Skocz do zawartości

Spartacus: Blood and Sand

Snejk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem wam, ze Glaber dotad byl raczej pier,dola ale w ostatnich paru odcinkach sie niezle wyrobil. Razem z Ashurem i jego X-Menami niezle moze namieszac.

Opublikowano

dlatego też wspomagam się angielską transkrypcją. jakby nie było nie jest to potoczna angielszczyzna. glaber podczas destrukcji areny i w ostatnim odcinku pokazał jaki z niego sku.rwiel. sezon rozkręcał się powoli, ale teraz już jest nieźle.

Opublikowano

Psioczyliscie na Liama, ale w nowym odcinku byl imo calkiem niezly, szczegolnie w koncowce odcinka. Chociaz dla mnie najbardziej zwyzkuje aktor grajacy Glabera, ktory w ostatnich odcinkach wreszcie ma co robic i powoli staje sie antagonista na poziomie Batiatusa.

Opublikowano

Faktycznie Glaber się w końcu jaj dorobił i razem z Ashurem dobrze się spisują jako główni źli. Fajnie się też rozwija wątek Lukrecji i blondi. Sezon już na dobre się rozpędził oby tylko utrzymał poziom do końca.

Opublikowano

Czytałem na lubianych przeze mnie stronach, że drugi sezon tego serialu jest... dobry. No trudno, trzeba będzie sprawdzić. Dopisuję go do kolejki zaraz za "Bob's Burgers".

• Minusik 1
Opublikowano

Czytałem na lubianych przeze mnie stronach, że drugi sezon tego serialu jest... dobry. No trudno, trzeba będzie sprawdzić. Dopisuję go do kolejki zaraz za "Bob's Burgers".

zaklasyfikowałbym gdzieś pomiędzy allanem gregorym a unsupervised.

Opublikowano (edytowane)

Cały odcinek miał sporo "momentów", a ta scena z

wypadającym mózgiem

była rozbrajająca ;)

E: info dot nowych postaci z 3 sezonu

The Gods have blessed us all with news of what is to come in the next season of Spartacus. Julius Caesar and Marcus Crassus – to be played by Todd Lasance and Simon Merrells - will stand opposite Spartacus and the rebel cause! Like this post if you plan to lay eyes on season 3!

428047_10150727176581147_66533446146_11916979_822614327_n.jpg

Spartakus chyba jednak wyrżnie cały Rzym ;)

Edytowane przez the_m
Opublikowano

macie tu cale fatality:

cN31z.gif

fenomenalny sezon. Zacząłem oglądać jak wyszło 6 odcinkow i za jednym razem je obejrzałem. Mega. Szkoda, ze nie ma wiadomo kogo, ale Glaber również jest zayebisty. Bardzo mi sie podoba ten serial.

rip dla najlepszej postaci ;(

Cossutius_1.jpg

Opublikowano (edytowane)

myślałem, że atak na świątynie zostawią na sam koniec, a tu proszę. no nie żałują sobie w tym sezonie - najpierw akcja na arenie, teraz to. jeśli finałem przebiją obie te rzeczy to będzie bezdyskusyjnie najlepszy sezon.

no i krwawy koniec seppi - mocna rzecz.

Edytowane przez tk___tk
Opublikowano

Podejrzewam, ze zakoncza sezon zgodnie z historia (bo Spartakus wtedy odp,ierdolil naprawde niezla akcje). Ma potencjal byc mocne.

Opublikowano (edytowane)

spoiler historyczny

Glaber faktycznie uwiezil rebeliantow na gorze, blokujac jedyna droge ucieczki, w nadziei, ze wezmie ich glodem. Ci jednak zamiast tam siedziec zrobili sobie prowizoryczne liny z rosnacych okolicy roslin i z ich pomoca zeszli z boku gory. Zaatakowali zaskoczona armie Glabera od tylca i rozgromili pare tysiecy legionistow.

Edytowane przez Mq
Opublikowano

Końcówka ostatniego odcinka absolutnie mocarna - sceny walki były wręcz fenomenalne jak na serialowe standardy (przede wszystkim świetna choreografia walk, ujęcia i kostiumy) i naprawdę trzymały w napięciu. Mocną stroną "Spartacusa" jest to, że po zbudowaniu napięcia potrafią zaserwować widzowi konkretne pier.dolnięcie. Myślę, że cały sezon też zakończą w satysfakcjonujący sposób*, a nie - jak w większości seriali - irytującym cliffhangerem i poczuciem niedosytu. Czuję, że ten tydzień będzie mi się wyjątkowo dłużył. ;)

* vide końcówka Blood & Sand i Gods of the Arena

Opublikowano

Po nowym odcinku doszedlem, do wniosku, ze te tandetne i ZA KUR.WA CZESTE AZ DO WYRZYGANIA slow mo rujnuje ten serial. Poczatkowa sekwencja potyczki w lesie z koncowki zarzadzila choreografia walk i odbylo sie to bez ani jednego spowolnienia... A poza tym przez caly sezon nie bylo ani jednej rownie ciekawie zrealizowanej sceny

Pierwszy dobry odcinek w sezonie-9/10

Opublikowano

Z tym slo-mo to faktycznie troche przesadzaja. Podobno dostali jakas nowa kamere ktora pozwala na latwe filmowanie w zwolnionym tempie i dlatego zaczeli szalec (pewnie dlatego, ze nowa zabawka :) )