Canaris 304 Opublikowano 29 marca 2013 Opublikowano 29 marca 2013 "Typowa hollywoodzka papka" to akurat trochę nietrafiony zarzut. A nie jest ?? Przecież te postacie zachowują sie jak typowi ludzie XX wieku poprzebierani w kostiumy z epoki. W przeciwieństwie do Rome nie mają ani krztyny moralnosci, pogladów czy przekonań ludzi z tamtych czasów a na tym włąsnie polega typowa hollywoodzka papka - wkładanie morałów z naszej kultury ludziom z zupełnie innych czasów a redukowanie każdego kto ma poglady typowe dla epoki do roli czarnego charakteru. Błedy historyczne typu Lorici segmentaty w 70 r.p.n.e. odpuszcze bo serial definitywnie wzorowany na 300 moze takie mieć ale prostactwo z sferze fabularnej i "postaciowej" jest po prostu rażące . 1 1 Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 6 kwietnia 2013 Opublikowano 6 kwietnia 2013 (edytowane) Dobry ten odcinek najnowszy, mam nadzieję, że równie dobrze rozegrają finał. Edytowane 6 kwietnia 2013 przez Hejas Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 6 kwietnia 2013 Opublikowano 6 kwietnia 2013 Też miałem to pisać, serial odchodzi w glorii i chwale. No i miłe nawiązanie do pierwszego sezonu (i prequelu). Oby nie zwalili finału. Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 12 kwietnia 2013 Opublikowano 12 kwietnia 2013 Mam nadzieje ze ubija ta czarna dupe Crixusa bo mnie w(pipi)ia od samego poczatku 1 Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 13 kwietnia 2013 Opublikowano 13 kwietnia 2013 No przemieniła się w pewnym momencie w Lori, ale ostatnio już znormialniała. Cytuj
xbor 54 Opublikowano 13 kwietnia 2013 Opublikowano 13 kwietnia 2013 No i koniec, koniec taki jak można było się spodziewać. Zacny serial, trochę szkoda że skończyli ale przynajmniej nie cisną na siłę jak w niektórych produkcjach.Ostatni odcinek godny zakończenia sagi. Tez mocny i momentami poruszający jak poprzedni. Gloria Victis!! 1 Cytuj
wronerro 257 Opublikowano 14 kwietnia 2013 Opublikowano 14 kwietnia 2013 Strasznie slaby, w ogole mi sie nie podobal. -1/100 moja ocena, za malo roz(pipi)u.. Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 14 kwietnia 2013 Opublikowano 14 kwietnia 2013 Jak dla mnie to godnie zamknęli serial, patrząc po hejtach to niektórzy by dopiero byli zadowoleni jakby ufo tam wylądowało. 1 Cytuj
wronerro 257 Opublikowano 14 kwietnia 2013 Opublikowano 14 kwietnia 2013 Nie podobalo mi sie to, ze taka ekipa spartacusa zostala wybita przez jakis smieci, sam spartacus ledwo radzil sobie z markiem to go jakies krzyski poprzebijali dzidami, ganikus tez smierc godna gladiatora, to ruchadelko ganikusa razem z newia szybka smierc, pirat murzyn tez jakos tak slabo.. No a Julek i Krassus prawie bez zadrapan z tej walki wyszli.. Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 14 kwietnia 2013 Opublikowano 14 kwietnia 2013 Ale tych śmieci było tam jakieś 5 razy więcej niż rebeliantów. Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 14 kwietnia 2013 Opublikowano 14 kwietnia 2013 Finał był absolutnie epicki, na gorąco uznaję go za najlepszy odcinek serialu. Spartacus przeżywał wzloty i upadki, ale lepiej się go zakończyć nie dało. 1 Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Ale tych śmieci było tam jakieś 5 razy więcej niż rebeliantów. odcinek by był lepszy gdyby byli bliżej prawdy historycznej. Czyli rzeźnia niewolników ;> Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Opublikowano 15 kwietnia 2013 (edytowane) Nie było źle , ale liczyłem na coś ciekawszego pod sam koniec . Edytowane 15 kwietnia 2013 przez szarku123 Cytuj
Wojthas 93 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Właśnie zabieram się za oglądanie Spartacusa i zastanawiam się, czy lepiej zacząć od pierwszego sezonu Blood and Sand czy od prequela Gods of the Arena? Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Ja bym ogladal w kolejnosci takiej jak byly emitowane. Ciekawe czy wystartuja teraz z nowym serialem, moze jakis spinoff z Cezarem i jego dojsciem do wladzy? Pewnie za malo sieczki by bylo. 1 Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Oglądaj tak jak je wyprodukowano @Wojthas. Prequel z Ganikusem bez znajomości pierwszego sezonu miałby zupełnie inny feeling. 3 Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Ja bym ogladal w kolejnosci takiej jak byly emitowane. Ciekawe czy wystartuja teraz z nowym serialem, moze jakis spinoff z Cezarem i jego dojsciem do wladzy? Pewnie za malo sieczki by bylo. Z tego co kojarzę na filmweb był news o tym spinoffie.Może być ciekawie chociaż od strony Rzymian można poczuć się "obco". Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Tv puls po zakończeniu 1 serii puscila 0 ciekawe czy puszcza dalej 2 i 3 Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Ten serial jest tak epicki, że pewnie napiszą o nim książkę, na podstawie której nakręcą serial. A trochę bardziej przyziemnie - robię restart i zaczynam oglądać od nowa. Chcę sobie przypomnieć pierwsze spotkania z Kriksosem, walki w podziemiach Kapui i scenę, po której został nadany przydomek "The bringer of rain". Już mam ciary. PS. Mam nadzieję, że obejrzeliście creditsy ostatniego odcinka do końca. 1 Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Opublikowano 15 kwietnia 2013 no pewnie Andy krzyczący 'I am Spartacus!!!', piękne Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Ostatnio skakałem po kanałach i się właśnie zdziwiłem, że TV Puls puszcza ten serial. Chyba prawa do emisji musiały być śmiesznie niskie jak na standardy telewizyjne i dziwi mnie, że Polsat, albo TVN się o niego nie biły. Chociaż serial, który można puszczać po 23 pewnie ich nie interesuje. A co do serii z Cezarem, finał nawet trochę go zasugerował. PS. Mam nadzieję, że obejrzeliście creditsy ostatniego odcinka do końca. I AM SPARTACUS!!! Cytuj
Magik 1 125 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Opublikowano 15 kwietnia 2013 DeKnight robi teraz zupelnie nowy serial sci-fi ale wspominal cos, ze myslal nad spin-offem z Gannicusem, wiec kto wie Cytuj
Niewidoczny 334 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Macie moze juz namiar na zatoczke z całym sezonem 3? o Wojne potepionych mi chodzi. Specjalnie czekałem do konca oby obejzec wszystko na raz :D Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Opublikowano 15 kwietnia 2013 DeKnight robi teraz zupelnie nowy serial sci-fi ale wspominal cos, ze myslal nad spin-offem z Gannicusem, wiec kto wie Fajnie by bylo, mialem nadzieje ze jednak ucieknie z ta nowa dupka zamiast tych pedziow. Cytuj
xbor 54 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Seria z Cezarem? Kto by chciał oglądać serial którego głównych bohaterem jest gość wyruchany bez mydłą przez jakiegoś gówniarza;D A tak serio, to raczej nie chciałbym takiego spin-off'a, serial o Cezarze to Rome, najlepszy serial jaki znam i mimo że Spartacus mam inną konwencję to nie raczej nie wyobrażam sobie tego tematu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi