Gość Opublikowano 5 czerwca 2020 Opublikowano 5 czerwca 2020 Godzinę temu, estel napisał: Też mi się nie chce wierzyć, że zapewnią darmową migrację. Dodatkowo większość ich gier kupionych na Steamie i tak wymaga klienta Origin, żeby je włączyć, więc jakby Origin zniknął to co? Myślisz, że by zaczęli grzebać w kodzie starych gierek żeby to naprawić? EA? No właśnie Jestem nawet przekonany, że w gry, które kupię na Steam, będę mógł grać zawsze (czyt. póki istnieje Steam, a na jego koniec się nie zanosi). Zakładam, że jest na Steam coś takiego, że decydując się umieścić swoją grę w ofercie sklepu, musisz zapewnić bezproblemowe jej uruchamianie klientom, którzy już grę nabyli, nawet po wycofaniu oferty ze sklepu na prośbę wydawcy. Ewentualnie serwery gier multiplayer mogą zamknąć. Skoro istnieją scrackowane wersje gier Origin i piraci potrafią pozbyć się zabezpieczenia z pliku .exe, to jaki to problem dla EA? Cytuj
estel 806 Opublikowano 5 czerwca 2020 Opublikowano 5 czerwca 2020 No ale jak odpalasz gierkę EA przez Steam to cię i tak łączy przez klienta Origin. Tak samo jak odpalasz Ubi gierke typu AC czy Far Cry to cię łączy przez Uplay. Cytuj
Gość Opublikowano 5 czerwca 2020 Opublikowano 5 czerwca 2020 Wiem. Chodzi o to, że jak nakupujesz sobie gier na Origin, a EA zamknie swój sklep/aplikację, to gry zakupione na Origin przepadną, bo jak już ustaliliśmy, migracja tych gier na Steam jest mało prawdopodobna, zwłaszcza gier "multiplatformowych"/nie EA first party. Jesli kupisz gry EA na Steam, to w przypadku zamknięcia Origina będą oni zobowiązani do zdjęcia zabezpieczeń/wydania odpowiedniego patcha umożliwiającego korzystanie z tych gier. Podobna sytuacja była ostatnio z GTA IV na Steam. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 10 czerwca 2020 Opublikowano 10 czerwca 2020 (edytowane) do usunięcia Edytowane 10 czerwca 2020 przez Moldar Cytuj
Gość Opublikowano 11 czerwca 2020 Opublikowano 11 czerwca 2020 Battlefield, Battlefront i Mass Effect też już na Steam. Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 19 czerwca 2020 Opublikowano 19 czerwca 2020 Co to za głupota, że jak chce się dodać znajomych na Steam to trzeba wydać 5 dolców? Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 19 czerwca 2020 Opublikowano 19 czerwca 2020 Nowe konto czy teraz tak masz? Jak nowe to stawiam ze to zabezpieczenie przed miliardem botów spamujących ludzi. Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 19 czerwca 2020 Opublikowano 19 czerwca 2020 Konto miałem założone w 2014 czy jakoś tak, ale nic na nim nie kupiłem. Sprawdziłem FAQ i jest to niby zabezpieczenie przed spamem czy innymi wyłudzeniami, ale z punktu widzenia użytkownika straszna głupota. Zaproszenie do znajomych działa w drugą stronę, więc w miarę ok. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 19 czerwca 2020 Opublikowano 19 czerwca 2020 z punktu widzenia uzytkownika to nawet nie wiedzialem ze cos takiego jest a uzywam steam codziennie poki nie zalozylem konta siostrzencowi Cytuj
grzybiarz 10 299 Opublikowano 19 czerwca 2020 Opublikowano 19 czerwca 2020 2 godziny temu, Square napisał: Konto miałem założone w 2014 czy jakoś tak, ale nic na nim nie kupiłem. Sprawdziłem FAQ i jest to niby zabezpieczenie przed spamem czy innymi wyłudzeniami, ale z punktu widzenia użytkownika straszna głupota. Zaproszenie do znajomych działa w drugą stronę, więc w miarę ok. dodaj mnie https://steamcommunity.com/id/grzybiarz Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 19 czerwca 2020 Opublikowano 19 czerwca 2020 6 minut temu, grzybiarz napisał: dodaj mnie Nawet jakbym chciał to nie mogę wysyłać zaproszeń dopóki nie doładuje portfela czy nie kupię czegoś za 5 dolców. Zalogowałem się po 6 latach tylko po to aby coś przetestować. Fajne foto btw. Cytuj
Dante 433 Opublikowano 19 czerwca 2020 Opublikowano 19 czerwca 2020 Jak dobrze pamiętam to to weszło podczas którejś zimowej wyprzedaży jak były te węgle z nagrodami i ludzie masowo zakładali puste konta próbując trafić w nagrody. Cytuj
Ukukuki 7 009 Opublikowano 19 czerwca 2020 Opublikowano 19 czerwca 2020 To już wiem dlaczego nie ma spamu na steamie. Myślałem ,że mają dobre filtry xd Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 Wystartował summer sale Cytuj
Ukukuki 7 009 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 (edytowane) Jest coś ciekawego? Ja biorę starocie których brakuje mi w kolekcji. Tekken 7, Prey, Homeworld: Deserts of Kharak i Max Payne 3. Wychodzi 104 zł minus te 17 zł zniżki. Standardowo nie wiem kiedy w to zagram. Kusi mnie też Mutant Year Zero: Road to Eden, Kingdom Come, Mortal Kombat 11, Ace Combat 7 i RE2 ale brak czasu a gierki stanieją albo akurat jak będę miał ochotę będą w gamepassie. O widzę ,że Doom 64 za 6 zł. Edytowane 25 czerwca 2020 przez Ukukuki Cytuj
Gość suteq Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 Ale lipa ten Summer Sale. Dostaje się jakieś emotki, a za kolejkę odkryć tylko 1 karta, której w ogóle nie dostałem. Ba, wydałem 100zł i też żadnej nie dostałem. Ja na razie skromnie bo Black Mesa, Minerva's Den do Bioshocka 2, które zawsze chciałem ograć i Sniper Ghost Warrior Contracts, które mnie przekonuje konstrukcją ala Hitman. Cytuj
Ukukuki 7 009 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 Black Mesa kozak, moje pierwsze podejście do jedynki. O dziwo nie było aż tak archaicznie jak się spodziewałem. Cytuj
Shankor 1 620 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 17 minut temu, Ukukuki napisał: Kusi mnie też Mutant Year Zero: Road to Eden, Kingdom Come, Jeśli na bieżąco zbierałeś gierki na Epic, to te dwie powinieneś mieć. 1 Cytuj
Gość Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 Widzę, że lekko odświeżyli wygląd profilu. W ustawieniach profilu można zmieniać tło i motywy. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 26 czerwca 2020 Opublikowano 26 czerwca 2020 Niektóre oferty całkiem zacne, jak np. Doom Eternal za 100 zł (z 17 rabatu na pierwsze zakupy), ale wciąż nie mogę wybrać. Zastanawiam się nad Spyro Reignited Trilogy, Outer Wilds, DMC5 i nad Doomem właśnie. Cytuj
Ukukuki 7 009 Opublikowano 26 czerwca 2020 Opublikowano 26 czerwca 2020 Spyro nie polecam, lepiej poczytaj więcej o tej gierce. Chyba ,że znasz z PS1 i wiesz co kupujesz. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 26 czerwca 2020 Opublikowano 26 czerwca 2020 Kiedyś miałem okazje spróbować na PS1, ale nic z gry nie pamiętam. Sugeruje się tylko ocenami na Steamie (95%) i ochotą na platformówkę. Cytuj
Ukukuki 7 009 Opublikowano 26 czerwca 2020 Opublikowano 26 czerwca 2020 Sprawdź lepiej recenzje najlepiej na youtube. Mi kompletnie nie podeszło ale miałem gierkę z Humble Choice. 1 Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 26 czerwca 2020 Opublikowano 26 czerwca 2020 DMC5 na PC powinno mieć dopisek "Definitive Edition". Mody dają wszystko to, czego nie ma na konsoli i o co prosili fani (grywalna postać, tryb turbo, skiny, boss rush, OST) i wiele więcej, a to wszystko w 60+ klatek, betonowych zresztą. Jeśli masz ochotę na slasher to bierz bez zastanowienia. 2 Cytuj
Gość Opublikowano 28 czerwca 2020 Opublikowano 28 czerwca 2020 (edytowane) Działa wam Steam? OK, już działa. Znowu nie działa. Platformy cyfrowe Edytowane 28 czerwca 2020 przez Gość Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi