Skocz do zawartości

Steam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtf...czyli rozumiem ze kupuje pudelkowa wersje ktora i tak musze zarejestrowac na steam mimo ze jest blokoada regionalna? Paranoja jakas. Nawet nie mam pewnosci ze to bedzie poprawnie dzialac.

I jak sie ma sprawa z patchami i DLC? Jestesmy skazani na granie w surowa wersje? (bo rozumiem ze dlc do skyrim tez blokada regionalna)

Opublikowano

Prawdopodobnie (tylko spekulacje) ale DLC do Skyrim będą z(pipi)ane jak te do New Vegas, gdzie musisz czekać aż wyjdzie polska edycja danego DLC, bo te ze Steam nie będą działać z Twoją wersją gry.

Ktoś tu nieźle w uja leci, nie Velius?

Opublikowano

A Skyrim aby na pewno będzie (obowiązkowo) rejestrowalny na Steam? Czy też nasza kochana Cenega znowu wyda swoją własną wersję inną niż ta w reszcie świata, do której pewnie nie da się poprawnie dokupić DLC i temu podobnych?

Jak to się w takim razie będzie miało do ewentualnego importu zza granicy? UK na ten przykład? Bo widzę znowu wrzucają nas do jednego wora z "ruskimi" (jak to miało z początku być w przypadku Deus Ex).

Zresztą, osobiście i tak poczekam na wersję GOTY ze wszystkimi dodatkami. Już słyszę, że mają takową wydać dla Fallout: New Vegas niedługo. Ze dwa lata poczekam, aż tak mi nie zależy.

Tak czy inaczej, Cenegi nie wesprę finansowo w żadnym wypadku.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli to prawda to nie kupię polskiej wersji Skyrim. Niestety to jedyny sposób na sprzeciw, mały... no ale zawsze jedną kopię mniej sprzedadzą :)

Na dodatek gra u nas kosztuje po 130-150zł, co jako gra na PC to jakaś kpina, żeby tyle kosztowała. Moga sobie ja za przeproszeniem w (_|_) wsadzić. Lepiej kupić w UK, czy nawet w US, byle tylko nie dać im zarobić.

Edytowane przez sakiu
Opublikowano

No to chyba amazon uk w ruch i zamawiac,moze wyjdzie nawet darmowa przesylka. A potem sie modlic zeby DLC ze steama dzialaly...

@Kazuun

Daj spokoj,dla mnie to nie do pomyslenia zeby takie rzeczy sie wyrabialo.

Opublikowano

Hehe nom niestety tak, jeśli zablokowali Skyrima jako tako to DLC też zablokują :)

Sam poczekam na pierwsze komentarze tych co kupili... wiem jestem chamski xD kto wie... może plotki okażą się nie do końca prawdziwe...

Opublikowano

moze sie myle ale przypomina mi to black ops na steamie gdzie w polsce sprzedawali wersje pl ale w ustawieniach gry po dodaniu klucza mozna bylo zmienic na full eng tylko ze wtedy sie dostawalo "can not run in your region"

nie ma co krzyczec zanim nie zacznie bolec

Opublikowano

I to jest wlasnie przykre z oryginalnymi grami (i nie tylko to). Cackasz sie, problemy z odpaleniem, instalacja, patche, (pipi)emuje i inne (pipi).

Piraty... dzialaja. O zgrozo czasem trzeba sobie pomoc jakims crackiem by sie nie pierdzielic z jakimis udziwnieniami w oryginalnej kopii.

Odpalenie takich GTA na moim kompie... tragedia... przynajmniej 20-30min schodzilo by je odpalic, szukac na forach itp.

TRAGEDIA. I jak tu chciec dalej kupowac oryginaly :(((((( Czuje sie walony w tylek przez wydawcow - nie dosc, ze kupuje oryginaly to jeszcze mam wiecej problemow z graniem niz jakbym sciagnal to z neta "za darmo" :confused:

Opublikowano

@Velius

Ale przecież.... Steam po IP sprawdza z jakiego jesteś kraju, więc chyba i tak nie pozwoli Ci kupić DLC, nie?

Steam gift,ktos kto moze kupi i mi wysle,potem zostaje sprawa czy z polska wersja bedzie dzialac.

Opublikowano

No i po ptakach,kupilem Skyrima w polskiej dystrybucji mimo ze nie jestem zadowolony z ich postepowania i blokad regionalnych. Pudelko sobie lezy kolo mnie. Za wszystko zaplacilem 90zl (razem z pre orderem,oraz dodatkowym rabatem - cena w empiku do niedzieli to jedyne 119zl jak cos) i dostane jeszcze koszulke za darmo,jak dla mnie cena ok.

Teraz tylko czekac az bedzie mozna grac