Gattz 217 Opublikowano 27 czerwca 2014 Opublikowano 27 czerwca 2014 (edytowane) na steam niektore gry daja ci karty kiedy w nie grasz (choc wystarczy ze gra jest nawet zminimalizowana) mozna z nich crafcic odznaki ktore nic nie daja albo je sprzedac na steamowym maretplace (stad kasa na gry) Edytowane 27 czerwca 2014 przez Gattz Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 27 czerwca 2014 Opublikowano 27 czerwca 2014 (edytowane) Wszystko o kartach http://steamcommunity.com/tradingcards?l=polish http://steamcommunity.com/tradingcards/faq/ Edytowane 27 czerwca 2014 przez Labtec Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 27 czerwca 2014 Opublikowano 27 czerwca 2014 po zobaczeniu rayman legends na sgdq mam pytanie: jest jakis sens zaplacic 2x tyle za klucz steam zamiast uplay? bo zgaduje ze tak jak z far cry 3 steam bedzie tylko odpalac mi uplay i na nim gre. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 27 czerwca 2014 Opublikowano 27 czerwca 2014 Tak, steam odpala uplaya i dopiero on odpala gre. Nie wiem czy jest sens Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 27 czerwca 2014 Opublikowano 27 czerwca 2014 po zobaczeniu rayman legends na sgdq mam pytanie: jest jakis sens zaplacic 2x tyle za klucz steam zamiast uplay? bo zgaduje ze tak jak z far cry 3 steam bedzie tylko odpalac mi uplay i na nim gre. Cytuj
Suavek 4 717 Opublikowano 27 czerwca 2014 Opublikowano 27 czerwca 2014 Szlag by te promocje. Wczoraj ludzie zamiast wybrać w CC zestaw gier, których jeszcze nie było w promocji woleli raz jeszcze zagłosować na pakiet z Dark Souls. Dzisiaj znowu powtórki, które pierdyliard razy w ostatnim miesiącu były już zarówno na Steam, jak i w innych sklepach - np. Deus Ex, GTA. Patrzę na Flash, a tam Alan Wake. Wchodzę do CC, a tam w jednym z pakietów... Alan Wake... Star Warsy oczywiście tylko -66%, choć bywały wielokrotnie -75%. Nie wspominając o tym, że po raz kolejny przeceniają tylko jedną grę, zamiast całą serię SW na Steam (nawet pierwszego KotORa nie przecenili razem z dwójką). "Hity" typu Long Live the Queen trafiają do flasha, ale połowa mojej wishlisty z o wiele bardziej renomowanymi pozycjami ani razu jeszcze nie miała przeceny. No a do końca raptem parę dni. Na drzewo spadaj Gabe z taką promocją. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 27 czerwca 2014 Opublikowano 27 czerwca 2014 Sami sobie jesteśmy winni ;p Cytuj
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 27 czerwca 2014 Opublikowano 27 czerwca 2014 Warto Age of Empires HD? Słyszałem że słaba optymalizacja, ale za młodziaka sie naparzało ostro w to i wsumie brak mi jakiejs dobrej strategii. Cytuj
Suavek 4 717 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 Wygrały horrory, mimo tego, że wszystkie były już w promocji... W kolejnym Community's Choice same programy użytkowe... Chyba Ikaruga i stoły do Pinball FX2 mnie ominą... Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 Co zrobić :<. Ja głosowałem zawsze na to, co chciałeś. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 Byl ostatnio pierwszy KotOR na wyprzedazy? Jest szansa, ze bedzie? Mam premierowa edycja na 4 plytach cd, ale nie mam napedu (a same plytki pewnie juz nie dzialaja). 10 euro troche duzo. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 W maju był z tego co widzę. Kiedy znowu będzie to ciężko przewidzieć. Można też szukać innych promocji za pomocą stron jak cheapshark.com, ale one też nic aktualnie nie pokazują ciekawego. Cytuj
Stillborn 0 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 Star Warsy oczywiście tylko -66%, choć bywały wielokrotnie -75%Zawsze sprawdzaj ceny jednostkowe w jakichkolwiek pakietach. Nie raz wychodziło mi, że kupowanie gier pojedynczo jest tańsze :]. Cytuj
Suavek 4 717 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 Zawsze sprawdzaj ceny jednostkowe w jakichkolwiek pakietach. Nie raz wychodziło mi, że kupowanie gier pojedynczo jest tańsze :].O tym właśnie mówię. Kiedyś gry Star Wars były przeceniane -75%, także w pakietach. Od pewnego czasu - jeszcze zanim Disney przejął markę - jest maks -66%. A jakby tego było mało, to jak widać Valve leci sobie w kulki i w promocjach oferuje pojedyncze tytuły, zamiast całą serię. No zły jestem, bo mam kilka gier na oku, które albo nie są przeceniane, albo które przegrywają w Community's Choice na rzecz gier "AAA", które przeceniane były pierdyliard razy. Głupie są ludzie i tyle. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 Cebulak! Albo polujesz, albo kup normalnie . Cytuj
Suavek 4 717 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 Jeśli istnieje możliwość kupienia gier 2x taniej, niż kosztują obecnie, to oczywiste raczej, że będę polował. Niemniej jednak irytuje mnie to w kontekście samego Summer Sale, które jest w obecnej postaci kompletnie nieprzemyślane. W idealnej sytuacji każda gra powinna choć raz trafić do większej promocji, a tymczasem wiele z nich uzależnionych jest od głosów społeczności, która nierzadko nie głosuje na to co chce kupić, tylko to, co uważa za lepsze gry, bo już je ograli (patrz Dark Souls przeceniane średnio dwa razy na tydzień od kilku miesięcy). W połączeniu z faktem, że wiele gier się powtarza czasem po 3-4 razy, podczas gdy inne ani razu nie mają okazji się wypromować, to całość nie wygląda zbyt ciekawie. Także dla wydawców, jak by nie patrzeć, bo jednak przeceniona gra na stronie głównej, a brak jakiejkolwiek wzmianki to też spora różnica jeśli chodzi o wyniki sprzedaż. Toż to Long Live the Queen było na pierwszej stronie topsellerów mimo jedynie 8h promocji, choć zakładam normalnie mało kto by to kupił. Podobnie taki Pool Nation - gdybym nie wiedział, że gra jest przeceniona o 80% to też pewnie bym nie wiedział o jej istnieniu, a tak dorwałem taniego i niezłego bilarda. To nie jest też kwestia -66% a -75%, bo to akurat osobna sprawa pokazująca, jak to właśnie Valve lub wydawcy wykorzystują sytuację, np. zawyżając ceny bazowe swych gier tylko i wyłącznie na czas promocji. Patrz Activision, które podwyższa cenę gierki o 5-10 Euro, tylko żeby dać promocję -75%. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 W maju był z tego co widzę. Kiedy znowu będzie to ciężko przewidzieć. Można też szukać innych promocji za pomocą stron jak cheapshark.com, ale one też nic aktualnie nie pokazują ciekawego. No to nie wiem, może skorzystanie ze szwedkiego sklepu jest usprawiedliwione skoro zapłaciłem z kieszonkowych w bodajże 2003 roku pełną cenę za tę grę. Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 . Patrz Activision, które podwyższa cenę gierki o 5-10 Euro, tylko żeby dać promocję -75%. Na jakich tytułach, bo patrze na http://www.steamprices.com i nie widzę żeby ani Ghost ani taki Modern Warfare miał podwyższaną cenę w ciągu ostatnich paru miesięcy Cytuj
Suavek 4 717 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 . Patrz Activision, które podwyższa cenę gierki o 5-10 Euro, tylko żeby dać promocję -75%. Na jakich tytułach, bo patrze na http://www.steamprices.com i nie widzę żeby ani Ghost ani taki Modern Warfare miał podwyższaną cenę w ciągu ostatnich paru miesięcy http://www.steamprices.com/eu2/app/213120/transformers-fall-of-cybertron Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 W maju był z tego co widzę. Kiedy znowu będzie to ciężko przewidzieć. Można też szukać innych promocji za pomocą stron jak cheapshark.com, ale one też nic aktualnie nie pokazują ciekawego. No to nie wiem, może skorzystanie ze szwedkiego sklepu jest usprawiedliwione skoro zapłaciłem z kieszonkowych w bodajże 2003 roku pełną cenę za tę grę. Jak dla mnie nie robisz nic złego. EA jest o tyle "dobre", że wszystkie pudełkowe gry bodajże od 2007 roku pozwala aktywować w Originie. KOTOR jest chyba za stare by się załapać na to. To samo zresztą z grami ze Steam, wszystkie można aktywować na Originie (nie da się tego jednak w drugą stronę zrobić). Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 Baldurek 2 jest z rabatem 75%. Ale tylko z jezykiem ang. Ktos juz kupil i moze mi potwierdzic, czy napewno nie ma polskich napisow? Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 Wziąłem Cloudbuilt, ponoć dobre, trudne i uzależniające. W sam raz żeby przycebulić za kase z CSa Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 . Patrz Activision, które podwyższa cenę gierki o 5-10 Euro, tylko żeby dać promocję -75%. Na jakich tytułach, bo patrze na http://www.steamprices.com i nie widzę żeby ani Ghost ani taki Modern Warfare miał podwyższaną cenę w ciągu ostatnich paru miesięcy http://www.steamprices.com/eu2/app/213120/transformers-fall-of-cybertron a to $%#$% ale dziwne ze tylko w EU http://www.steamprices.com/us/app/213120/transformers-fall-of-cybertron na US ta sama cena Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 Banished jeszcze wyżej poszło i teraz jest tylko -25% xD. Jak mnie ta gra denerwuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi