Skocz do zawartości

Next-Gen Guilty Gear

Patoslaw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do wersji a ps3, była tak samo na wyprzedaży i była jeszcze taniej, równe 20$

Kurrrrwa ;/ Jeśli pojawiłaby się znowu, dajcie znać dobrzy ludzie.

Zostaw go sobie jak preferujesz sticka bo może być różnie

Rzuciłem okiem na command listę i widzę masę ćwierć i półkółek. Zostawię jeszcze tego sticka bo moje kciuki tego nie wytrzymają na dualshocku.

Opublikowano

Ja właśnie nie mam problemu z ćwierć i pół kółkami, a bardziej z prawą stroną pada, na stickach zawsze wygodniej mi się operowało, bo mogę większą ilością palców wprowadzać komendy, a nie tylko kciukiem (dużo lat gry na gitarze, sprawiło, że po prostu naturalnie mi to przychodziło)

Opublikowano (edytowane)

Ja od zawsze na padzie jadę. Ostatnia bijatyka, w czasach przed konsolowych to dla mnie MK 2 na Amidze. Wtedy w użyciu był joystic:) Z kumplem młóciliśmy codziennie- styki padały jak komary w lecie:)

Chce kupic arcadestica, ale najpierw muszę mieć pewność, ze dźwignąłem temat GG:) 

Potem zostanie jakoś przekonać pozostałych domowników, że im stick też jest potrzeby:)

Dzięki za wczorajsze granie! Dzisiaj pewnie znowu w nocy odpale, tylko najpierw musze na Yutubie podglądnąć jakieś nowe sztuczki, bo na strare się wczoraj nikt już nie nabierał

:)

Edytowane przez deratyzer
Opublikowano

Chce kupic arcadestica, ale najpierw muszę mieć pewność, ze dźwignąłem temat GG:) 

Potem zostanie jakoś przekonać pozostałych domowników, że im stick potrzeby:)

Powiedz rodzicom, ze chcesz im kupic nowy, piekny mebel do salonu:

coffeetablejoystick.jpg

albo, ze odkryłeś w sobie pasje do elektroniki i potrzebujesz szablonów treningowych do swojego nowego hobby:

4_UV7n9_K.jpg

lub, ze to zabawka dla psa, bo chcesz z nim zacieśnić więź

tumblr_n0c8npdZ241qipz6go1_250.gif

• Plusik 1
Opublikowano

Potem zostanie jakoś przekonać pozostałych domowników, że im stick też jest potrzeby:)

Nie dziel się stickiem bo go dzicz zajedzie w rok albo dwa lata. Jak do mnie przychodzą koledzy niezaznajomieni z tym sprzętem i zaczynają napierdalać po gałce i przyciskach to staję się niegrzeczny i każę im wynosić się z mieszkania.

Opublikowano

Gdybym na sprzęt gitarowy nie musiał wydawać też byłby stick, chociaż może w dalekiej przyszłości... (wypróbowałbym też kiedyś ten pad od Hori, który wrzucał Ukyo,  bo dust na bumpberze czasami mnie wnerwia)

Opublikowano

Bardziej myślałem o żonie niż rodzicach.

kiedyś kupując konsolę tłumaczyłem, że będe mniej po knajpach łaził i na browar wydawał:)

Jeśli chodzi o stick jedyne co znalazłem to na amazonie stick za 400zł.

Macie jakieś sugestie co do arcadestica, gdzie szukać, jaki wybrać? 

Opublikowano

Bez zabaw w lutowanie i modyfikacje to oficjalnie dostępny jest tylko od Mad-Catza i Hori (o innych nie wiem), mogłoby się coś ruszyć z tym, szczególnie, że na EVO Street Fighter przenosi się na Ps4.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja po rozczarowaniu za rozczarowaniem po kazdym nowym info o mk10 nie mam pierwszy raz w historii moich przygod z konsolami jakies bitki do januszowego ogrania raz na jakis czas, zostaje mi czekanie na remaster usf4 lub wlasnie guilty gear, ktory przeraza mnie tym, ze pewnie go nie ogarne

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja MK odpuszczam. Sam się temu dziwie. Byłem pewien, że wezmę na premierę, ale czym więcej zapowiedzi i filmów z gry widzę tym mniejsze mam ciśnienie- teraz praktycznie zerowe:) Pewnie przyjdzie dzień, że sobie go sprawie, ale na razie zapominam i niech cena spada:)

Jesi chodzi o GG to o miesiącu stwierdzam, ze gra jest mega. Żeby się dobrze pobawić trzeba poznać mechanikę, ale niekoniecznie jakieś skomplikowane kombosy. Jednak jak spotkają się osoba która zna kombosy z taką która zna tylko mechanikę to lecą wióry:) Tu niewielkie różnice w poziomie graczy są bardzo widoczne i to może odrzucać świeżych zawodników.Gra jest bardzo ofensywna.

A na arcadestica kase już odkładam:)

Opublikowano (edytowane)

Cisza w temacie...Panowie! Kto ma do odsprzedania GG na Ps4 :D ?

edit: nvm na play-asia mieli za 205 zł :)

Edytowane przez ornit
Opublikowano

Tak czytam Twoją podjarkę tą grą Ukjo od czasu do czasu i boli mnie du.pa, że nie mam co kupować nowego guilty geara bo i tak nie będę miał z kim grać. Skąd wy bierzecie tych znajomych lubiących grać w japońskie bijatyki poza tekkenem?

Opublikowano

Polska ma scene gra z 20 osob plus dzieki internetowi mozna calkiem przyjemnie grac z reszta europy ( UK, Fr, Skandynawia ). Twoja wymowka to takie pieprzenie dla pieprzenia bo grac z kim jest od premiery az po dzisiaj myslisz ze 4500 walk Online przegralem sam z soba?  :notsure:

• 2 tygodnie później...