DAFT-PUNK 0 Opublikowano 29 grudnia 2009 Opublikowano 29 grudnia 2009 (edytowane) Jak w temacie.... zastanawiam się nad kupnem i nie jestem zdecydowany. Nie grałem w żadnego nowego Mortala (najnowszy w jaki gralem to mk4) i boje się, że te nowe zatraciły swój klimat jaki prezentowała np Trylogia na psx. Proszę o pomoc P.S sorry za literówkę w temacie.... Edytowane 29 grudnia 2009 przez DAFT-PUNK Cytuj
Meanthord 325 Opublikowano 30 grudnia 2009 Opublikowano 30 grudnia 2009 Nie grałem w żadnego nowego Mortala (najnowszy w jaki gralem to mk4) i boje się, że te nowe zatraciły swój klimat jaki prezentowała np Trylogia na psx. I nie pomyliles sie. Jak rzekl moj przedmowca - polecam MK2 . Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 31 grudnia 2009 Opublikowano 31 grudnia 2009 Nie grałem w żadnego nowego Mortala (najnowszy w jaki gralem to mk4) i boje się, że te nowe zatraciły swój klimat jaki prezentowała np Trylogia na psx. I nie pomyliles sie. Jak rzekl moj przedmowca - polecam MK2 . Klimat a system walki to dwie różne rzeczy. Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 2 stycznia 2010 Opublikowano 2 stycznia 2010 (edytowane) I co w zwiazku z tym? Na przykład to, że z wypowiedzi Daft-Punka można wyciągnąć wniosek, że szuka gry z serii MK, która ma klimat porównywalny do tego z MKT. Czyli MK: Deadly Alliance, MK: Deception lub Shaolin Monks powinny mu pasować. Edytowane 8 stycznia 2010 przez ciwa22 Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 2 stycznia 2010 Opublikowano 2 stycznia 2010 Jeżeli ma być porównywalny do MKT to polecam Shaolin Monks i Deception. Polecam jeszcze MK Armageddon . Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 Przeciez MKT i Armageddon to zlepki z wszystkich czesci (2D i 3D) wiec gdzie tu mowa o klimacie? To jak album "the best of" i tyle. Cytuj
DAFT-PUNK 0 Opublikowano 3 stycznia 2010 Autor Opublikowano 3 stycznia 2010 Wnioskując, to powinienem kupić MK Armagedon skoro jest to zlepka wszystkich części 3D. A Shaolin Monks to raczej przygodówka z tego co czytałem. Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 MK Armageddon jest słaby, co z tego, że jest tyle postaci, jeśli fatality praktycznie niczym się nie różnią, więc odechciewa się grać, przynajmniej ja tak miałem. Dla mnie zdecydowanie najlepszy MK z PS2 to Shaolin Monks, jest tam świetny coop, przemierzamy mnóstwo znanych lokacji ze starszych odsłon, szczególnie MK2, jak The Pit (arena z mostem), arena z kwasem, kolcami itd. Spotkamy również mnóstwo klasycznych postaci (tych najlepszych), jak Baraka, Scorpion, Sub-Zero, Ermac itd, a nie pajaców w stylu Bo Rai Cho. System walki jest bardzo dobry, a cały czas odblokowujemy nowe akcje. Fatality są rewelacyjne, gdzie rządzi głównie Kung Lao. Chyba jedyna odsłona z tych w 3D, która choć nie jest bijatyką, to jednak klimatem najbardziej zbliżona jest do najlepszej drugiej części. 2 Cytuj
Finch 1 Opublikowano 6 stycznia 2010 Opublikowano 6 stycznia 2010 To fakt, Shaolin Monks jest bardzo dobry, a w szczególności w co-op'ie. Warto zagrać, bo klimatem najbardziej zahacza o MK2 (jak zresztą już wyżej wspomniano). Z nowych bitek 3D, to niezgorszy jest MK5: Deadly Alliance (szkoda tylko, że do dyspozycji jest 1 fatal na postać... coś jak w MK1) i Deception. O "Armageddon'ie" nie wypowiadam się z tego względu, iż nie grałem. Cytuj
DAFT-PUNK 0 Opublikowano 7 stycznia 2010 Autor Opublikowano 7 stycznia 2010 Zaryzykowałem i zamówiłem MK Armagedon, zobaczymy co z tego będzie. Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 8 stycznia 2010 Opublikowano 8 stycznia 2010 (edytowane) Ze swojej strony polecałbym Deception bo ma świetny Konquest (tryb przygodowy). Ale jeśli nie musi to być bijatyka 1 on 1, to faktycznie Shaolin Monks jest najlepszy. Co do Armageddon to liczba postaci napewno daje do myślenia, ale zgadzam się z przedmówcami, że to najsłabsza gra z czterech wcześniej wymienionych. Edytowane 8 stycznia 2010 przez ciwa22 1 Cytuj
Suavek 4 690 Opublikowano 8 stycznia 2010 Opublikowano 8 stycznia 2010 polecałbym Deception bo ma świetny Konquest (tryb przygodowy)Deception bo ma świetny Konquest świetny Konquest świetny To jest żart mam nadzieję? Z nowych Mortali grałem tylko w Deception i Armageddon. Pierwszy jest fajny jako prosta mordoklepka, ale konieczność przechodzenia irytującego Konquest w celu odblokowania większości rzeczy to trochę chybiony pomysł. Armageddon stawia na ilość, nie jakość. Postaci jest dużo, ale każda ma tylko dwa style walki (zwykły i broń) co strasznie spłyciło już i tak dość prostą rozgrywkę. Także ikona serii - Fatality - to jakiś żart. Cicho też liczyłem, że ta minigierka z gokartami będzie prezentować nieco wyższy poziom (pomysł ciekawy się wydał) ale niestety i tutaj się zawiodłem. Deception przynajmniej ma jakieś puzzle. Cytuj
DAFT-PUNK 0 Opublikowano 9 stycznia 2010 Autor Opublikowano 9 stycznia 2010 Hmm powiem , że gra prezentuje się całkiem przyjemnie. Tak jak mówicie, postaci jest dużo dzięki czemu jest w czym wybierać. Również dobrze wygląda tworzenie postaci, w którym 'bajery' kupuje się za zdobyte żetony. Co do minigry powiem szczerze, że chwilami lepiej się bawiłem z kumplem jeżdżąc biednymi gokartami niż przy VS. Tryb Conquest przypomina mi grę Marvel Ultimate Aliance i wygląda to całkiem dobrze Ogólnie mówiąc nie jestem zachwycony.. oczekiwałem czegoś więcej, co nie znaczy, że się nie opłacało wydać 20 zł Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 9 stycznia 2010 Opublikowano 9 stycznia 2010 Jeśli chodzi o klimat to MK2, jest osadzony w konkretnym klimacie, co do MK:SM ( w klimatach MK2 odbywa się rozgrywka... zresztą w grze jest do wyboru MK2 ) Co do gameplay i balansu postaci. Najlepszy jest UMK ( Stąd na turniejach tylko i wyłącznie grany na turniejach ) Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 10 stycznia 2010 Opublikowano 10 stycznia 2010 W Mortal Kombat: Shaolin Monks jest Mortal Kombat 2, ale tylko w wersji NTSC. Z PAL-u został chamsko wycięty, a co ciekawe misje Smoke'a, za które odblokowywało się właśnie MK2 są w grze nadal. Midway poleciał w chuja i powinni dostać z plaskacza. 2 Cytuj
gatling 0 Opublikowano 18 stycznia 2010 Opublikowano 18 stycznia 2010 Dla mnie najlepszy był - jest i będzie MK2 najlepiej w wersji arcade a z nowszych najbardziej odpowiadał mi deception. Cytuj
fristajlo 7 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 Ja ochoczo polecam Mortal Kombat Trilogy (N64,PSX) ! http://www.mortalkombat.pl/MKT/mkt.htm http://www.mortalkombat.pl/MKT/at.htm http://www.mortalkom...l/MKT/zawot.htm Cytuj
dameron 1 Opublikowano 31 stycznia 2010 Opublikowano 31 stycznia 2010 Wszystkie MK 2D (MK, MK II, MK III, MK Trilogy) bezapelacyjnie. Czwarty był kiepski a następne już nie mają klimatu prawdziwego MK. PS. Na pegazusie grałem kiedyś w MK XVI Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 6 lutego 2010 Opublikowano 6 lutego 2010 PS. Na pegazusie grałem kiedyś w MK XVI Ta, ja podobnie, fajne to było. Cytuj
gapol 1 Opublikowano 14 marca 2011 Opublikowano 14 marca 2011 MK Deception, a jeśli szuka czegoś więcej niż rudowa bijatyka to MK;SM:thumbsup: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi