Accoun 252 Opublikowano 12 września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 września 2012 ŚWIĘTO KURNA! Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 13 września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 września 2012 Nareszcie, tej opcji brakowało mi już od początku no ale w końcu to wprowadzili. Czasem mam dylematy co wywalić z dysku by zrobić miejsce dla innej "większej" gierki. Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 13 września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 września 2012 A to jakiś problem zainstalować steam na innym dysku niz C ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 13 września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 września 2012 A to jakiś problem zainstalować Steam na dysku SSD 120 GB i trzymać tam 300 Giga gier? Cytuj Odnośnik do komentarza
rinzen 966 Opublikowano 13 września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 września 2012 A to jakiś problem zainstalować Steam na dysku SSD 120 GB i trzymać tam 300 Giga gier?1. grasz w 300 giga gier jednocześnie?2. po co instalować Steam na SSD jeśli gry i tak będziesz instalował na innym dysku? Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 13 września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 września 2012 No raczej nie mogl tego zrobic do tej pory. Do tego sciaganie za kazdym razem od nowa gry, jest raczej srednio wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 13 września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 września 2012 Ja prawdopodobnie nie mam 300 Giga ale 200+ raczej spokojnie wliczając Origin. Znam osoby które mają większość biblioteki Steamowej zainstalowane, nawet w tytuły w które się nie gra ostatnio. 500 GB+ można bez większego problemu wyciągnąć jak niektóre gry zajmują po 25 GB. Sporo osób preferuje ten sposób niż ściągać coś za każdym razem jak kumpel wypali "Ej, pograjmy w...", albo wyjdzie nowe DLC. Ja SSD nie mam, wiec aż tak mnie to nie rusza, ale znam osoby które go posiadają i na tę wiadomość odczuwają raczej swego rodzaju radość a nie zobojętnienie ad 2) Raczej odwrotnie. Steam (jako program sam) sobie wrzucasz na C, część gier. Te rzadziej odpalane/mniej wymagające pierdółki na jedną normalną partycję/HDD, a gry "na co dzień" na SSD. Niby dawało się to robić i teraz, ale było to upierdliwe i nie userfriendly. Cytuj Odnośnik do komentarza
rinzen 966 Opublikowano 13 września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 września 2012 @Owiec Ściągasz za każdym razem pozycje na Steam? A o steamowym backupie słyszałeś? @Kazuun Jeśli ktoś ma 500gb+ to taka opcja i tak mu się nie przyda, bo obecnie najpopularniejsze SSD to 64 i 128 więc tak czy inaczej znaczącą większość gier będzie trzymał na HDD. Sam posiadam SSD 128 z zainstalowanym na nim Steamem i chyba 4 grami. Resztę biblioteki steamowej trzymam na dysku magazynowym w formie zrobionych przez Steam obrazów i jeśli najdzie mnie chęć zagrania w coś czego nie mam zainstalowanego to cała operacja zajmuje może minutę. Plus jest taki, że mam trochę zaoszczędzonego miejsca a gry i tak chodzą z SSD a dodatkowo cała biblioteka ma backupy więc jeśli Steam się posypie to odinstalowanie klienta i zainstalowanie gier na nowo to kilka minut roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 13 września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 września 2012 Nie, bo na Steamie mam moze z 3 gry ;D Mowie o tych graja normalnie na PC. Ten backup to nie mam pojecia o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 13 września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 września 2012 Resztę biblioteki steamowej trzymam na dysku magazynowym w formie zrobionych przez Steam obrazów i jeśli najdzie mnie chęć zagrania w coś czego nie mam zainstalowanego to cała operacja zajmuje może minutę. Plus jest taki, że mam trochę zaoszczędzonego miejsca a gry i tak chodzą z SSD a dodatkowo cała biblioteka ma backupy więc jeśli Steam się posypie to odinstalowanie klienta i zainstalowanie gier na nowo to kilka minut roboty. Eeeeejjjj co jak i gdzie. Ja mam lapka wiec nie wszystko moge trzymac (nie mowiac, ze partycja Windowsowa to ledwo 100GB) a taki patent by byl genialny bo mam dysk zewnetrzny. Naucz mnie mistrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza
scuff 463 Opublikowano 13 września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 września 2012 Klikasz prawym na ściągniętą grę, backup game files, zapisujesz gdzie chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
rinzen 966 Opublikowano 13 września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 września 2012 steam > backup and restore games > backup currently installed programs > wybierasz z listy to co chcesz mieć przerobione na kopie bezpieczeństwa w postaci zestawu plików sid/sis/sim i tworzysz obraz. Dodatkowo Steam tworzy plik instalacyjny więc później taką kopię możesz zainstalować zwykłym dwuklikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 13 września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 września 2012 Dzieki ziomy, nawet nie zdawalem sobie sprawe z tego. Nawet jezeli to bedzie 10 minut to i tak szybciej niz sciagac od nowa wiec nie bede narzekać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 13 września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 września 2012 Google>Steam sales http://www.steamgamesales.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark Serge 80 Opublikowano 14 września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 września 2012 Tez dobre : http://www.cheapshark.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 14 września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 września 2012 http://didimatic.com/dd/en/onsale/steam/savings/descending Cytuj Odnośnik do komentarza
BartIrlandia 2 Opublikowano 16 września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 września 2012 ktoś może dać namiar na tą forumową grupe Steam? Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 653 Opublikowano 16 września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 września 2012 ktoś może dać namiar na tą forumową grupe Steam?Jest w pierwszym poscie tego tematu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 16 września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 września 2012 Ma ktos jakies zbedne kody/gifty? Brakuje mi 23$ zeby moc sie bawic w steamgifts :< Cytuj Odnośnik do komentarza
kubicz 187 Opublikowano 16 września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 września 2012 Znowu podniesli limit? Kiedys bylo 50$, ile trzeba miec teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 16 września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 września 2012 $100 i brak inva. Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 19 września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 września 2012 Przyznam szczerze, że nie wiem o co chodzi w tej grze. Filmik jak i screeny nie pokazują nic a nic mechaniki i na ich podstawie można by przypuszczać, że gra to pusty level który trza jeno przejść od punktu A do punktu B. Bez skakania, bez robienia czegokolwiek, bez żadnej interakcji. Wrażenie pewnie błędne, ale tak się czuję po zobaczeniu materiałów. Prezentacja niestety nie zachęca moim zdaniem. Ale to tylko moje zdanie, więc życzę powodzenia Dopiero zauwazylem edyta, wybacz. Koles walnal mocno kiepski trailer, ale w sumie dla takiej gry trudno by bylo zrobic cos kozackiego. Wiec tak, opisze to w co gralem (po pozniej sie zacialem, glupi jestem). Pierwsze pare plansz to wlasnie to co piszesz, chodzisz i patrzysz. Niektore maja jakies ruchome elementy ktore maja Cie troche wprowadzic w swiat i blablabla. Pozniej dochodzisz do swoistego "huba" z ktorego masz 5 czy ile tam wyjsc - kazde prowadzi w inna sciezke (pozniej moga one sie gdzies tam laczyc, ale u mnie sie nie powtorzyly pokoje akurat). I znowu, zdarzy sie pokoj "do popatrzenia" czy tez taki ktory uchyli rabka tajemnicy o Kairo, ale i taki z zagadka. Jedyne co powiem to, ze zagadki sa dość "duże" i wymagaja jednak troche pomyslunku dlatego mozna troche nad nimi spedzic. A to musisz stanac na odpowiednim polu w odpowiedniej kolejnosci, a to ustawiasz "lampy" by swiecily w odpowiednie miejsce, a to uruchamiasz badz stopujesz jakies wirujace okregi. To tyle co widzialem. Ogolnie calosc dzieje praktycznie bez zadnych podpowiedzi i co, wedlug mnie ofkors, jest fajne to to, ze w wiekszosci wypadkow mniej lub wiecej wiesz co masz zrobic. Pytanie tylko jak. Przez premiera koles powinnien zrobic demko wiec nie omieszkam pospamowac i wkleic tutaj. Moj soundtrack pewnie bedzie dostepny jakis tydzien przed premiera, zalezy w sumie kiedy sie za to zabiore. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 19 września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 września 2012 To szkoda, że filmik nie pokazywał owej interakcji, a jedynie nudnawe chodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 19 września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 września 2012 Nikt z Was mi nie pomogl, to mi Polak z USA pomogl xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kubicz 187 Opublikowano 19 września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 września 2012 Czyzby to byl ten mityczny wujek z USA, co w latach 90-tych kazdemu gre przysylal? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi