raven_raven 12 013 Opublikowano 2 czerwca 2015 Opublikowano 2 czerwca 2015 Idluję tym programikiem już jakiś czas i konto cały czas mam . Tak w ogóle patrzcie co się dzieje, Valve zmienia zasady dotyczące zwrotów. Dotychczas chyba było ciężko taki dostać i w ogóle cały customer service był dosyć kiepski. A teraz proszę, będzie można oddać każdą gierkę w ciągu 2 tygodni od zakupu pod warunkiem, że będzie nagrane mniej niż 2h. Jeśli będzie więcej i tak można do nich napisać, a oni przyjrzą się sprawie. Powód? Obojętnie. Nie podoba Ci się, komputer nie spełnia wymagań, whatever. http://www.pcgamer.com/new-steam-refund-policy-lets-you-get-your-thatmoney-back-for-any-reason/ Good news for those of us with light wallets and itchy mouse fingers. A new update to the Steam refund policy both simplifies and broadens the conditions under which you can get your money back after making a purchase. "You can request a refund for nearly any purchase on Steam—for any reason. Maybe your PC doesn't meet the hardware requirements; maybe you bought a game by mistake; maybe you played the title for an hour and just didn't like it," the policy now states. "It doesn't matter." The updated policy applies not just to games, but also DLC, in-game purchases, pre-purchases, bundles, and even funds added to your Steam Wallet. The only conditions, generally speaking, is that the refund request must be made within two weeks of the original purchase, and the content in question must have less than two hours of playtime. And if you happen to fall outside of those conditions, it's not necessarily the end of the story: "You can ask for a refund anyway and we'll take a look," Valve wrote. It's a far cry from the policy imposed in March that, as Gamespot explained, granted a 14-day window for refund requests window but then effectively closed it by including a clause stating that refunds would not be granted once Valve's "performance of its obligations has begun." In other words, when your download was finished, so was your right to a refund. The updated policy states that "Valve will, upon request via help.steampowered.com, issue a refund for any reason, if the request is made within fourteen days of purchase, and the title has been played for less than two hours... You will be issued a full refund of your purchase within a week of approval. You will receive the refund in Steam Wallet funds or through the same payment method you used to make the purchase." Naturally, there are a few restrictions, but they're generally on things that are out of Valve's hands. Refunds aren't available for movies or redeemed gifts, for instance, and some third-party DLC will not be refundable, if, for example, it "irreversibly levels up a game character," but such exceptions will be "clearly marked as nonrefundable" prior to purchase. All in all, I'd say it's about as fair a policy as anyone can reasonably ask for. 5 Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 2 czerwca 2015 Opublikowano 2 czerwca 2015 (edytowane) Swietna sprawa, bardzo milo to slyszec. A tymczasem na ps store mi sie samoistnie znowu przestawilo odnowienie subskrypcji Edytowane 2 czerwca 2015 przez Velius Cytuj
Suavek 4 687 Opublikowano 2 czerwca 2015 Opublikowano 2 czerwca 2015 Hmm, a to przypadkiem nie zacznie być exploitowane dla kart? Tj. dropną sobie cebule karty w mniej niż 2 godziny i refundują grę? Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 2 czerwca 2015 Opublikowano 2 czerwca 2015 KUPIŁEM ODDWORLD NEWnTASTY ZA 20 EURO, a dzisiaj dali w promocji za 12 Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 2 czerwca 2015 Opublikowano 2 czerwca 2015 Co Cię w życiu wk*rwia jest w HP Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 2 czerwca 2015 Opublikowano 2 czerwca 2015 KUPIŁEM ODDWORLD NEWnTASTY ZA 20 EURO, a dzisiaj dali w promocji za 12 Zwróć gierkę Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 2 czerwca 2015 Opublikowano 2 czerwca 2015 Kupiłem ze 3-4 dni temu. Ale dobrze, że takie coś wprowadzili, tylko szkoda że tak późno:/ Ciekawe jak to będzie teraz z kartami? Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 2 czerwca 2015 Opublikowano 2 czerwca 2015 Moze zablokuja wypadanie kart przez pierwsze 2h Cytuj
django 549 Opublikowano 3 czerwca 2015 Opublikowano 3 czerwca 2015 Lepiej jakby powiazali dropy kart z acziwmentami. Farmic mozna tak samo latwo a przynajmniej dla legitymacyjnych graczy bedzie przyjemniej. Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 4 czerwca 2015 Opublikowano 4 czerwca 2015 Tak, tylko wtedy mniej rejwenów by kupowało gierki i automatycznie mniej gabenów by lądowało w kieszeni Newella Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 4 czerwca 2015 Opublikowano 4 czerwca 2015 No jestem bardzo ciekawy jak to wyjdzie w praniu. Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 4 czerwca 2015 Opublikowano 4 czerwca 2015 Gry ze stima, sa w pl języku, czy tylko ang. ? Głownie pytam o Wieśka. Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 4 czerwca 2015 Opublikowano 4 czerwca 2015 Nawet jak będzie po ang. można we właściwościach gierki wybrać preferowany język z listy dostępnych. Ja tak sobie w TR z pl na ang przestawiłem, bo słuchać się tej polonizacji nie dało. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 4 czerwca 2015 Opublikowano 4 czerwca 2015 Ależ to jest przecież napisane na stronie gry w sklepie . Być może jest mało widoczne, więc pozwoliłem sobie troszkę zwrócić uwagę na tabelkę z dostępnymi językami. 1 Cytuj
andrew777 15 Opublikowano 4 czerwca 2015 Opublikowano 4 czerwca 2015 Przed zakupem możesz sprawdzić na Steamie. Na stronie sklepu wybierasz grę, zjeżdżasz trochę w dół i po prawej masz tabelkę z dostępnymi językami. Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 5 czerwca 2015 Opublikowano 5 czerwca 2015 (edytowane) Nie miałem jeszcze nigdy przyjemności robić zakupów na steam'ie, wiec grzecznie pytam. Przyjdzie lapik to sie zarejestruje i jesli jest pl to kupie. thx Edytowane 5 czerwca 2015 przez MEVEK Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 5 czerwca 2015 Opublikowano 5 czerwca 2015 Spoko, w razie czego pytaj, może czasami sobie jaja robię, ale zawsze chętnie pomogę . Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 5 czerwca 2015 Opublikowano 5 czerwca 2015 Za(pipi)isty ten padzik, czekam, aż będe mógł go wypróbować, bo z chęcią podłączyłbym się do mojego 55 calowego TV Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 5 czerwca 2015 Opublikowano 5 czerwca 2015 btw wiedzmina 1 dawali ostatnio za darmo na gogu, ale juz nie ma Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi