__bercik07 202 Opublikowano 12 stycznia 2012 Opublikowano 12 stycznia 2012 Mam pytanie, jak wyglada sprawa wchodzenia na steam store przez proxy by placic w dolarach ?. Chcialbym kupic Dead Space pack, wychodzi 10E vs 12$. Jakies bany za to sa ? moze zrobic konto i wyslac sobie jako gift ? Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 12 stycznia 2012 Opublikowano 12 stycznia 2012 1) Tak 2) Jak wykryją, patrz pkt 1 3) Warto teraz ryzykować by oszczędzić, a potem się srać całe życie że całe konto w pisdu? Cytuj
__bercik07 202 Opublikowano 12 stycznia 2012 Opublikowano 12 stycznia 2012 jasne, ze nie warto (chociaz moze ;> ). Pytalem z ciekawosci Cytuj
Stona 569 Opublikowano 12 stycznia 2012 Opublikowano 12 stycznia 2012 Tzn. patrząc tak LOGICZNIE, to zrobienie sobie konta na STEAM US i kupowanie przez nie, po czym wysyłanie giftów jest nie do ruszenia. Ofkoz jeśli ZAWSZE na koncie US będziesz się logował przez US proxy/vpn. Tak myślę. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 12 stycznia 2012 Opublikowano 12 stycznia 2012 Ja bym się nie bawił, ewentualnie przez VPN na nowym koncie i wysłał jako gift, ale też nie wiadomo czy nie wyjdzie ;p Jakiś czas temu szukałem trochę info na ten temat i z tego co internet pisze (na swój wiarygodny sposób ) to kupowanie bezpośrednio przez steam na takich wałkach jest bardziej ścigane niż dodanie kodu z innego regionu (swego czasu była sprawa kluczy Dead Island i kończyło się usuwaniem jej z kont). Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 13 stycznia 2012 Opublikowano 13 stycznia 2012 na steamie pakiet dwóch dead spaceów za 9,99 euro :3 Cytuj
__bercik07 202 Opublikowano 13 stycznia 2012 Opublikowano 13 stycznia 2012 nie chce nic mowic, ale ja odswiezylem swoje znajomosci w uk. U nich pack dead space kosztuje 6,2funta co daje w przeliczeniu na zlotowki ~34zl (~46zl u nas) Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 13 stycznia 2012 Opublikowano 13 stycznia 2012 Nie ma nic złego w tym, że ktoś z UK Ci kupi grę. Ale kombinowanie na własną rękę da się wyłapać. Cytuj
__bercik07 202 Opublikowano 13 stycznia 2012 Opublikowano 13 stycznia 2012 teraz tak jeszcze myslalem, zeby juz nie obarczac kupujacego dodatkowa robota zwiazana z zakladaniem konta. Jezeli podam jej login i haslo (osobie mieszkajacej w uk) i ona zrobi zakup na moim koncie - wszystko bedzie ok ? Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 13 stycznia 2012 Opublikowano 13 stycznia 2012 Steam sprawdzi, że zmienił się region IP, zostało coś kupione, i znów wróciło do polskiego IP. Więc szansa na bana taka sama. A dwa. Jeżeli mówiłeś o koncie którego ktoś by używał tylko do robienia zakupów i wysyłania Ci giftów, to imho też nie warto. Myślałem, że masz w UK kolegę który ma normalne konto Steam, używa, gra etc... i by Ci kupował co jakiś czas grę jako gift, a Ty mu oddawał kasę. Ja w konta stricte do oszukiwania i kombinatorki bym się nie bawił. Tu zaoszczędzę 10 zł, tutaj 20 zł, a za pół roku stracę konto z grami o wartości 600 euro - nie, dzięki. Cytuj
art100 30 Opublikowano 13 stycznia 2012 Opublikowano 13 stycznia 2012 Mnie znajomy z usa kupił gierke jako gift i działa. Narazie nic mi nie zbanowali..... oby nie zbanowali. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 13 stycznia 2012 Opublikowano 13 stycznia 2012 @art100 Wiesz, równie dobrze możesz dzieciakowi w parku podpierdzielić rower. Nikt nie mówi, ze bankowo następnego dnia przyjdzie po Ciebie policja. Po prostu takie coś naraża, Cie na konsekwencje i tyle. Możesz mieć farta, a możesz nie Cytuj
Dante 430 Opublikowano 13 stycznia 2012 Opublikowano 13 stycznia 2012 Jest free weekend z Nation Red i gierka wydaje się być całkiem przyjemnym rozwalaniem zombiaków. Cytuj
Gość Opublikowano 13 stycznia 2012 Opublikowano 13 stycznia 2012 Powiedzcie mi, Wy to mówicie wszystko z własnych doświadczeń? Jakiejś potwierdzonej wiarygodnej liczby przypadków? Nie twierdzę, że tak nie jest, ale z pewnością nie jest to sprawa tak prosta na jaką ją kreujecie. Z pewnością wszystko leży w gestii nie valve, tylko poszczególnych wydawców, z których jedni swoje produkty blokują, inni nie. Mnie się to kojarzy z opiniami o kupowaniu kodów na allegro. "Olaboga! Za to są bany" Rok temu kupiłem Portala 2, w tym miesiącu Trine 2. Oba chodzą bez problemów. Przecież jak widzę że typ ma 10 tysięcy pozytywów i nikt nie skarży się na problemy z kodami, to wiem, że kody nie są lipne. A to że nie znam ich źródła, to inna sprawa. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 13 stycznia 2012 Opublikowano 13 stycznia 2012 @Gri Ja mam jednego kumpla, który może i megaśnie wypchanego konta nie miał (chyba z 5 gier, np DoW2) zrobił jakiegoś wałka... i konto ma obecnie 0 gier. Tzn miało jakiś czas temu, bo się w(pipi)ił i przestał używać. Dwa: Twój przykład się trochę ni jak ma do tego co mówiłem, bo to że kupiłeś kod od kogoś nie mieszało nic z IP Twojego konta. Nie miałeś IP Polskiego, za chwilę USA/UK by za 5 minut znów mieć polskie. Po prostu dostałeś kod. Trzy: Kolega kupił dodatek do gry od kolesia co miał tysiące pozytywów bo było taniej niż normalnie. Po tygodniu odmówił posłuszeństwa. Dostał nowy kod. Po 3 dniach to samo. Potem sobie odpuścił. Wnioski? Cytuj
Gość Opublikowano 13 stycznia 2012 Opublikowano 13 stycznia 2012 Wnioski to są takie, że brak jest nam dostatecznych danych do wydawania sądów kategorycznych w tym temacie, więc nie wypada ani siać paniki, ani popadać w nadmierny optymizm. Cytuj
Dante 430 Opublikowano 13 stycznia 2012 Opublikowano 13 stycznia 2012 Pewnym jest że przy kodach pochodzących z wałów traci sie grę a czasem i konto blokują. Tak było przy aferze z Dirt 3, Dead Island a teraz podobno jest coś z kodami z Modern Warfare 3. Jak się nie będzie miało tego z puli oszukanych to problemów nie ma. VPN to przy kupowaniu się kończy banem co jest potwierdzone przez część użytkowników. Z giftami natomiast nie ma problemów (chyba że przy nich ktoś też będzie mieszać). Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 14 stycznia 2012 Opublikowano 14 stycznia 2012 Chlopaki potrzebuje Waszej pomocy. Ukradli mi konto do steam'a, zmienili e-maila i haslo. Mozna to jakos odzyskac, czy mam sie pozegnac z grami? Cytuj
Gość ako Opublikowano 14 stycznia 2012 Opublikowano 14 stycznia 2012 Jeżeli nie miałeś włączonego Steam Guarda to chyba "po ptokach", ale próbuj się kontaktować z Valve, może coś poradzą... Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 14 stycznia 2012 Opublikowano 14 stycznia 2012 Niestety nie mialem Steam Guarda, jednak napisalem do supportu (wrzucilem zdjecie cd-keya jednej z gier, ktora mialem na tym koncie) i jestem dobrej mysli. Cytuj
Gość ako Opublikowano 14 stycznia 2012 Opublikowano 14 stycznia 2012 Daj znać jak się sprawa zakończy. Cytuj
Gość szpic Opublikowano 14 stycznia 2012 Opublikowano 14 stycznia 2012 Chlopaki potrzebuje Waszej pomocy. Ukradli mi konto do steam'a, zmienili e-maila i haslo. Mozna to jakos odzyskac, czy mam sie pozegnac z grami? procedura wyglada tak : piszesz mail do valve, ze ukradli konto. Oni prosza o Cd key z 1 gry z konta + nad cd keyem musisz mazakiem dopisac kod, który oni Ci przysla w mailu potem beda jeszcze o cos pytac. i potem przysla nowe haslo i poprosza o zmiane maila. Tak to wygladalo jak mi ukradli konto ( wtedy nie bylo steam guard) Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 14 stycznia 2012 Opublikowano 14 stycznia 2012 Hmmm, a jak ktoś 100% gier na Steam ma kupowane via Steam to jak ma mieć fotkę CD Keya? Mam sobie teraz trzasnąć screen z Keyami jakimiś, póki mam dostęp do konta i trzymać JPGa na pulpicie całe życie "na wypadek gdyby kiedyś coś" ? Cytuj
Gość szpic Opublikowano 14 stycznia 2012 Opublikowano 14 stycznia 2012 Hmmm, a jak ktoś 100% gier na Steam ma kupowane via Steam to jak ma mieć fotkę CD Keya? Mam sobie teraz trzasnąć screen z Keyami jakimiś, póki mam dostęp do konta i trzymać JPGa na pulpicie całe życie "na wypadek gdyby kiedyś coś" ? dostajesz na mail przeciez potwierdzenie zakupu itp ja mialem na koncie l4d2 z steam i pudelkowego CS'a to chcieli zdjecie cdkeyu z cs'a z dopisanym haslem od nich Cytuj
Linek 187 Opublikowano 14 stycznia 2012 Opublikowano 14 stycznia 2012 (edytowane) No właśnie, procedura jest dość prosta, no a w przypadku posiadania tylko steamowych - przecież w momencie aktywacji gry na Steamie masz chyba możliwość wydrukowania sobie paragonu, więc luz. Edytowane 14 stycznia 2012 przez Linek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi