Opublikowano 2 stycznia 201015 l W listopadzie miała premierę undergroundowa płyta rapera z Torunia. Płytkę wrzucił Małpa do internetu, a do sprzedaży trafiło tylko 1000 sztuk, które sprzedały się w bodajże 11 dni. DOWNLOAD http://www.multiupload.com/3QPVKLXAEF http://www.sendspace.com/file/wppj73 PROMOVIDEO: MYSPACE: http://www.myspace.com/malpanabitach O samej płycie mogę powiedzieć, że jest kapitalna pod każdym względem - polecam przesłuchać, bo jest to kawał dobrego, polskiego rapu Tracklista: 01. Intro (+ Dj Ike) 02. Miałem to rzucić (+ Dj Ike, prod: Joter, Dj Ike) 03. Pamiętaj kto (+ The Returners, prod: Artem) 04. Wszyscy kłamią (+ Wergawer, prod: The Returners) 05. Właśnie Ty (+ Dj Ike, prod: Joter, Dj Ike) 06. Wyjeżdżam by wrócić (+ Dj Who?list, prod: 2sty) 07. Nie byłem nigdy (prod: The Returners) 08. Jak pierwsze włosy na jajach (+ Dj Jarzomb, prod: Expe) 09. Pozwól mi nie mówić nic (+Dj Who?list, prod: Amonn) 10. Postaw na mnie (+ Dj Who?list, prod: 2sty) 11. Ponad horyzont (+ Dj Fun_key, prod: Czarlson) 12. Paznokcie (+ Dj Jarzomb, prod: Bartas) 13. 5 Element (+ Jinx, The Returners, prod: Kazzam) 14. Mógłbym (prod: Poka) 15. Męczennik (+ Dj Who?list, prod: Poka)
Opublikowano 2 stycznia 201015 l No płyta jest świetna, jak dla mnie debiut roku, ale było już o niej w temacie Nowości albo w polecanych. Niemniej, warto taką płytkę raz jeszcze polecić każdemu miłośnikowi HH. btw. Niebawem płytka w asfaltshopie będzie do kupienia (jeśli ktoś nie załapał się na te 1000 sztuk), a trochę później do sprzedaży trafi również winyl. No i jest konkurs na zrobienie remixu jednego z kawałków Małpy, a zwycięski mix trafi na wosk
Opublikowano 3 stycznia 201015 l Polskiego hiphopu słucham raczej malutko, jednak ten album zasługuje z pewnością na uwagę.Obok ''Zamachu na Przeciętność'', ''OCB'' i ''Chorych Melodii'' to kolejna polska płyta, której słuchałem w tym roku.Jak nigdy.
Opublikowano 3 stycznia 201015 l Kolejny nic nie wart raperzyna z internetu. Szkoda gadać... Ty to pewnie chciałbyś polskiego Necro
Opublikowano 5 stycznia 201015 l XD album sredni, pare kawalkow klimatycznych, reszta na "naszym" poziomie
Opublikowano 4 lutego 201015 l co wy opowiadacie, ta płyta jest świetna! Jak mnie jeden kawałek przestaję jarać to zaraz wkręca mi się następny. Słucham małpy niemalże non stop od grudnia. Zaznaczę, że słucham tylko podziemnego rapu.
Opublikowano 8 marca 201015 l Blend tłustego lata grubo w sieci http://www.mediafire.com/?zmenrljoywy.
Opublikowano 9 marca 201015 l orginal kupiony schowam gdzies w szafie i za 2-3 lata pojdzie za 6 razy tyle
Opublikowano 10 marca 201015 l "Nie byłem nigdy" jest epickie. Ja tam się może na rapie jakoś się nie znam za specjalnie, ale Małpa akurat za(pipi)iście nawija, za(pipi)iste bity, głos i przystępne teksty. W niczym nie ustępuje tzw. "elicie" rapu. Idę pobaunsować 27.03 w Bydzi na Małpie. Edytowane 10 marca 201015 l przez Pelipe
Opublikowano 10 marca 201015 l Byłam na koncerciwie małpy i zapomniał lamus tekstów ;/ przy tej ilości koncertów, które gra to ciężka rzecz, pewnie był w stanie wskazującym
Opublikowano 14 marca 201015 l Małpa świetna płytka a Paznokcie czy Pozwól mi nie mówić nic to już klasyki.
Opublikowano 16 marca 201015 l Paznokcie to akurat całkowicie przeze mnie znienawidzony kawałek. Jak go słyszę to muszę ściągnąć słuchawki i szybko znaleźć przerzucenie utworu. Tak bardzo go nie lubię
Opublikowano 16 marca 201015 l Paznokcie to akurat całkowicie przeze mnie znienawidzony kawałek. Jak go słyszę to muszę ściągnąć słuchawki i szybko znaleźć przerzucenie utworu. Tak bardzo go nie lubię Bredzisz, Paznokcie jest najbardziej bliskim mi kawałkiem i po prostu jest za(pipi)iście życiowy. Edytowane 16 marca 201015 l przez Kaucz
Opublikowano 17 marca 201015 l Wracając do tematu blendu 2stego, to jak dla mnie zjadł on w całości oryginał. Postaw na mnie na bicie Ante Up miażdży system. Edytowane 17 marca 201015 l przez pawliszak