Nemesis 1 268 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 Hahaa. Wszyscy stawiali na awarie PSN a okazało się, że samo Valve dało du.py. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza
Widget 306 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 Poligamia dała wczoraj w newsie link do reddita, ale jakis gosciu napisał, że mu antywirus zablokował tam dostęp ze względu na phishing. Teraz myślę, czy faktycznie coś mi mogło wykraść Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 Nc nie wykradlo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 Na IGN jakiś atencjusz podobno stracił pieniądze ze swojego portfela Steam. Oczywiście linków i potwierdzenia tych sensacji brak. Teraz będą pojawiać się coraz to większe takie historyjki, żeby szukać kliknięć. Ale Valve straci zaufanie części klientów po takim incydencie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 (edytowane) Przyszla mi do glowy pewna teoria, co wy na to: Steam probuje forsowac mobile authenticator ale ludzie nie sa z tego zadowoleni. Najpierw zaklada blok na trade na 3-7 dni jak ktos nie ma. Potem oferuje znizk na steam market dla kazdego kto to zalozy. Potem podobno w USA dawali 1$ na wallet jak ktos zalozy mobile auth. I teraz z premedytacja zrobili niby wpadke, zeby przecietny szary uzytkownik poczul sie zagrozony i czym predzej polecial zalozyc mobile auth Z jednej strony malo realne, ale z drugiej strony Valve i taka wpadka? W swieta? I to tuz kolo momentu jak mowili o account security i mobile auth? Teoria spisku Edytowane 26 grudnia 2015 przez Velius Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 skasowałem kartę na paypalu, w sumie trochę się wczoraj wystraszyłem. dzień wcześniej pełno zakupów, a potem taki incydent. A usunięcie karty kr. z paypala, to dla mnie oszczędność, bo jestem leniem i dla gier za dolca/euro nie warto wstawać z fotela. Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 Przestań pierdzielić, zywbali sprawę i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 Velius, ja właśnie ten mobile authenticator sobie założyłem xd Ale nie sądzę, by w taki sposób chcieli go forsować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 Ty przecietny szary uzytkowniku Nie no tak sobie wymyslilem to na kibelku. Ja tam nic nie odpinam ani nie zmieniam, bezsensowna panika z tym paypalem i kartami kredytowymi, jednakze wyciek e-maili to w (pipi) duzo i ciekawe jak valve sie z tego wytlumaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 Zmieniłem hasło na mailu/Paypalu i usunąłem PP ze Steam. Jeszcze chyba hasło zmienię na Steam. Ot tak dla pewności Cytuj Odnośnik do komentarza
Widget 306 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 Przecież kazali nie odpinać.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 Nie do konca rozumiem po co. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 (edytowane) Najlepiej jeszcze zablokować kartę w banku, zmienić dane do logowania do banku i adres domowy. Niektórzy to serio sieją panikę jakby ktoś miał za 5 minut brać na ich adres email i ostatnie 4 cyfry karty kredytowej kredyt Valve zyebało zawodowo, ale nikt nie ma waszych danych logowania, numerów kart kredytowych i telefonicznych. Paypal jest usługą niezależną od Valve więc jaki ma sens zmiana hasła w nim skoro nikt go nie zna? Edytowane 26 grudnia 2015 przez Kymel Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 654 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 Przeczyta na płocie "dupa" a potem się dziwi, że ma drzazgę w łapie. Kazali nic nie odpinać w momencie występowania problemu, bo same wejście na stronę danych mogło spowodować, że wyświetli się ona u kogoś innego. Teraz wszystko działa i możecie sobie robić co chcecie. Hasła zmienić na pewno nie zaszkodzi, a co sobie odepniecie, czy podepniecie, to nie ma już w tym momencie żadnego znaczenia. Valve nawalił. Bardziej boli brak jakiegokolwiek komentarza z ich strony. Nie ma jednak wyraźnych powodów do paniki na tym etapie. Jak ktoś nie wchodził w swój profil w godzinach wieczornych, to chyba nawet nie ma czego się obawiać, jeśli to faktycznie był problem z cache. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 Przecież kazali nie odpinać.... No tak, ale kiedy był problem, natomiast po problemie już można. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 Ja wchodzilem, nic nie zmienam, zostawiam paypala jak byl, nie zmieniam hasla...ogolnie jestem meski i twardy i napewno dam wam znac jak ktos mnie ogoloci z ekwipunku, gierek, kasy i zgwalci psa Cytuj Odnośnik do komentarza
tomzacz 202 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 Udało mi się zdobyć Skyrima, Metal Slug 3, Half-Lify wraz z kilkoma innymi grami Valve, Papers Please i i kilka innych gier. :O Co do włamania - raczej nie mam się o co martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 PP i całą resztę zrobiłem dopiero jakieś 30min temu.Musiałbym być szalony by zmieniać coś wczoraj jak Steam wariował. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 Ja tam zawsze uwazam ze strzezonego pan Bog strzeze, tak ze Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 miałem to dać w temacie o pCARS ale tu wiecej osob zaglada, znalazlem na allegro: http://allegro.pl/project-cars-pl-prezent-steam-promocja-i5878490940.html myslicie ze ok? bo jakas podejrzana cena i nie wiem czy ryzykowac Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zaqair Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 (edytowane) Przeciez teraz na steam masz promocje 19.99€ kosztuje czyli 84zl. Serio dla tych 7zl chcesz ryzykowac? http://store.steampowered.com/app/234630/ Edytowane 26 grudnia 2015 przez Zaqair 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 aaa widzisz, nawet nie widziałem, nie ma tematu w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 654 Opublikowano 26 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 grudnia 2015 Fajny filmik wyjaśniający wczorajsze problemy ze Steamem. Głównie dla tych, co nie mogą spać spokojnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 27 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2015 Dziwny typek, wygląda jak dziecko, ale jednocześnie dorosły. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi