Skocz do zawartości

Video przez HDMI , dźwięk przez czincz - MOŻLIWE ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie jak w temacie :

- jeśli obraz puszczę przez HDMI to czy można wysłać dźwięk przez wyjście KOMPONENT , czyli przez 2 czincze ? - jeśli tak to jak/gdzie to należy ustawić w menu konsoli ?

Opublikowano

Można i nigdzie nie ustawiasz.

Musisz tylko pokombinować z wtyczką, bo dwie obok siebie się nie zmieszczą lub kupić adapter audio, który dodawany jest/był do elite (ja tak mam podłączone).

• Plusik 1
Opublikowano

Ja mam dwie wtyczki, jedną na hdmi, a drugą tą zwykła i działa. Do tego przy tej zwykłej jak kupowałem to kabel big bena gdzie jest od razu wyjście na optyka, bo tak dźwięk puszczam.

• Plusik 1
Opublikowano

Koledzy - dzięki za odpowiedzi ; faktycznie u mnie jest tak że nie można razem przypiąć kabli - mam lepszego componenta z Big Bena (ale chyba nie jest grubszy wtyczką od normalnego/oryg. kabla ?) i nie chce mi wejść razem z (też lepszym i raczej też nie grubszym) HDMI ; cóż , zostanę chyba przy comp. - a adapter audio to (może być) strata sygnału ;

milekp - podasz jakiegoś linka do zdjęcia tego adaptera audio ?

Opublikowano

Koledzy - dzięki za odpowiedzi ; faktycznie u mnie jest tak że nie można razem przypiąć kabli - mam lepszego componenta z Big Bena (ale chyba nie jest grubszy wtyczką od normalnego/oryg. kabla ?) i nie chce mi wejść razem z (też lepszym i raczej też nie grubszym) HDMI ; cóż , zostanę chyba przy comp. - a adapter audio to (może być) strata sygnału ;

milekp - podasz jakiegoś linka do zdjęcia tego adaptera audio ?

Albo rozbierasz wtyczkę od big bena - znajdź sobie poradniki, wtedy obie się zmieszczą obok albo kupujesz taki adapter. I nie ma żadnej straty sygnału.

Opublikowano

Widzę, że kabelki potaniały i już normalnie kosztują. Nie wiem czy ktoś mi tu odpowie czy coś się złego dzieje dla konsoli jak mam przypiętego tego bigbena tylko do dźwięku(leży na podłodze część video), a obraz leci po hdmi? Nie wiem czy to jakaś przypadłość konsoli, ale od tego czasu kiedy zastosowałem taką kombinacje mam coś takiego, że najpierw musze włączyć tv, potem konsolę, a na końcu 5.1. Bo jak np włączę wszystko równocześnie to gdy przeskoczę w tv na kanał gdzie mam konsolę robi ona reset co słychać w głośnikach. Nie wiem czy to jest przez taką kombinacje. Załapałem już e74 i zastanawiam się czy to ma coś z tym wspólnego. Dodam, że w tym samym czasie jak zastosowałem tą kombinacje dorobiłęm sobie dysk 120giga, ale to chyba nie ma nic do gadania?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...