Skocz do zawartości

Forumowy Oscar 2009

Oscar FPE 122 użytkowników zagłosowało

1. 1. Film roku 2009:

• Bękarty Wojny
    • Dystrykt 9
    • Anioły i Demony
    • Star Trek
    • T2: Zemsta Upadłych
    • Terminator: Ocalenie
      0
    • Wrogowie Publiczni
    • Watchmen
    • Underworld: Bunt Lykanow
    • Wojna Polsko-Ruska
    • Zapowiedź
      0
    • 2012
    • Odlot
    • Antychryst
    • Hurt-locker
    • Yattaman

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Wybieramy film roku 2009 :). Mam nadzieje, ze nie pominalem zadnej glosniejszej produkcji. Wybralem zroznicowanie. Zaczynamy. Moj glos laduje na "Anioly i Demony" :)

Edytowane przez Shagohad

• Odpowiedzi 83
  • Wyświetleń 8,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• najlepszym filmem jest yattaman a najgorszym nowy film pedro almodovara

• Przeciez juz pisalem, ze penis byl dublera. Trier wspominal wielokrotnie w wywiadach, ze sceny seksu byly krecone przez dublerow!!1!11   Clooney wygra, bo wygrywa na innych festiwalach. Oscary dosta

• W sumie to jeszcze bym na "Baarie" zaglosowal, bo na 99% film mi sie bedzie zaje biscie podobal (ulubiony rezyser+klimaty z jego najlepszych filmow), ale nie wiem kiedy to w Polsce puszcza, o ile w og

Opublikowano

Zagłosowałem na Watchmen bo:

- jest to najlepszy film roku

- gra aktorska jest świetna

- scenariusz potrafi wprowadzić w klimat "łamacza"

- wszystko jest na poziomie

Opublikowano

Zagłosowałem na Antychrysta poniewaz kręci mnie William Defoe. I jego kutasch. Sikający krwią.

Opublikowano
  • Autor

Ja w sumie tez dam argument:

-Rewelacyjna fabula i scenariusz (swietnie przerobiona ksiazka)

-Mistrzowska sciezka dzwiekowa

-Swietnie dobrani aktorzy

-pomimo ponad 2h, nie czuje sie tego. Dla mnie "Anioly i Demony" to film roku :thumbsup:

Opublikowano

Z polskich "Dom Zły", ale nie widziałem "Rewersu" i "Nigdy Nie Mów Nigdy".

Opublikowano

z uwagi na brak hurt-locker'a bojkotuje ankiete

Opublikowano
  • Autor

W sumie, to bralem pod uwage glosniejsze produkcje. Chociaz zastanawiam sie, czy czegos nie dopisac jeszcze.

"Hurt-locker" to 2008 :P

Edytowane przez Shagohad

Opublikowano

No mógłbyś wyje.bać połowę i dla odmiany wpisać pare dobrych filmów.

Opublikowano

2009, bo w 2008 to pare osob w cannes moglo se obejrzec

Opublikowano

najlepszym filmem jest yattaman a najgorszym nowy film pedro almodovara

Opublikowano

moze by tak jeszce nagrody za najlpsza role meska: kuta$ w. defoe bedzie faworytem na forum;]

Opublikowano

No nie wiem. Nie ustaliliśmy jeszcze do końca czy był to jego penis czy tez moze dublera. Ale trzeba przyznać, ze scena byłą epicka. Porównywalna myślę do prysznicowej z "Paranoid Park".

Właśnie, jeśli juz przy Van Sancie jesteśmy. W zeszłym roku roku Penn dostał statuetkę za popisową kreację pedała, myślicie, ze pójdą za ciosem i w tym roku zatriumfuje Firth za "Single Man"? W sumie grał jeszcze w Dorianie Grey'u więc nagromadzenie pedal.stwa w jego przypadku jest na dość wysokim poziomie.

Edytowane przez Walter_Cronkite

Opublikowano
  • Autor

Kto wie... Ale przyznam szczerze, ze Obywatela Milka nawet nie widzialem (jesli to o ten film chodzi...).

Opublikowano

brzydaaaal (G.C.) w tym roku wygra

Opublikowano

To obejrzyj najpierw "Paranoid Park" - forumowy klasyk. Potem ew. "Gerry" co prawda nie ma tam tyle akcji co w Transformersach, ale w sumie przyjemny filmik. Potem "Good Will Hunting" ze słynną sceną "It's not yout fault!" gdzie Robin Williams osiąga szczyty swoich umiejętności aktorskich (dramatycznych dla odmiany) + monolog w parku.

Ale to nie o Van Sancie temat... Jakie jeszcze znasz dobre filmy z tego roku?

Clooney mówisz? Całkiem mozliwe. Chociaz ja bym obstawiał Bridges'a, ale to i tak niczym nie podparte spekulacje bo połowy dobrych filmów z tego roku nie idzie obejrzeć w tym kraju.

Edytowane przez Walter_Cronkite

Opublikowano
  • Autor

Ale to nie o Van Sancie temat... Jakie jeszcze znasz dobre filmy z tego roku?

Nie wiem... nie znam :P

Clooney mówisz? Całkiem mozliwe. Chociaz ja bym obstawiał Bridges'a, ale to i tak niczym nie podparte spekulacje bo połowy dobrych filmów z tego roku nie idzie obejrzeć w tym kraju.

Święci z Bostonu: Dzień Wszystkich Świętych... i wtym miejscu walnalbym zaj.ebista wiazanke, ale sie powstrzymam :(

Opublikowano

crazy heart jeszce nigdzie w europie nie grali i w usa milalo limitowane projekcje

to akurat nie wina wspanialych polskich dystrybutorow

w sumie w tym roku na oskarach sa 2(edit mode) pewniaki chyba - waltz za niemca poliglote i kolejny dla pixara (chyba ze nominacje dostanie w glownej kategorii)

Edytowane przez epl

Opublikowano

Przeciez juz pisalem, ze penis byl dublera. Trier wspominal wielokrotnie w wywiadach, ze sceny seksu byly krecone przez dublerow!!1!11

Clooney wygra, bo wygrywa na innych festiwalach. Oscary dostanie tez "Nine". Musical+gwiazdorska obsada=oscary.

Opublikowano

ale bridges gra alkoholika - akademia ich kocha

Opublikowano

Z tej listy to:

Dystrykt 9 za to ze nie ma minusów, ogladalem go 4 razy w krotkim czasie, a to znaczy ze film jest dla mnie doskonały.

Watchmen zaraz za nim.

Opublikowano

Lista układana przez ukochaną. Dobrze, że nie pominęła takich perełek jak 2012 i Zapowiedź . Z tego powyżej, to Watchmen i Odlot.