Pelipe 236 Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 Kozacki finał kozackiego sezonu. 1 Cytuj
Ader 383 Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 Heh,nie zapowiadało się a tu świetny sezon wyszedł,świetny serial Cytuj
Gość szpic Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 najslabszy odcinek calej serii... Mialem nadzieje ze chociaz troche beda sie trzymac historii ale z serialu wyszlo cos z w stylu rambo. 10 cyborgów vs kolejne fale lemingów dno 2 Cytuj
Mq 73 Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 Chyba nie oczekujesz scen batalistycznych a la LOTR od serialu z (jak sadze) najwyzej srednim budzetem.. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 mnie tam je.bie dokładność historyczna jesli chodzi o ten serial - to nie rzym. jak dla mnie to spartakus może nawet zmartwychwstać jako cyber-ninja. jednego możemy być pewni - nie zakończą serialu zgodnie z historią (niezbyt efektowne zakończenie - zniknął gdzieś na polu bitwy i słuch po nim zaginął ). Cytuj
Mq 73 Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 Poza tym final byl doskonalym emocjonalnym i narracyjnym zamknieciem sezonu, doprowadzajacym do logicznych konkluzji wielu watkow, ukazujacym (czasem dotad nieznane) motywacje postaci, z dobrymi walkami oraz powaznymi konsekwencjami dla reszty serialu: w koncu wybili z pol obsady W swietle tego nie rozumiem jak moze byc najgorszym odcinkiem a tym bardziej dlatego, ze zrobil sie "jak rambo". Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 (edytowane) w koncu wybili z pol obsady faktycznie postaci nie szczędzili już od pierwszych minut. najbardziej szkoda chyba Oenemausa i Ashura. no ale ten drugi to i tak już wytrzymał długo . doskonałe zamknięcie znakomitego sezonu. Edytowane 31 marca 2012 przez tk___tk Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 to znaczy, że zakończyli już ten sezon ? bo chciałem sobie yebnąc maraton Cytuj
Gość kad2 Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 ten final byl tak kiczowaty i tandetny, ze w glowie sie nie miesci... w porownaniu do pierwszego sezonu to jak niebo i ziemia ja kolejne sobie odpuszczam, pewnie bedzie jeszcze wiecej je,bania i groteskowego gore 1 Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 Pierwszy sezon miał właśnie kiczowaty koniec sezonu, zwykła sieczka, wyrównanie rachunków itd, a śmierć Batiatusa była nie godna. Te zakończenie lepsze, ale jednak przewidywalne, oprócz kobiecych rozterek Ashuuuuur ;_; Cytuj
wronerro 257 Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 I to juz koniec ? Onomatopejus umarl, Mirinda tez, nawet Egipcjanina wraz z Glaberem zabili. W sumie wszyscy prawie umarli ;x Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 1 kwietnia 2012 Opublikowano 1 kwietnia 2012 Spoko finał. Tego oczekiwałem po tak przerysowanym serialu i się nie zawiodłem. Jest tylko jedna kwestia. Ejlejtyja - Zakończenie nie było zbyt jasne, ale z rozprutym brzuchem raczej nie przeżyła (chociaż wiadomo jak to było z jej przyjaciółką). W każdym razie, nie miałaby chyba nawet prawa bytu w dalszej opowieści więc raczej KIA. Ciekawe czy nowe postacie jakie dojdą urozmaicą jakoś sezon trzeci, czy będą tylko kopiami martwych pierwowzorów. Ale za walkę Aszura to się trochę wk.urwiłem, jedna z dupniejszych postaci zabiła najfajniejszą (oglądanie tej walki bolało bardziej niż kastracja i dekapitacja jakiej doznał). Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 2 kwietnia 2012 Opublikowano 2 kwietnia 2012 Nie spodziewalem sie, ze kiedykolwiek to napisze - nowy Spartakus (aktor) pozamiatal Final GENIALNY, juz dawno mnie tak serial nie usatysfakcjonowal (nigdy?). A teraz czekam na Cezara :> Cytuj
_mike 318 Opublikowano 2 kwietnia 2012 Opublikowano 2 kwietnia 2012 (edytowane) Ogólnie finał był spoko. Trup się ścielił gęsto i to już w pierwszych minutach (ja bym pozabijał jeszcze kilka postaci drugoplanowych). Tylko szkoda, że przemoc w tym serialu robi się coraz to bardziej groteskowa. Mam nadzieje, że następny sezon nie oprze sie tylko na krwi, mieczach i cyckach, a będzie też jakaś dobra historia. Finał satysfakcjonujący ale mogli trochę ograniczyć akcje a la Rambo, natomiast świetnym twistem okazał się wątek Lukrecji i jej psiapsióły Lucy Lawless ['] Edytowane 2 kwietnia 2012 przez the_m Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Finał rozpier.dolił,dziękuję dobranoc. Chociaż w 3im sezonie będzie trochę dziwnie, bo większość starych postaci YZ DET. Cytuj
_mike 318 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Jaka większość? Przeżyli Spratak, Kirksos + jego (pipi), Ganikus, Gal gej (zapomniałem jak się zwał) i nie wiadomo co z Ilytią - pewnie przeżyje skoro Lukrecja po amputacji dziecka też przeżyła; pewnie jest też jeszcze ktoś o kim nie pamiętam. I w sumie oni byli trzonem serialu więc katastrofy nie będzie. Poza tym zmieniają miejsce akcji więc i postaci trochę musiało ubyć żeby było miejsce na nowe Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Opublikowano 3 kwietnia 2012 btw - obsadzili już rolę cezara: no ciaran hinds to to nie jest Cytuj
Magik 1 125 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Nie spodziewalem sie, ze kiedykolwiek to napisze - nowy Spartakus (aktor) pozamiatal Z czasem czlowiek sie przyzwyczaja. O ile na poczatku mialem go za pizde tak potem juz mi nie przeszkadzal. Ale powinien troche przypakowac:P Gannicus jak zwykle zarzadzil (ten zaciesz przed walka xD). Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Jaka większość? Przeżyli Spratak, Kirksos + jego (pipi), Ganikus, Gal gej (zapomniałem jak się zwał) i nie wiadomo co z Ilytią - pewnie przeżyje skoro Lukrecja po amputacji dziecka też przeżyła; pewnie jest też jeszcze ktoś o kim nie pamiętam. I w sumie oni byli trzonem serialu więc katastrofy nie będzie. Poza tym zmieniają miejsce akcji więc i postaci trochę musiało ubyć żeby było miejsce na nowe Illythia definitywnie nie żyje. Potwierdzone przez twórców. Cytuj
_mike 318 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Jaka większość? Przeżyli Spratak, Kirksos + jego (pipi), Ganikus, Gal gej (zapomniałem jak się zwał) i nie wiadomo co z Ilytią - pewnie przeżyje skoro Lukrecja po amputacji dziecka też przeżyła; pewnie jest też jeszcze ktoś o kim nie pamiętam. I w sumie oni byli trzonem serialu więc katastrofy nie będzie. Poza tym zmieniają miejsce akcji więc i postaci trochę musiało ubyć żeby było miejsce na nowe Illythia definitywnie nie żyje. Potwierdzone przez twórców. Ciekawe gdzie znajdą drugą (tak dobrą) aktorkę, która tak chętnie będzie wypinać gołe dupsko do kamery Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Opublikowano 3 kwietnia 2012 (edytowane) Jaka większość? Przeżyli Spratak, Kirksos + jego (pipi), Ganikus, Gal gej (zapomniałem jak się zwał) i nie wiadomo co z Ilytią - pewnie przeżyje skoro Lukrecja po amputacji dziecka też przeżyła; pewnie jest też jeszcze ktoś o kim nie pamiętam. I w sumie oni byli trzonem serialu więc katastrofy nie będzie. Poza tym zmieniają miejsce akcji więc i postaci trochę musiało ubyć żeby było miejsce na nowe Illythia definitywnie nie żyje. Potwierdzone przez twórców. Ciekawe gdzie znajdą drugą (tak dobrą) aktorkę, która tak chętnie będzie wypinać gołe dupsko do kamery Glaber też dupsko i fiflaka wywijał przed kamerą, he will be missed ;_; Edytowane 3 kwietnia 2012 przez Pikol Cytuj
Mq 73 Opublikowano 4 kwietnia 2012 Opublikowano 4 kwietnia 2012 btw - obsadzili już rolę cezara: no ciaran hinds to to nie jest :confused: Obrazek sie nie laduje ale specjalnie sie nie martwie, tworcy serialu sa naprawde dobrzy jesli chodzi o casting. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 4 kwietnia 2012 Opublikowano 4 kwietnia 2012 http://www.imdb.com/name/nm2642892/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi