scuff 463 Opublikowano 15 czerwca 2011 Opublikowano 15 czerwca 2011 http://store.steampowered.com/?cc=us są jakieś nowe haxy żeby kupić w europie za dolary? Cytuj
Gość szpic Opublikowano 15 czerwca 2011 Opublikowano 15 czerwca 2011 http://store.steampowered.com/?cc=us są jakieś nowe haxy żeby kupić w europie za dolary? takie ze moza za takie cos bana na konto zlapac i nie beda patrzec ile gier tam masz Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 15 czerwca 2011 Opublikowano 15 czerwca 2011 A na EA ostatnio była promocja. Wsio za 50%. Wsio. To jest promocja. A nie jakieś popierdółki o pociągach za 40euro :F W sensie że kiedy? Jak dawno? PO wyjściu Crysisa 2 czy przed? A propos, czy pudełkowa wersja Duke Nukem Forever jest 'rejestrowalna' na Steamie? Każda gra jest rejestrowalna na steamie (nie liczę popierdółek). Przynajmniej jeżeli Cię dobrze rozumiem. Ja mam każdą z gier na kompie wrzuconą na Steam, mimo że przez samą platformę kupione produkty to ledwie nieliczny % Cytuj
Gość ako Opublikowano 15 czerwca 2011 Opublikowano 15 czerwca 2011 A propos, czy pudełkowa wersja Duke Nukem Forever jest 'rejestrowalna' na Steamie? Każda gra jest rejestrowalna na steamie (nie liczę popierdółek). Przynajmniej jeżeli Cię dobrze rozumiem. Ja mam każdą z gier na kompie wrzuconą na Steam, mimo że przez samą platformę kupione produkty to ledwie nieliczny % Jemu chodzi raczej o to, czy można kluczem z wersji pudełkowej aktywować grę na steamie tak, jakbyś ją miał tam kupioną. Stosunkowo mało gier daje niestety taką możliwość. @Suavek: https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=7480-wusf-3601 Cytuj
Suavek 4 805 Opublikowano 15 czerwca 2011 Opublikowano 15 czerwca 2011 (edytowane) Każda gra jest rejestrowalna na steamie (nie liczę popierdółek). Przynajmniej jeżeli Cię dobrze rozumiem. Ja mam każdą z gier na kompie wrzuconą na Steam, mimo że przez samą platformę kupione produkty to ledwie nieliczny %Źle mnie rozumiesz. Nie chodzi mi o wrzucenie dowolnej gry na listę Steam (który wtedy służy po prostu jako ich launcher, ale nic więcej), ale właśnie o gry pudełkowe, które siłą rzeczy wymagają rejestracji i przypisania do Steam. Np. Warhammer 40k Dawn of War II tak miał - dostałem wersję pudełkową, ale ta wymagała Steama (mało tego, Games for Windows też...), w związku z czym mam ją już na stałe na koncie. Ostatnio w Media Markcie sprawdziłem pudełko z Duke Nukem Forever i była tam jakaś wzmianka o Steam, aczkolwiek nie zagłębiałem się w szczegóły, gdyż się trochę wtedy spieszyłem. Chodzi mi o to, czy grę rejestruje się na stałe do Steam, przez co można ją ściągać/aktualizować poprzez klienta, oraz dostępna jest w niej lista steamowych achievementów? Pytam, bo choć póki co wstrzymuję się z zakupem DNF (przy takich recenzjach cena szybko spadnie), to jednak wolę nabyć pudełeczko i potem je zarejestrować na koncie Steam, aniżeli czekać na jakieś promocje cyfrowej dystrybucji (obecnie i tak dużo droższej od wersji sklepowych). Edytowane 15 czerwca 2011 przez Suavek Cytuj
Velius 5 725 Opublikowano 15 czerwca 2011 Opublikowano 15 czerwca 2011 (edytowane) https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=7480-wusf-3601 Nie jestem pewien czy updatuja czesto ale to lista gier retail ktore mozna rejestrowac na steamie. Edytowane 15 czerwca 2011 przez Velius Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 15 czerwca 2011 Opublikowano 15 czerwca 2011 @Suavek: no juz mi ako wytłumaczył Taka rejestracja daje coś poza achie i saveami (które mnie są zbędne bo i tak gram tylko na jednej maszynie) ? Cytuj
Suavek 4 805 Opublikowano 15 czerwca 2011 Opublikowano 15 czerwca 2011 (edytowane) @Suavek: no juz mi ako wytłumaczył No a ja pisałem swego posta zanim on zamieścił swojego. Just sayin'Taka rejestracja daje coś poza achie i saveami (które mnie są zbędne bo i tak gram tylko na jednej maszynie) ?Gra jest wtedy przypisana do Steama tak jakbyś ją kupił właśnie tam. Kilka postów wcześniej widziałem toczyła się dyskusja o wyższości świąt bożego narodzenia nad wielkan... ekhm... cyfrowej dystrybucji nad pudełkami. Możesz takiego DNF kupić na Steam i mieć go na koncie, a możesz go kupić (taniej) w pudełku i mieć nie tylko na koncie, ale także na płycie, z pudełeczkiem na półce. A to tylko przykład, gdyż jak widać w powyższym linku (chyba jeszcze nie zaktualizowanym) tego typu gier jest więcej. Edytowane 15 czerwca 2011 przez Suavek Cytuj
Gość ako Opublikowano 15 czerwca 2011 Opublikowano 15 czerwca 2011 (edytowane) Taka rejestracja daje coś poza achie i saveami (które mnie są zbędne bo i tak gram tylko na jednej maszynie) ? Głównie to, że możesz dowolnie ściągać grę prosto z serwerów Steam w dowolnej istniejącej wersji językowej jaka jest tam dostępna - świetny motyw dla ludzi nie do końca przepadających za polskimi tłumaczeniami @Velius: chyba aktualizowana jest na bierząco, bo widzę Magicke, BRINK... w miare świeże tytuły. Edytowane 15 czerwca 2011 przez ako Cytuj
Suavek 4 805 Opublikowano 15 czerwca 2011 Opublikowano 15 czerwca 2011 (edytowane) Głównie to, że możesz dowolnie ściągać grę prosto z serwerów Steam w dowolnej istniejącej wersji językowej jaka jest tam dostępna - świetny motyw dla ludzi nie do końca przepadających za polskimi tłumaczeniami O, to! Nie wiem czemu sam o tym nie wspomniałem, gdyż właśnie ta kwestia stała za moim pytaniem odnośnie DNF. Z reguły jestem pierwszy w kolejce do krytykowania rodzimych wersji językowych, ale jeśli w przypadku DNF wystarczy, że zarejestruję grę na Steam, aby mieć full ENG, to nie będę się bawił w importowanie gry zza granicy i przy okazji promocji kupię ją gdzieś u nas.@Velius: chyba aktualizowana jest na bierząco, bo widzę Magicke, BRINK... w miare świeże tytuły.A jednak DNF tam nie widzę, a jestem pewien, że Steam był wymieniony z tyłu pudełka. Może jutro będę w jakimś sklepie to doczytam do końca o co biega, także czy jest to opcjonalne czy wymagane. Edytowane 15 czerwca 2011 przez Suavek Cytuj
django 549 Opublikowano 15 czerwca 2011 Opublikowano 15 czerwca 2011 na liscie moze nie ma, ale 2K kiedys oglaszalo ze bedzie sie dalo zarejestrowac http://www.pcworld.com/article/219742/duke_nukem_forever_to_use_controversial_steamworks.html Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 15 czerwca 2011 Opublikowano 15 czerwca 2011 Miałem cichą nadzieję, że rejestracja da właśnie dostęp do innych wersji językowych niż ta co mam na płycie ale Suavek nie wymienił, więc straciłem trochę nadzieję początkowo Duke Nukem z dubbingiem polskim - wyobrażacie sobie taki twór ? xD Co do samego DNF Suavek - przykro mi to mówić ale gra jest beznadziejna. A jestem fanem tej postaci i DN3D. Pal licho grafikę która jest strasznie biedna w obiekty i jakość tekstur. Jest przecholernie nudna. Klimat Duka starego w moich oczach umarł. Wszystko takie na siłę. Grałem jakieś 4h i uśmiechnąłem (nie zaśmiałem) się RAZ! te 4h playtime nabiłem przez 3 dni co dla mnie jest niemożliwe. Bo ja przeważnie nie mam sesji z nowymi dla mnie grami krótszych niż 6h dziennie. Muszę się strasznie zmuszać do tej gry. Nie siedzę w Twoim portfelu i nie chcę się wtrącać w wydatki ale moim szczerym zdaniem albo odpuścić grę całkowicie, albo poczekac na jakieś cholerne obniżki, bo moim zdaniem ta gra nie jest warta więcej niż 40 zł. 4h grania nie dały mi grama przyjemności, a jedynie nudę. Grałem jedynie przez sentyment z dawnych lat i tylko to mnie trzyma. Cytuj
Suavek 4 805 Opublikowano 15 czerwca 2011 Opublikowano 15 czerwca 2011 na liscie moze nie ma, ale 2K kiedys oglaszalo ze bedzie sie dalo zarejestrowachttp://www.pcworld.com/article/219742/duke_nukem_forever_to_use_controversial_steamworks.html Czyli jednak. Dzięki. W takim wypadku mogę bez obaw wyczekiwać promocji w polskich sklepach. W niektórych przypadkach oferty bywają u nas dużo lepsze niż za granicą lub na Steam, więc może i DNF szybko stanieje. Już teraz grę można kupić taniej niż na Steam czy na amazon/thehut/zavvi, ale zobaczymy. Mimo wszystko po takich recenzjach i opiniach fanów DN3D nawet tych 99zł nie mam ochoty póki co wydawać ;>. Cytuj
Stona 569 Opublikowano 16 czerwca 2011 Opublikowano 16 czerwca 2011 http://store.steampowered.com/?cc=us są jakieś nowe haxy żeby kupić w europie za dolary? Są. Musisz znaleźć kumpla w Rosji lub USA który Ci będzie wysyłał gry jako gifty. Wtedy kupuje je w dolarach,a Ty legalnie możesz w nie grać. No tylko najpierw trzeba kogoś znaleźć. No i podobno przelewy międzynarodowe są drogie. Ale teoretycznie można to obejść paypal'em. Nie wiem, bo nigdy tak na serio nie próbowałem kogoś poszukać. Cytuj
kubicz 191 Opublikowano 16 czerwca 2011 Opublikowano 16 czerwca 2011 Duke Nukem z dubbingiem polskim - wyobrażacie sobie taki twór ? xD niestety tak..... Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 16 czerwca 2011 Opublikowano 16 czerwca 2011 (edytowane) @Kubicz: aua.... moje ucha ----------------------------------------- Indie weekend: http://store.steampo...le/indieweekend Edytowane 16 czerwca 2011 przez Kazuun Cytuj
Gość ako Opublikowano 16 czerwca 2011 Opublikowano 16 czerwca 2011 (edytowane) Duke Nukem z dubbingiem polskim - wyobrażacie sobie taki twór ? xD niestety tak..... Sorry za ot, ale.... O kur...nik. EDIT: "Nie boje się kłejka" wygrywa Edytowane 16 czerwca 2011 przez ako Cytuj
Gość ako Opublikowano 17 czerwca 2011 Opublikowano 17 czerwca 2011 (edytowane) Panowie, jest jakaś opcja żeby dorwać grę która jest niedostępna w moim regionie? Nie wiem, na przykład jako gift z regionu gdzie jest dostępna? Wszystko, byle bana nie dostać, co nie. Halp! i (pipi) wydawców którzy robią takie rzeczy Edytowane 17 czerwca 2011 przez ako Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 18 czerwca 2011 Opublikowano 18 czerwca 2011 Left 4 Dead 2 po 19zl na Steamie jakby ktos byl zainteresowany - jeszcze tylko 7h. Cytuj
Stona 569 Opublikowano 18 czerwca 2011 Opublikowano 18 czerwca 2011 Grzech nie kupić jak się nie ma! Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 18 czerwca 2011 Opublikowano 18 czerwca 2011 Ba, kupione, ściągnięte, zamówiona nawet partyjka już na wieczór ;p Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 18 czerwca 2011 Opublikowano 18 czerwca 2011 A ja? A ja nie wiem jakie wy tam macie stosunki miedzy sobą Cytuj
Dante 450 Opublikowano 18 czerwca 2011 Opublikowano 18 czerwca 2011 Dajcie znać jak gracie bo chętnie pogram z rodakami na piecu. na steamie Danteveli Cytuj
Gość szpic Opublikowano 18 czerwca 2011 Opublikowano 18 czerwca 2011 dodajcie mnie na steam -> szpiQ chetnie pogram w l4d2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi