Skocz do zawartości

Steam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, rafanus2 napisał(a):

Obserwował ktoś może jak wyglądało cenowo DS3 deluxe na innych wyprzedażach? Bo teraz jest nieprzecenione, co mnie w sumie trochę zdziwiło, myślałem, że wszystkie gry są przeceniane podczas wyprzedaży na steamie.

widzę teraz najtaniej 117 zł w kluczykowie, jeśli mówimy o dark souls 3

Opublikowano
39 minut temu, Bzduras napisał(a):

Jedyneczka z qol trójki za te 12-13zł to deal życia, niesamowite są te gierki.

Brałeś może tą full opcje deluxe z wszystkimi misjami?

Opublikowano

Widzę, że w kluczykowni ta wersja za 70$ kosztuje 20. Tylko nie wiem czy po prostu ten part 1 nie nasyci mnie na tyle, że wystarczy. Pamiętam jak grałem te lata temu, że w pierwszej misji spędziłem mnóstwo godzin i potem w drugą już mi się nie chciało grać lol

Opublikowano
7 godzin temu, maciucha napisał(a):

Brałeś może tą full opcje deluxe z wszystkimi misjami?

Tak, ale nie na PC a na Xboxie. W zasadzie to miałem Hitmana 1 Deluxe z Golda, dwójkę Deluxe z fizyka i dokupiłem sobie trójkę i po czasie przekształcili to w World of Assassination Trilogy za friko. Teraz mam komplecik w jednej grze, taka historia.

Opublikowano

Ja mialem dwojke ze wszystkimi misjami z jedynki i teraz powoli czaje sie na 3 ale maja tak pojebany system sprzedazy ze masakra. Nie widze tez dla siebie znizki na Deluxe pomimo ze posiadam sporo contentu w dwojce. Nie chce placic drugi raz za to samo a Deluxe pokazuje mi za 200zl :/ 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zalogowałem się po kilku latach na swoje konto, w ekwipunku mam z 5 skrzynek z CS'a, które chcę sprzedać. Okres "bana" na rynek mi już minął, doładowałem sobie konto itp. 

Przy wystawianiu przedmiotu wyskakuje mi coś takiego

image.png.f19d952d63cde95375928225e69b5d10.png

Wczoraj skonfigurowałem sobie Steam Guarda i zalogowałem się przy użyciu tego qr kodu z apki.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kingdom Come Royal Edition cena sztos :obama: kupiłem chwilę temu za 26zł w kluczykowni właśnie, idealny moment żeby kupic i nadrobic do lutego przed dwójką :D

A Hogwarts był taniej w kluczykowniach ale i tak dobra cena.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Brałem udział w "Becie" tych rodzinek. Czy jeśli teraz bym opuścił obecną rodzinkę chcąc założyć nową, to i tak obowiązuje mnie rok czekania?

Opublikowano

Z tego co tam gdzieś widziałem co ludzie wypisywali to jest rok od dołączenia do rodzinki, ale 100% pewnosci nie mam jak to działa, bo jeszcze korzystam z tej starej wersji przed zmianami co wprowadzili.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Hmm, dopiero teraz zwróciłem uwagę na taką adnotację przy recenzjach na Steam:

image.png.ad1bc615c11e5285964d6a2efbd9a7db.png

Niby nic wielkiego, ktoś by powiedział, ale jednak lipa. Często różne źródła powołują się na "ogólną" ocenę danej gry na Steam, a tymczasem się okazuje, że wszyscy, którzy grę kupili ze źródła innego niż Steam (choćby klucz w pudełku, jak Metaphor) nie mają "głosu" jeśli chodzi o wpływ na opinię. W jakimś tam stopniu demotywuje to trochę do pisania czegokolwiek więcej, niż dwóch zdań, albo wklejania durnego mema. Szkoda.

Opublikowano
2 godziny temu, Suavek napisał(a):

Hmm, dopiero teraz zwróciłem uwagę na taką adnotację przy recenzjach na Steam:

image.png.ad1bc615c11e5285964d6a2efbd9a7db.png

Niby nic wielkiego, ktoś by powiedział, ale jednak lipa. Często różne źródła powołują się na "ogólną" ocenę danej gry na Steam, a tymczasem się okazuje, że wszyscy, którzy grę kupili ze źródła innego niż Steam (choćby klucz w pudełku, jak Metaphor) nie mają "głosu" jeśli chodzi o wpływ na opinię. W jakimś tam stopniu demotywuje to trochę do pisania czegokolwiek więcej, niż dwóch zdań, albo wklejania durnego mema. Szkoda.

Gdzieś na yt albo podkaście słyszałem ,że jest to odpowiedź na próby manipulowania ocenami małych gier. Twórcy dysponują darmowymi kluczami które rozdawali znajomym albo tworzyli boty i podbijali sobie średnie ocen czy ich liczbę.  Ogólnie na steam ostatnio była masa ruchów aby ukrócić ten proceder jak i reklamy czy linkowanie do innych gier w karcie steam gry. Tak samo w jakiś sposób ograniczono zmianę daty premiery gry, niektórzy ciągle zmieniali datę premiery żeby pokazywała się w nadchodących grach i więcej osób dodało ich grę do listy życzeń. 

• Dzięki 1
Opublikowano

Faktycznie ma to sens, ale zarazem też szkoda, bo jednak dużo osób zdobywa gry z bundli, czy innych źródeł, także legalnych. Wychodzi na to, że jeśli nie trafisz "na główną", to twoja recenzja tak naprawdę jest nic nie warta, bo nawet nie dodaje +1 do puli.

Żeby jeszcze coś dopracowali z tymi "recenzjami" na jedno zdanie, albo stanowiące jakiś obrazek ascii, jakich pełno się wyświetla jako "najbardziej pomocne"... :/

Opublikowano

TR Underworld za 4zl.

Dziala git na rogu, poprzednia wersja chyba na gogu wykrzyczała się po 1 misji na białym tle. Po kombinacjach działało, ale steamowa wersja bez kombinacji hula aż miło. W końcu ukończę, bo kupka wstydu z 360 :CoolStoryBro:

• 2 tygodnie później...