Linek 187 Opublikowano 28 czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2012 KDZ8G-EXFZC-CI0YN http://store.steampowered.com/app/41070/ Kod na 75% zniżki przy zakupie Serious Sama 3. Zalinkowałem, żeby było wiadomo, o którą część chodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 1 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 lipca 2012 Hmm, czyżby sale miał wystartować niedługo? Steam mi się nie ładuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 1 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 lipca 2012 NOPE! chuck testa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 1 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 lipca 2012 Hmmm, to może to: July 2 http://www.inlander.com/spokane/article-18089-whats-happening-in-july.html Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 1 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 lipca 2012 Kupiłem jak było w promo Analogue A Hate Story, fajne to... ale nie nazwałbym gry Visual Novel bardziej czytanie logów i rozmawianie z AI, chociaż interesujące i nieźle przedstawione. Jakiś powiew świeżości przy tych wszystkich shooterach itp <3 PC Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 2 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2012 Opłaca się brać Zombie Driver za ojro czydzieści? Grał ktoś? Wygląda na odstresowującą sieczkę, a mam ochotę na coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 653 Opublikowano 2 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2012 Ja wziąłem za taką cenę przy ostatniej promocji i szybko wywaliłem. Gra sama w sobie nie jest tragiczna, ale wbrew pozorom wcale też nie powala. Brakuje jej jakiegoś "kopa", że się tak wyrażę. Muzyka taka, że równie dobrze mogłoby jej nie być, a rozjeżdżanie zombie nie sprawia nawet w połowie takiej radochy, jak przejechanie kibica w Death Rally. Mnie osobiście jednak dobiła kamera. Mam taki "grymas" z niektórymi grami, że robi mi się niedobrze (spora część FPSów). Tutaj co prawda można wybrać trzy rodzaje kamery (w tym statyczną), ale mimo wszystko ilość kółek jakie trzeba kręcić szybko przyprawiła mnie o mdłości. No ale to tylko ja. Zagraj w Death Rally lepiej (nawet po raz n-ty). Gierka zupełnie za darmo, a pomimo tylu lat wciąż bardzo zabawna. Ten jej sequel z telefonów ma niedługo pojawić się także na Steam za 10$. Btw. wszystkie znaki na niebie (czyt. zniecierpliwieni plotkarze szukający dziury w całym) wskazują na to, że Summer Sale zacznie się albo już dzisiaj, albo dopiero 12 lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 2 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2012 jak dzisiaj nie ruszy to blizej bedzie temu co bylo ze easter/spring sale Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 2 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2012 Mam taki "grymas" z niektórymi grami, że robi mi się niedobrze (spora część FPSów). Kumpel ma to samo. Choć jedynie w FPSach. Mogę się mylić, ale bym to zwalił na FoV. "Znanym" przykłądem na to jest TotalBiscuit. Cytuj Odnośnik do komentarza
Linek 187 Opublikowano 3 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2012 (edytowane) Tak, dokładnie, chodzi o FoV - jeśli masz niedopasowany, to będzie Ci się robić niedobrze, bo mózg dostaje pierdolca. FoV powinien być "naturalny" czyli taki, jakbyś patrzył przez okno, jakby monitor był oknem. Dlatego gry konsolowe mają inny FoV, niż pecetowe, bo z założenia gra się w nie siedząc daleko na kanapie, więc i FoV powinien być mniejszy. Znalezienie odpowiedniego FoV wymaga małej kombinacji, ale później możesz go już ustawiać w ciemno w każdej grze i będzie dobrze (o ile gra sama w sobie nie jest skiepszczona). Można to też wyliczyć wzorem, ale to musiałbyś sobie mierzyć odległość od monitora i inne takie, ja wolę na czuja Edytowane 3 lipca 2012 przez Linek Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 653 Opublikowano 3 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2012 No nie wiem czy to FoV, czy co innego, gdyż w moim przypadku sporo zależy od gry z jaką mam styczność. Jedne FPP potrafię męczyć godzinami bez najmniejszych problemów (Unreal Tournament, Deus Ex, Oblivion/Fallout/Skyrim), podczas gdy innych nie byłem nawet w stanie przejść przez tę przypadłość (np. Half Life 2). Może i śmiesznie to zabrzmi, ale jedną z pierwszych gier, która bardzo mocno na mnie wpływała zawsze był... Wolfenstein 3D (FoV? Tam prawie nie ma grafiki ;p), podczas gdy Doomy itp. mnie nie wzruszały). Nie przeczę, że to to, ale chwilami mam wrażenie, że sporo zależy też od innych czynników, jak częstotliwość odświeżania itp. No i ogólna pogoda - teraz w te upały gra w Skyrim męczy mnie po 5min. Co do Zombie Driver, tu akurat bardziej męczący był fakt, iż trzeba było kręcić sporo kółek, aby rozjechać zombiaki, przez co samochód był w centrum ekranu a cała reszta po prostu wirowała. Statyczna kamera natomiast mi niezbyt odpowiadała. A co do kwestii Summer Sale: One quality piece of evidence would trump that entire list. 99% of it is quite possibly shopped or just bugs for the sake of being bugs. There's a lot more legitimate evidence pointing to July 12. - TF2 Pyromania items expire July 11th. - July 12th to 23rd leaked by an indie dev. - There are no indie (humble) bundles running in that time frame. - There are promotional prices on released games running until at least the 9th. - There's a game being released on July 4th, and then not another one until July 24th. Cytuj Odnośnik do komentarza
Linek 187 Opublikowano 3 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2012 (edytowane) Z tego, co piszesz jest jeszcze jedno rozwiązanie - poczytaj sobie o simulation sickness - to w skrócie coś jakby choroba lokomocyjna wśród graczy. Kiedy oczy widzą ruch, ale Ty go nie odczuwasz, to mózg nie ogarnia i chce wywołać wymioty, bo myśli, że się czymś zatrułeś i przez to masz jazdy. Edytowane 3 lipca 2012 przez Linek Cytuj Odnośnik do komentarza
Accoun 252 Opublikowano 5 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2012 (edytowane) Dawno na forum nie wchodziłem, więc nie wiem, czy było. Za 1,5 godziny będzie na Steamgifts losowanie Dwarves!? od developera na 1000 kopii... Edytowane 5 lipca 2012 przez Accoun Cytuj Odnośnik do komentarza
kubicz 187 Opublikowano 6 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2012 Skoro jestesmy juz przy SG, to jak tam panowie wam idzie? Zwiekszacie liczbe zwyciestw czy tez daliscie sobie spokoj? :> Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 6 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2012 Ja bym sie bawil, ale nie mam wydanych 100$ :< Da rade to jakos obejsc? Cytuj Odnośnik do komentarza
kubicz 187 Opublikowano 6 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2012 Popros kogos o kody z bundle'i. Wtedy wartosc konta powinna podskoczyc. No i konto powinno byc chyba warte 50$. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 213 Opublikowano 6 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2012 Podobno summer sale ma wystartowac 12 lipca. Swietnie po prostu akurat jak wyjezdzam na urlop, gdzie dostep do internetu bede mial tylko z telefonu ._. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 6 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2012 $50 + invite kiedyś, teraz chyba $100 i bez invite. A dwa: mogę się mylic, ale HIBy nie są wliczane w to. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 046 Opublikowano 6 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2012 czy steamowy przelicznik jest korzystny dla euro ,czy tez mamy tak jak zawsze 1$=1ojro ? da się jakoś ewentualnie zmienić walutę w sklepie czy muszę nowe konto zakładać ? Cytuj Odnośnik do komentarza
jandersun 4 Opublikowano 6 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2012 Niektóre gry (głównie Valve'owe) biorą pod uwagę różnicę, ale większość jest 1=1. Waluta jest dostosowana do Twojego miejsca zamieszkania, nie wiem jak z innymi kontami, nie ryzykowałem bawienia się w to. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 6 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2012 czy steamowy przelicznik jest korzystny dla euro ,czy tez mamy tak jak zawsze 1$=1ojro ? da się jakoś ewentualnie zmienić walutę w sklepie czy muszę nowe konto zakładać ? 1 dolar = 1 euro. Co do konta: Steam sprawdza z jakiego kraju jest IP, więc może i kupisz za dolary jakoś, ale potem musisz się liczyć z możliwością blokady konta, jeżeli będziesz grał w Polsce na tym koncie. Znacznie lepszym wyjściem jest znalezienie kogoś w USA kto Ci będzie kupował gry i dawał jako Gifty a TY mu będziesz kase oddawał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dante 429 Opublikowano 6 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2012 Podobno summer sale ma wystartowac 12 lipca. Swietnie po prostu akurat jak wyjezdzam na urlop, gdzie dostep do internetu bede mial tylko z telefonu ._. Steam Mobile podobno umożliwia zakupy z komórki. Co do cen to jest chyba steamprices gdzie przedstawia ceny z różnych regionów. Najbardziej opłaca się Rosja, więc jak ktoś jedzie w tamtą stronę na wakacje to za grosze moze kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 6 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2012 Podobno summer sale ma wystartowac 12 lipca. Swietnie po prostu akurat jak wyjezdzam na urlop, gdzie dostep do internetu bede mial tylko z telefonu ._. Steam Mobile podobno umożliwia zakupy z komórki. z tego co pamietam to forcesc2 mowil o tym ze kupujesz wtedy zdalnie na swoim pc i jest to bez sensu bo zapomnieli dodac zdalne wlaczenie kompa i steama w tym Cytuj Odnośnik do komentarza
Soq 226 Opublikowano 6 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2012 Skoro jestesmy juz przy SG, to jak tam panowie wam idzie? Zwiekszacie liczbe zwyciestw czy tez daliscie sobie spokoj? :> Ostatnio udało mi się trafić Civilization V, ale chyba tylko dlatego, że było 394 chętnych (group giveaway). Prawda jest taka, że aby mieć szanse na jakąkolwiek grę, to trzeba albo korzystać z group giveaways, albo z losowań dla darczyńców. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 6 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2012 http://www.steamgifts.com/forum/wxcQZ/help-pomocy Epickość tego topica urwała mi dupę przy samej szyi..... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi