Kazuun 221 Opublikowano 8 lutego 2013 Opublikowano 8 lutego 2013 Jak się Steam skapnie, że gra była kupowana przez IP z wysp i przy pomocy ich waluty, a gra jest odpalana w PL z naszym IP to się może skończyć albo zabraniem gry z konta (w najlepszym razie) albo banem całkowitym i strata konta. Czasem sprawdzają, czasem nie. Ot ruletka jak to będzie u was. Ale od okolic lata ponoć zwracają większa uwagę na takie rzeczy z powodu Rusków. czyli jak kupie sobie gierki tutaj a wyjade z polski to strace gierki ? W takim wypadku piszesz do supporta Steam i informujesz że zmieniłeś miejsce stałego zamieszkania i żeby "przerobili" Ci konto żeby uniknąć problemów. Innym powodem za tym, jest fakt, ze niektóre gry kupione w EU nie będą działać, jak nagle wyjedziesz do innej 'strefy'. Np DOTA 2 nabyta w UK nie działa w USA bez pomocy supporta. Powodem tego jest fakt, że różne strefy mają różne ceny, oraz fakt kupowania gier w Rosji za bezcen i handlowania nimi w EU/USA. Valve divided Europe into two virtual regions, so games in the Steam Store may have different prices within Euro countries. Region 1: Andorra, Austria, Belgium, Denmark, Finland, France, Germany, Ireland, Liechtenstein, Luxembourg, Netherlands, Sweden, Switzerland Region 2: Albania, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Estonia, Greece, Hungary, Italy, Latvia, Lithuania, Macedonia, Malta, Monaco, Montenegro, Norway, Poland, Portugal, Romania, San Marino, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Vatican City 1 Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 8 lutego 2013 Opublikowano 8 lutego 2013 Smutna wiadomość... Thx za info. Cytuj
Dante 430 Opublikowano 11 lutego 2013 Opublikowano 11 lutego 2013 Nie ma problemów z gierkami z różnych regionów. Sam mam mieszankę z prawie całego świata odpalaną na różnych kontynentach. od czasu do czasu wymagany jest kontakt z supportem plus są gierki z tymi blokadami odpaleń poza regionem. Ewentualnie jeśli bardzo się boisz to możesz założyć sobie drugie konto w kraju, w którym jesteś i na nim kupować gry jako gify. Ja musiałem tak zrobić z kontem na którym miałem euro w portfelu a ceny w sklepie w dolcach. Jeśli kupujesz gry w sklepie Steam i nie jest tak, że co godzinę logujesz się z innej strefy to nie ma problemów. 1 Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 11 lutego 2013 Opublikowano 11 lutego 2013 (edytowane) Założyłem konto na Steam'ie i mam teraz pytanie. Czy mając grę zainstalowaną na stacjonarnym, mogę też uruchomić ja na laptopie? Zupełnie nie czaje póki co tych kruczków. Do tego czy na laptopie mogę mogę grać w coś co nie jest zainstalowane na stacjonarnym? Czy wystarczy że po prostu zaloguję się na swoje konto i bez problemów wszystko be=będzie działać? Edytowane 11 lutego 2013 przez El Loco Chocko Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 11 lutego 2013 Opublikowano 11 lutego 2013 Możesz grać na czym chcesz i kiedy chcesz, aby na swoim stałym koncie. W zależności od gry mogą Ci się nawet save'y same aktualizować pomiędzy maszynami - tzw. Steam Cloud. Jednak jeśli gra tego nie posiada, to ręcznie musisz takowe przenosić. 1 Cytuj
Szwed 637 Opublikowano 11 lutego 2013 Opublikowano 11 lutego 2013 Ale musisz instalować grę na każdym kolejnym komputerze z poziomu clienta. Wszystkie gry przypisane są do konta, więc tak jak mówi Suavek- możesz grać we wszystkie gry z konta, byle byś je zainstalował na drugim komputerze. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 11 lutego 2013 Opublikowano 11 lutego 2013 Hmm, a ktoś wie jak to działa z odpalaniem 2 różnych gier na 2 kompach? Da się? Bo na jednym można odpalać chyba ile się chce, mimo, że Steam będzie miał ".... is playing (pierwsza odpalona gra". Cytuj
kubicz 187 Opublikowano 11 lutego 2013 Opublikowano 11 lutego 2013 Drugi komputer wlacza Steama w trybie offline. Wiec albo wyjmuje kabel od neta albo wczesniej odpala klienta i klika "tryb offline". Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 14 lutego 2013 Opublikowano 14 lutego 2013 A to niespodzianka, Brutal Legend na Steam, w dodatku niedrogo - http://store.steampowered.com/app/225260/ Także zauważyłem, że DMC oraz RE6 są w pełni steamworks. Cieszę się, że Capcom zrezygnował z G4WL. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 7 marca 2013 Opublikowano 7 marca 2013 W zasadzie to nie wiem czy pytam w dobrym temacie. Otoz chce kupic Batmana AA w tym: wydaniu, ale chce wiedziec czy bede to mogl dodac do Steama i konta G4WL. Ewentualnie moge wziac tego digitala co jest na muve.pl, byleby tylko dzialal z G4WL. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 7 marca 2013 Opublikowano 7 marca 2013 na pc to nawet nie znajdziesz wersji bez g4wl oryginalnej. kazde to ma 1 Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 7 marca 2013 Opublikowano 7 marca 2013 Ok dzieks. W takim razie wybieram sie jutro do empiku, a jak tam nie bedzie to biore digitala. Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 7 marca 2013 Opublikowano 7 marca 2013 Age of Empires II "HD" trafi na Steam - http://store.steampowered.com/app/221380/ Cytuj
Szwed 637 Opublikowano 8 marca 2013 Opublikowano 8 marca 2013 Panowie, czy ktoś wie czy, i które gry z aktualnego rzutu z biedronki mają opcję dodania do steama? Jest m. in. Deus Ex, Fallout 3 (napis, że wymaga zaakceptowania umowy licencyjnej), któreś Lego, Król Artur, Alan Wake i inne. Za 2 dyszki to bym kupił tego Fallouta, ale nie wiem czy można do steama dodać. Cytuj
Shankor 1 605 Opublikowano 8 marca 2013 Opublikowano 8 marca 2013 W zasadzie to nie wiem czy pytam w dobrym temacie. Otoz chce kupic Batmana AA w tym: wydaniu, ale chce wiedziec czy bede to mogl dodac do Steama i konta G4WL. Ewentualnie moge wziac tego digitala co jest na muve.pl, byleby tylko dzialal z G4WL. Jeśli Ci się nie spieszy, to poczekaj na wyprzedaż Steam. Pewnie będzie na Wielkanoc w cenie 5 Euro. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 8 marca 2013 Opublikowano 8 marca 2013 Najprawdopodobniej tak zrobie, chociaz obsluga Steama nie jest mi bardzo potrzebna, po tym jak przeczytalem, ze G4WL tez automatycznie pobiera patche Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 8 marca 2013 Opublikowano 8 marca 2013 (edytowane) Panowie, czy ktoś wie czy, i które gry z aktualnego rzutu z biedronki mają opcję dodania do steama? Jest m. in. Deus Ex, Fallout 3 (napis, że wymaga zaakceptowania umowy licencyjnej), któreś Lego, Król Artur, Alan Wake i inne. Za 2 dyszki to bym kupił tego Fallouta, ale nie wiem czy można do steama dodać. DX:HE i Alan Wake na 100% mają Steama. Nie wiem, jak reszta. PS: Magicka (podstawka) w najbliższym CDA, ale tu chyba wszyscy to mają... Edytowane 8 marca 2013 przez Accoun Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 8 marca 2013 Opublikowano 8 marca 2013 Panowie, czy ktoś wie czy, i które gry z aktualnego rzutu z biedronki mają opcję dodania do steama? Jest m. in. Deus Ex, Fallout 3 (napis, że wymaga zaakceptowania umowy licencyjnej), któreś Lego, Król Artur, Alan Wake i inne. Za 2 dyszki to bym kupił tego Fallouta, ale nie wiem czy można do steama dodać.Kopiuję z forum markolfa: RAGE, Alan Wake, Deus Ex, Władca Pierścieni, Serious Sam 3, RACE Injection, F.3.A.R., Król Artur 2, Dungeon Siege 3 i Brink. Fallout nie jest Steamowy. Nie jestem pewien, ale albo DRM-Free, albo G4WL. Cytuj
kubicz 187 Opublikowano 8 marca 2013 Opublikowano 8 marca 2013 (edytowane) Panowie, czy ktoś wie czy, i które gry z aktualnego rzutu z biedronki mają opcję dodania do steama? Jest m. in. Deus Ex, Fallout 3 (napis, że wymaga zaakceptowania umowy licencyjnej), któreś Lego, Król Artur, Alan Wake i inne. Za 2 dyszki to bym kupił tego Fallouta, ale nie wiem czy można do steama dodać.Kopiuję z forum markolfa:RAGE, Alan Wake, Deus Ex, Władca Pierścieni, Serious Sam 3, RACE Injection, F.3.A.R., Król Artur 2, Dungeon Siege 3 i Brink. Fallout nie jest Steamowy. Nie jestem pewien, ale albo DRM-Free, albo G4WL. Fallout 3 od Cenegi ma wycieta opcje GfWL. Edytowane 8 marca 2013 przez kubicz Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 8 marca 2013 Opublikowano 8 marca 2013 Nie wiedziałem - swój egzemplarz importowałem z UK, właśnie aby nie dać cenędzy zarobić na swej niekompetencji w wydawaniu tej gry z dodatkami (GOTY). Czyli DRM-Free. Warto mieć jednak na uwadze, że gra podobno ma zwyczaj się gryźć z Windows 7. Z tego co czytam przynajmniej, gdyż sam jeszcze siedzę na XP. Niemniej jednak nie warto. 20zł to sporo jak na samą podstawkę - przy wyprzedażach na Steam można wersje GOTY dorwać za podobną kwotę - http://store.steampowered.com/app/22370/ Dlatego jak już mówiłem, ta promocja w biedronce raczej dla osób, które chcą mieć edycje pudełkowe, gdyż wszystko już było i na pewno będzie jeszcze taniej w cyfrowej dystrybucji. Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 9 marca 2013 Opublikowano 9 marca 2013 Niemniej jednak nie warto. 20zł to sporo jak na samą podstawkę - przy wyprzedażach na Steam można wersje GOTY dorwać za podobną kwotę - http://store.steampowered.com/app/22370/ Uwaga: Fallout 3 nie jest zoptymalizowany pod Windows 7 Cytat z steam. Ciekawe czy wersja steamowa bedzie wymagac cracka abv dziakac jak na premierze Fallout 3 na windows 7 Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 11 marca 2013 Opublikowano 11 marca 2013 http://cdr.thebronasium.com/app/39140 http://steamdb.info/sub/25888/ http://steamdb.info/sub/26248/ Czyżby...? Cytuj
kubicz 187 Opublikowano 13 marca 2013 Opublikowano 13 marca 2013 Jezeli ktos kupil Rage'a w Biedronce i trafil na zwykla wersje a ma konto w KG, to teraz moze za 100 punktow dokupic "Pakiet anarchisty". Zgarnij 2 kody steamowe na dodatki do gry Rage w wersji PC! Uzupełnij grę zakupioną w edycji NPG do premierowej "Edycji Anarchisty".Pierwszy z kodów odblokowuje "Pakiet Anarchisty", który zawiera dodatkowe przedmioty do gry:- Pięści szału- Strzelbę dwulufową- Elitarną karmazynową zbroję- Rat Rod BuggyDrugi natomiast to kod DLC na "Misje w Kanałach Pustkowi", które przedłużą czas spędzony z grą.Nagroda zostanie dostarczona e-mailem http://kompania.cenega.pl/nagrody.php Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi