Gość Opublikowano 29 października 2019 Opublikowano 29 października 2019 Zobaczymy, ale kiedy pierwszy raz gry EA były dostępne na Steam, takie Bad Company 2 czy Medal of Honor 2010 (te miałem, a jak z innymi nie wiem) można było ogrywać w singlu bez konieczności uruchamiania Origin. Do multi w MoH potrzebne było/jest konto Origin. Cytuj
Shankor 1 620 Opublikowano 29 października 2019 Opublikowano 29 października 2019 Na stronie STAR WARS Jedi: Fallen Order jest info Cytat System DRM innego producenta: EA on-line activation and Origin client software installation and background use required. Wymaga konta na platformie firm trzecich: EA Account (Wspiera dodanie do konta Steam) Cytuj
SpacierShark123 1 507 Opublikowano 30 października 2019 Opublikowano 30 października 2019 Jeżeli EA wbija na dobre do steam jestem ciekaw kiedy z podkulonym ogonem wróci ubisoft , czytając newsy o tym jak źle sprzedał się Division 2 zakładam że gra dostanie jakiś duży patch 2.0 i wleci na steam. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 30 października 2019 Opublikowano 30 października 2019 Bardzo dobrze, osobiscie nie mam problemu z innymi klientami ale lubie miec wszystko w jednym miejscu więc jak tylko będę mógł skupic sie na steamie to cała reszta nie ma znaczenia (tzn co tam sie bedzie uruchamiac dodatkowo). Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 30 października 2019 Opublikowano 30 października 2019 Z drugiej strony męczące jest to rozdrobnienie. Jest już tego tyle że masakra. Różne gry na różnych luncherach do tego aktualizacje co chwile. Nie dziwie się że ludzie wolą konsole. 1 Cytuj
Ukukuki 7 008 Opublikowano 30 października 2019 Opublikowano 30 października 2019 Aktualizacje to akurat są też na konsolach. Mi to rozdrobnienie nie przeszkadza szczerze mówiąc, jedno kliknięcie więcej. Konkurencja zawsze jest dobra. Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 30 października 2019 Opublikowano 30 października 2019 (edytowane) Oczywiście, ceny gier przez to nie raz są lepsze, każda firma ma już swój abonament na PC, Ubisoft, Origin z biblioteką 100 razy większa niż EA Access, Epic w walce z konkurencja tylko w tym roku rozdał z 50 gier za Free - no cała masa dobrodziejstw za dodatkowe kliknięcie. Edytowane 30 października 2019 przez easye Cytuj
estel 806 Opublikowano 30 października 2019 Opublikowano 30 października 2019 Wreszcie!https://store.steampowered.com/sub/14221/ Polecam jak ktos nie gral. Sam kupilem mimo, ze kompa nie mam jeszcze Strasznie dobrze wspominam ten tytul. 1 Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 30 października 2019 Opublikowano 30 października 2019 Ja tak samo, trzeba kupic Fajne info Cytuj
Gość Opublikowano 30 października 2019 Opublikowano 30 października 2019 31 minut temu, easye napisał: no cała masa dobrodziejstw za dodatkowe kliknięcie. Plus jeden duży minus, bo jednak jest dużo mniejsze prawdopodobieństwo, że tak duży sklep jak Steam nagle, z dnia na dzień uzna, że nie warto pchać wózek i się zawinie, co w przypadku mniejszych/nowych/prawie nowych podmiotów na rynku, w dodatku nieposiadających dużej oferty, w tym gier ekskluzywnych jest całkiem możliwe. Origin się trzyma ze względu na FIFę i Battlefielda, choć posiada jakąś liczbę innych gier, Uplay nawet nie zainstalowałem, więc nie wiem co oni tam mają, ale chyba nie jest zbyt popularny, a GOG dopłaca do interesu, przy okazji często robiąc duże promocje, żeby jakoś zachęcić do zakupów. W lutym swój sklep z grami zamyka Razer, po jakimś roku istnienia. Na szczęście nic tam nie kupiłem, nawet nie wiem jakie mieli tytuły. Cytuj
Ukukuki 7 008 Opublikowano 30 października 2019 Opublikowano 30 października 2019 @krzychu392 Steam nawet jakby miał zniknąć to by ich wykupiła ta firma z którą przegrali o rynek albo inny inwestor szukający okazji do wejścia. Na GOGu możesz pobrać instalator gry i sam archiwizować swoje gry na dysku/płytach. Jakby Uplay czy Orgin się zwijał to zwyczajnie pewnie przeniesie ci gry na platformę na którą się przenoszą bo w innym wypadku gracze by ich zjedli. Na dzień dzisiejszy prędzej padnie ktoś z rynku konsolowego niż steam który niestety dalej nie ma poważnej konkurencji na rynku. Reszta to jest niestety margines a przydałby się faktycznie ktoś z silną pozycją. A dwa skąd masz informację ,że gog dopłaca do interesu? Zarabiają na siebie co prawna strasznie marnie jeśli zobaczy się wyniki z 2018 xD Pytanie czy to kreatywna księgowość i generowanie kosztów czy faktycznie tak jest. Zresztą nie wiem czy ktoś pamięta to (pipi) od Microsoftu, Games for Windows Live. Zamknęli to kilka lat temu a wszystkie gry które miałem dało się przenieść na inne platformy. Z tego co pamiętam głównie steam ale chyba było też coś na origin. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 31 października 2019 Opublikowano 31 października 2019 juz mamy nowe biblioteki. nie widze mozliwosci zobaczenie gier tylko z library share? Cytuj
SpacierShark123 1 507 Opublikowano 31 października 2019 Opublikowano 31 października 2019 18 godzin temu, estel napisał: Wreszcie!https://store.steampowered.com/sub/14221/ Polecam jak ktos nie gral. Sam kupilem mimo, ze kompa nie mam jeszcze Strasznie dobrze wspominam ten tytul. Usunęli gre wcześniej ze steam? Gra od kilku lat leży u mnie w kolekcji Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 1 listopada 2019 Opublikowano 1 listopada 2019 W dniu 30.10.2019 o 17:23, estel napisał: Wreszcie!https://store.steampowered.com/sub/14221/ Polecam jak ktos nie gral. Sam kupilem mimo, ze kompa nie mam jeszcze Strasznie dobrze wspominam ten tytul. Kupujesz kompa za 10k po to żeby grać w 15 letnie konsolowe erpegi? Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 1 listopada 2019 Opublikowano 1 listopada 2019 To wyszlo na wszystkie platformy w 2012 roku wiec nie wiem co ma "konsolowe" do tego. 2 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 1 listopada 2019 Opublikowano 1 listopada 2019 (edytowane) Nie chodziło mi o platformę tylko całokształt gry rozgrywkę, przentację. Idąc moim tokiem myślenia to: Baldurs Gate, Pillars Of Eternity - erpegi pecetowe Dragons Dogma, Kingdom Of amalur - konsolowe Takie coś trzeba wam nawet tłumaczyć... Edytowane 1 listopada 2019 przez devilbot Cytuj
estel 806 Opublikowano 1 listopada 2019 Opublikowano 1 listopada 2019 Nad kompem zastanawiam się w kontekście ogrywania gierek z następnej generacji. Co nie znaczy, że do kilku tytułów bym chciał wrócić i cieszę się, że jest to możliwe. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 1 listopada 2019 Opublikowano 1 listopada 2019 Następna generacja zbliży konsole do PC. Tak czytałem w internecie. Cytuj
estel 806 Opublikowano 1 listopada 2019 Opublikowano 1 listopada 2019 No też tak czytam. Ale pewnie w sferze interfejsu użytkownika to będzie PC dla idiotów Cytuj
Gość Opublikowano 1 listopada 2019 Opublikowano 1 listopada 2019 2 godziny temu, estel napisał: Nad kompem zastanawiam się w kontekście ogrywania gierek z następnej generacji. Co nie znaczy, że do kilku tytułów bym chciał wrócić i cieszę się, że jest to możliwe. Oj tak, dla mnie to jest ogromna zaleta PC, że mam wszystko w jednym miejscu i na dobrą sprawę mogę odpalić - z mniejszym lub większym wysiłkiem - wszystko, co chcę, co pojawiło się na komputerach od początku mojej przygody z tą platformą, a nawet tytuły konsolowe z najmilej przeze mnie wspominanych lat konsolowych, czyli PSX i PS2, które dzięki ustawieniom emulacji wyglądają tak, jak je zapamiętałem. Nie często mi się to zdarza, ale jednak czasami tak i zawsze fajnie mieć taką możliwość. Cytuj
Ukukuki 7 008 Opublikowano 9 listopada 2019 Opublikowano 9 listopada 2019 Rozwalają mnie te recenzje na steam. Goście mają po 200h nabite gdzie gra jest góra na 50h i jeszcze odradzają i narzekają. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 9 listopada 2019 Opublikowano 9 listopada 2019 Też czasami się wkurzę i daję recenzje w stylu np "Fuck u capcom" mimo 400 godzin przegranych w street fightera. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 9 listopada 2019 Opublikowano 9 listopada 2019 (edytowane) A jak wam się podoba nowy steam? Jak dla mnie nawet spoko, ale jak zwykle zmiany i muszę się przyzwyczaić. Np fajne jest to, ze na liście gier są wszelkie darmowki które można usunąć z konta (o wielu tytułach zapomniałem). Albo sortowanie według ostatniego uruchomienia z podziałem na lata. Edytowane 9 listopada 2019 przez grzybiarz Cytuj
Ukukuki 7 008 Opublikowano 9 listopada 2019 Opublikowano 9 listopada 2019 Względem poprzedniej wersji widzę same plusy. Jednak i w poprzedniej mi nic nie przeszkadzało, teraz po prostu mamy lepszy wygląd. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 10 listopada 2019 Opublikowano 10 listopada 2019 nie da sie filtrowac biblioteki zeby pokazywala gry tylko z shared library. kiedys sie dalo wiec minus Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi