz inną formę płatności. Łeee. Cytuj
Dante 433 Opublikowano 26 czerwca 2019 Opublikowano 26 czerwca 2019 Ogólnie brawa dla Valve za zawale ie eventu. Ludzie dostają refundy tego co kupili bo był jakiś bug. Cała zabawa wymaga wydawania kosmicznej ilości kasy na mini zniżkę. Promocje też raczej słabe i znaczna część mojej wishlisty nie ma zniżek mimo że wcześniej były. Lipa panie Gaben. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 26 czerwca 2019 Opublikowano 26 czerwca 2019 (edytowane) troche tez slabe ze obecnie sale to tylko jeden rzut okiem na wishliste i do zobaczenia przy kolejnym kiedys to co 19 servery lezaly bo ludzie chcieli zobaczyc daily, flash, community vote sale i bylo na co czekac ale wrocili do korzeni z zachecaniem ludzi do robienia zadan w starych grach wiec choc to na plus (nawet jesli nagroda z tego mikroskopijna to jakas zabawa jest) ps. o tym ze wtedy mielismy wlasny region i ceny byly lepsze nie mowiac o price match amazona nie wspomne bo smutno Edytowane 26 czerwca 2019 przez Gattz Cytuj
Shankor 1 620 Opublikowano 27 czerwca 2019 Opublikowano 27 czerwca 2019 Coś wczoraj ewidentnie srało się ze steamem. Najpierw nie mogłem kupić gierki (ani przez PP, ani kartą), jak już się udało, to nie mogłem zalogować się za pośrednictwem steama na stronce gierki. Kij im w oko. Cytuj
funditto 658 Opublikowano 3 lipca 2019 Opublikowano 3 lipca 2019 U mnie granie na PC to praktycznie tylko strategie, ale że zostało mi na koncie steama niecałe 8 zł to sprawdziłem promocje i wyrwałem dwa świetne tytuły z poprzedniej generacji: Tomb Raider Underworld i Portal 2. Oba kiedyś ledwo co sprawdziłem, więc będzie okazja do nadrobienia Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 10 lipca 2019 Opublikowano 10 lipca 2019 Według developerów to ten sale/wyscigi wielki nie wypal i $$ nie zgadzała https://kotaku.com/this-years-steam-summer-sale-was-a-mess-game-developer-1836215859 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi