maciucha 11 613 Opublikowano 25 Czerwca Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Wjechało ultimate bo dotychczas tylko standard z gamepassa Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 26 Czerwca Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca Rozumiem ze oba dodatki tylko jak Ultimate wjedzie? E: nvm kupiłem ultimate Cytuj Odnośnik do komentarza
Chewie 134 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca No i summer sale się zaczęło. Na pierwszy rzut oka chyba zaopatrzę się w american truck simulator i disco elysium za grosze Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Disco Elysium za 14 zł Cytuj Odnośnik do komentarza
Silver 167 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Ciekawe info z pepperka dotyczące Disco: NIE KUPOWAĆ! Prawdziwi twórcy nie dostają ze sprzedaży już ani grosza, polecam poczytać sobie o tym przekręcie. Już lepiej spiracić albo kupić z keyshopu Michal_Palczynski 2 g, 10 min Moze dasz jakies zrodlo tej informacji? Jaybeast 2 g, 1 min W skrócie: grę wydało małe prywatne studio z Estonii. Kasę mieli od lokalnych gangsterów, mieli bałagan w dokumentach, żadnych zapisów w umowach którymi mogliby się podeprzeć, w końcu gangsterzy wykopali twórców z ich własnego studia. Kupując grę na jakiejkolwiek platformie, kasa idzie do właścicieli studia, którymi nie są już twórcy gry. https://www.pcgamer.com/founding-member-of-disco-elysium-developer-claims-core-team-members-involuntarily-left-the-company/ Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 613 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Myślicie za ile lat TLOU zejdzie na co najmniej -50%? Znowu tylko -30% czyli 173zl Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 368 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Bierz tutaj: https://www.cdkeys.com/the-last-of-us-part-i-pc-steam Stronka 100 procent legitna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 037 Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca Tyle tego już nakupowałem przez ostatnie miesiące, że nawet nie wchodzę w te promocje Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca A u mnie nie da sie nic kupic bo Steam rzuca "Something went wrong...". Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 341 Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca Dzisiaj pewnie będzie lżej, zawsze jak startuje duża wyprzedaż to początkowo serwery nie wyrabiając od wszystkich aktywnych łowców cebuli. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca Moze po prostu nie chca mojego 3,60zl za Flashbacka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 634 Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 8 godzin temu, Amer napisał(a): Bierz tutaj: https://www.cdkeys.com/the-last-of-us-part-i-pc-steam Stronka 100 procent legitna. Jeśli przez "legitna" masz na myśli to, że nie stracisz pieniędzy, to być może tak. Ale to jest szara strefa i nie ma stuprocentowej pewności co do legalności pochodzenia kluczy, niezależnie od tego, czego to oni tam w FAQ nie wpiszą. Oklepany temat i wiem, że większości tutaj i tak to nie obchodzi, bo ważniejsza jest oszczędność, niż wspieranie twórców, ale mimo wszystko wspomnę. Ostatnio miałem bekę, jak cebularze chcieli zaoszczędzić na Resident Evil 4 Remake z instant gaming, a dostali klucze do wersji 2005, bo serwis źle podpiął klucze, a w międzyczasie jeszcze bawili się w modyfikowanie strony produktu. Jak ktoś chce tego typu sklepy, które mają w 100% klucze od wydawców, to m.in. Gamebillet, Fanatical, Green Man Gaming mogę polecić. Humble też, ale u nich raczej drogo. A wyprzedaż standardowa. Fajne te promki na głównej ~90%, ale z mojej wishlisty nic mi nie wpadło w oko, co bym chciał kupić już teraz. Wszystko raczej w standardowych promkach ~50%. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 341 Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca O nie, to znowu sławek podważający legitność CDKeys Jak Sławomir M. powiem "jeszcze raz": oni nie sprzedają kluczy od resellerów. Korzystam od prawie dekady z tej stronki, ani jednego problemu. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 634 Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca Skupują klucze z krajów trzeciego świata, gdzie kosztują grosze, i sprzedają w pozostałych regionach. Legalne? No niby tak. Bezpieczne pewnie też. Ale mówię, szara strefa. https://thelegality.com/is-cdkeys-legit/ Ja zawsze chętnie kupię coś w promocji, czy po taniości, ale źle się czując wspierając takie przekręty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 341 Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 37 minut temu, Suavek napisał(a): Skupują klucze z krajów trzeciego świata, gdzie kosztują grosze, i sprzedają w pozostałych regionach. I w tych krajach trzeciego świata są klucze na region Global albo EU? Bo ostatnim razem jak sprawdzałem to jednak klucze mają blokady regionalne. No coś mi się nie klei w tej Twojej teorii. Zresztą i tak nie dojdziemy do konsensusu, bo ufasz w zasadzie tylko grom kupionym bezpośrednio w sklepie - okej, rozumiem i szanuję. Ja ze swojej strony każdemu zastanawiającemu się czy CDKeys jest bezpieczne odpowiadam tak: przez te wszystkie lata kupiłem tam 75 kluczyków, problemu nie miałem z ani jednym. Kinguiny i G2A z resellerami spod ciemnej gwiazdy to inna liga niż firma, która sprzedaje gierki pod własną banderą. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 634 Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca A czemu nie? Zresztą, w samej Europie przecież masz przeróżne ceny w różnych krajach. Czasem i rusków potrafili wrzucić do EU. Global mówi sam za siebie. Nie mam teraz w pracy jak wejść na SteamDB, ale wydaje mi się, że nie zawsze gry mają podział kluczy na regiony. Jeśli coś jest znacząco tańsze, niż z oficjalnej dystrybucji, często już w okolicach premiery, no to chyba logiczne, że coś jest na rzeczy? Kupujcie sobie gdzie chcecie. Przecież Was nie krytykuję personalnie, a jedynie zwracam uwagę, co się za tym kryje, bądź może kryć. Ja omijam te strony po prostu dla zasady. O ile gier AAA od dużych korpo w sumie mi nie szkoda, że coś stracą, tak Indyków już bardziej. Dlatego podałem kilka swoich alternatyw, gdzie wiem, że klucze faktycznie pochodzą od producentów/wydawców i to można zweryfikować. Natomiast wszelkie cdkeys czy inne instant gaming to właśnie arabusy i pokrewne skupujące klucze z tańszych regionów/krajów i udostępniające je globalnie. Z mojej strony tyle. Krucjaty prowadzić nie będę, ale niewykluczone, że jeszcze kiedyś przy okazji o tym wspomnę, nawet jeśli kogoś aż tak to razi. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 599 Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca ja kiedyś kupowałem na cdkeys całkiem często, ale po tym jak zamiast wersji global z między innymi j. angielskim (jak w opisie i tytule) dali mi klucz do wersji RU/PL bez możliwości zmiany na angielski + oczywiście brak chęci rozwiązania tego problemu, bo "cyfrowe wersje nie podlegają zwrotowi" - jak by to była moja wina xd wkurwiłem się na nich i od tamtej czasy blacklist a samo cdkeys nie jest oficjalnym resellerem, więc jak najbardziej trzeba mieć na uwadze to, że wierzycie na słowo w legalność pochodzenia kluczy, bo oni też najpierw je odkupują hurtowo, więc pomimo braku złej woli można w końcu wpaść na minę. fakt jest taki, że często mają dużo taniej i z czegoś się to bierze, nie z księżyca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 341 Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2 minuty temu, Suavek napisał(a): Jeśli coś jest znacząco tańsze, niż z oficjalnej dystrybucji, często już w okolicach premiery, no to chyba logiczne, że coś jest na rzeczy? To tutaj mógłbym odbić piłęczkę i zapytać, dlaczego wymienione wcześniej przez Ciebie Gamebillet, Fanatical, Green Man Gaming mają tańsze klucze aniżeli same gry w sklepie? Coś musi być na rzeczy 3 minuty temu, Suavek napisał(a): Z mojej strony tyle. Krucjaty prowadzić nie będę, ale niewykluczone, że jeszcze kiedyś przy okazji o tym wspomnę, nawet jeśli kogoś aż tak to razi. Spokojnie, bez żadnych uraz. Zawsze jak wspomnisz o CDKeys to przyjdę i napiszę to samo co dzisiaj, to mogę obiecać Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca Liczyłem trochę na EA Hadesa 2 na promce Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 634 Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 1 minutę temu, Bzduras napisał(a): To tutaj mógłbym odbić piłęczkę i zapytać, dlaczego wymienione wcześniej przez Ciebie Gamebillet, Fanatical, Green Man Gaming mają tańsze klucze aniżeli same gry w sklepie? Coś musi być na rzeczy Zacytuję fragment posta Ukukuki, który opisywał uroki Steam ogórowi, a który zdaje się wyjaśniać tę różnicę: W dniu 19.06.2024 o 19:38, Ukukuki napisał(a): - Możliwość sprzedawania kluczy na własną rękę z pominięciem marży Valve. Z tego głównie żyją legalne kluczykownie jak muve.pl czy masa innych zagranicznych. Jako twórca możesz sprzedawać swoją grę z kluczem steam przykładowo na swojej stronie internetowej pomijając marżę steam a mimo to kupujący może aktywować tę grę na steam. I tak na przykład kluczykownia pomija marżę 30%, ale jest w stanie zaoferować pre-order nowej gry np. 13% taniej, niż na Steam, jednocześnie przy tym mając jakiś zysk. To też możesz zweryfikować nawet czytając FAQ/About poszczególnych serwisów. Który z nich pisze o "swoich prywatnych legalnych źródłach", a który powołuje się bezpośrednio na wydawców, wymieniając ich z nazwy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 890 Opublikowano 2 Lipca Udostępnij Opublikowano 2 Lipca Fajny zestaw gierek w lipcowym Humble Choice 43 zł to uczciwa cena. Cytuj Odnośnik do komentarza
rafanus2 13 Opublikowano 4 Lipca Udostępnij Opublikowano 4 Lipca Obserwował ktoś może jak wyglądało cenowo DS3 deluxe na innych wyprzedażach? Bo teraz jest nieprzecenione, co mnie w sumie trochę zdziwiło, myślałem, że wszystkie gry są przeceniane podczas wyprzedaży na steamie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubicz 187 Opublikowano 4 Lipca Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 43 minuty temu, rafanus2 napisał(a): Obserwował ktoś może jak wyglądało cenowo DS3 deluxe na innych wyprzedażach? Bo teraz jest nieprzecenione, co mnie w sumie trochę zdziwiło, myślałem, że wszystkie gry są przeceniane podczas wyprzedaży na steamie. https://steamdb.info/sub/94174/ Ostatnia przecena w maju (9-16), kiedy cena spadła do 149,99 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 037 Opublikowano 4 Lipca Udostępnij Opublikowano 4 Lipca Kupiłem Hitmana Part One za 3$. Ja wiem, że to tylko misje z tego pierwszego Hitmana z nowej trylogii, ale jak ktoś nie jest pewien, czy mu przypasuje to za 3$ można sprawdzić. Nawet zwykłe przejście tych kilku misji to min 10-15h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 341 Opublikowano 4 Lipca Udostępnij Opublikowano 4 Lipca Jedyneczka z qol trójki za te 12-13zł to deal życia, niesamowite są te gierki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi