raven_raven 12 013 Opublikowano 21 czerwca 2015 Opublikowano 21 czerwca 2015 Tak trochę zbiorczo Ci odpowiem, bo nie mogłem pisać od razu. Andreal, tak, musimy mieć je wszystkie (gierki na Steamie). Pada nie konfiguruje się od wielu lat. Podłączasz i każda obsługująca go gra (a jest nimi >95% multiplatform) automatycznie przełącza się na sterowanie padem, wszystkie prompty zmieniają się na przyciski z pada. Nie wiem skąd bierzesz te rewelacje. Bzdura podobna do dedykowanych sterowników. Jak masz grę którą da się ograć tylko mychą i klawą to jakim cudem chciałbyś ją ograć "na kapanie z padem w łapach" xD? BTW, kąsolomaniaki, czas się nauczyć, że my też gramy na kanapie z padem w łapach. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 21 czerwca 2015 Opublikowano 21 czerwca 2015 Z tym padem, to wszystko się zmieniło za sprawą pada z x360. Teraz gry mają automatyczne obłożenie klawiszy, takie jak na konsolach. Ale jak chcesz odpalić np. Tomb Raider 3 na padzie, to trza się napocić. Cytuj
Dante 430 Opublikowano 21 czerwca 2015 Opublikowano 21 czerwca 2015 Cholera myślałem, ze tego ostatniego dnia już nic nie kupię a tu nagle dowiedziałem się o sitnieniu Earth Defense Force. Do tego promo -66% i trzeba było kupić. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Pada nie konfiguruje się od wielu lat. Podłączasz i każda obsługująca go gra (a jest nimi >95% multiplatform) automatycznie przełącza się na sterowanie padem, wszystkie prompty zmieniają się na przyciski z pada. Nie wiem skąd bierzesz te rewelacje. Bzdura podobna do dedykowanych sterowników. Jak masz grę którą da się ograć tylko mychą i klawą to jakim cudem chciałbyś ją ograć "na kapanie z padem w łapach" xD? BTW, kąsolomaniaki, czas się nauczyć, że my też gramy na kanapie z padem w łapach. Widać człowiek całe życie się uczy. jak napisałem, steam mam od początku istnienia, ale od wielu lat praktycznie nie używam, stąd moja niewiedza nt. wsparcia pada - wybacz pecetowy guru. Pisząc o konfiguracji pada miałem na myśli używanie go w grze, która dedykowanego wsparcia nie ma, np.nieograny Outcast (nie dam sobie ręki uciąć, ale chyba nowa gogowa wersja już wsparcie takie ma), czy Gothic 1 - 2. Fakt, ustawienie profili na joy2key nie jest długie ani męczące, ale póki konsole dają mi zabawę podpinanie kompa do TV uważam za zbytecznie. Pierwszy Dragon Age, na którego mam straszną ochotę odkąd niedawno go odpaliłem na lapku, a który nie podszedł mi zupełnie na X360, też jest na klawiaturę i mychę. Reasumując, póki moją główną platformą do grania są konsole, póty kompa lepszego do grania nie kupię, bo i po co? "na kapanie z padem w łapach" - ja tego na pewno nie napisałem Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Jakbyś kupił komputer, taki nawet za 2,5 koła, to byś zmienił zdanie i za rok miałbyś wszystkie gry z goga na steamie:) Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 OK, teraz rozumiem o co Ci chodziło z konfiguracją pada i się zgodzę. Ale to trochę tak, jakbym zaczął narzekać, że w Mario nie mogę grać kierownicą albo w GTA gitarą od Guitar Hero. Jak gra była projektowana pod mychę to może być ciężko przenieść ją na pada i tyle. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Jakbyś kupił komputer, taki nawet za 2,5 koła, to byś zmienił zdanie i za rok miałbyś wszystkie gry z goga na steamie:) Z mojej perspektywy gog > steam. Gra po zakupieniu jest twoja nie Gabena. 1 Cytuj
Velius 5 698 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Wrzuca achievementy to bede myslal nad gogiem, narazie dopiero to Galaxy jest w becie i nawet znajomych nie moge normalnie dodac. Dluga droga przed nimi. Za 7h koniec wyprzedazy, ktos cos jeszcze lapie? Widze ze Labtec doyebal do pieca 14 gier Cytuj
xtomashx 162 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 coś za 2e wartego do ogrania? Tyle mi w portfelu zostało Cytuj
teddy 6 861 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Z mojej wishlisty poniżej 2 euro mam Mount & Blade Warband, Chivalry i Portal Cytuj
Velius 5 698 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Chivalry dobre bylo swego czasu, nie wiem ile osob teraz gra. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Ja dużo nie kupiłem. Chyba się starzeję, wydawanie >10 euro za gierkę to już nie zabawa dla mnie . Wjechało Anno 1404, GemCraft - Chasing Shadows, Child of Light, Metal Slug X, Pool Nation, wciąż czekam na czwartego do Half Minute Hero The Second Coming. I to raczej tyle. Rozmyślałem nad Ys I&II oraz Origin, ale tak długo myślałem, że promka minęła . Myślałem też nad The Wolf Among Us za niecałe 6 euro, ale raczej nie spieszy mi się z ograniem tego, poczekam jeszcze. Cytuj
Szwed 637 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Skyrima opłaca się kupić za te 10 ojro w Legendary Edition? Czy dostanę gdzieś taniej przy innej promocji? Zwróciłem Goat Simulator bo po 10 minutach nie miałem już co robić, nie bawi mnie humor w tej grze: czekam na refund. Cytuj
flaczki 66 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 W Chivalry nie ma problemów ze znalezieniem serwerów z ludźmi do grania, a za taka cenę nie będziecie żałować zakupu. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 jest jeszczze war of the roses, też całkiem całkiem Cytuj
Ins 5 743 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Właśnie zliczyłem i wyszło mi, że 15 gierek kupiłem ... nie tak to miało wyglądać. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 (edytowane) cytując użytkowników tegoż forum, zachowałeś się jak plebs kupując dużo gier, prawdziwy gracz ma ich stanowczo mniej! bo wszystkie zostały dopiero zapowiedziane Edytowane 22 czerwca 2015 przez Szejdj 2 Cytuj
Paliodor 1 761 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Ja już nic nie biorę. Wpadły 4 gierki co i tak uważam za dużo bo myślałem,że co najwyżej jakąś gierkę za grosze z kart kupię i tyle. Wpadło Long Live Queen,Double Dragon Neon,Alice:Madness Returns i If my heart had wings. Teraz byle do halloweenowej/świątecznej wyprzedaży. Cytuj
Ins 5 743 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Co ? To w roku jest więcej takich wyprzedaży ? A idź w pisdu. Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Co ? To w roku jest więcej takich wyprzedaży ? A idź w pisdu. Jeszcze Halloween(tylko ''straszne gierki'') i winter sale(zazwyczaj powtorka z lata ale gry ktore mialy -10% moge miec -25% itd) Cytuj
teddy 6 861 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 (edytowane) Witamy w krainie dobrobytu e: ja jeszcze ostatnio dokupiłem LA Noire i dzisiaj Arkham Origins. LA jak ktoś nie grał to polecam kupić, świetnie się to prezentuje i działa na PC a można łyknąć grę z wszystkimi DLC za 7 euro Edytowane 22 czerwca 2015 przez teddy Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Szykuj swój porfel Cytuj
Velius 5 698 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Co ? To w roku jest więcej takich wyprzedaży ? A idź w pisdu. Tak, jest halloween gdzie straszne gierki, chyba czasem jakas spring/autumn sale pomniejsza i dwie główne, Summer i Winter Sale. Winter Sale w wiekszosci przypadków ma najciekawsze deale i eventy. Cytuj
teddy 6 861 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Skyrima opłaca się kupić za te 10 ojro w Legendary Edition? Czy dostanę gdzieś taniej przy innej promocji? Zwróciłem Goat Simulator bo po 10 minutach nie miałem już co robić, nie bawi mnie humor w tej grze: czekam na refund. Moim zdaniem warto, raczej nie znajdziesz tego zestawu duzo taniej 2 Cytuj
kubicz 187 Opublikowano 22 czerwca 2015 Opublikowano 22 czerwca 2015 Cholera myślałem, ze tego ostatniego dnia już nic nie kupię a tu nagle dowiedziałem się o sitnieniu Earth Defense Force. Do tego promo -66% i trzeba było kupić. Obowiazkowy zakup dla kazdego fana Starship Troopers. Szkoda tylko, ze klasy sa niezbalansowane. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi